skip to Main Content

Israel – mediatyöllä kohti Messiaan tuntemista

Israelissa messiaanisten, Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on lähtenyt viime vuosina hyvään kasvuun. Siihen on merkittävästi vaikuttanut media, jota on käytetään sekä juutalaisten että arabien evankelioimisessa. Jouduta Israelin hengellistä heräämistä – kylvä mediatyöhön Israelissa!

Esimerkkikuva israelilaisesta messiaanisesta seurakunnasta. Tässä vietetään raamatullista juhlaa, jonne on kutsuttu holokaustista selvinneitä. Samalla he kuulevat evankeliumin.

Yleistilanne

Juutalaiset ovat palanneet vuosisataisten, lähinnä niin kutsuttujen kristittyjen taholta kokemiensa vainojen jälkeen maahansa, Raamatun lupausten mukaisesti. Alue oli pääosin autiomaata, mutta kovalla työllä se on saatu kukoistamaan. Raamatun lupaukset paluumuuton seurauksena syntyvästä heräämisestä ovat vasta oraalla. Jumalan kunnioittaminen Israelissa on silti merkittävästi yleisempää kuin länsimaissa, mutta pelkkä Toora ei tuo ihmistä henkilökohtaiseen suhteeseen Jumalan kanssa.

Israelissa on n. 120–150 messiaanista juutalaista seurakuntaa ja arviolta 20 000 messiaanista juutalaista. 40 vuodessa määrä on yli satakertaistunut. He eivät siis kutsu itseään kristityiksi, mutta uskovat Uuden testamentin todeksi. Jeesus, hepreaksi Yeshua (Jumala pelastaa) on heille Messias ja Lunastaja. Aiemmin messiaaniset juutalaiset kokivat kovaakin painostusta ortodoksijuutalaisten taholta, mutta painostus on vähentynyt. Israelin ulkopuolella messiaanisia arvioidaan olevan 0,2–0,4 miljoonaa.

Arabi- ja muiden kristittyjen määrä Israelissa on n. 150 000. Heidän osuutensa on vähentynyt. Islamilaisen painostuksen takia arabikristittyjä on lähtenyt paljon ulkomaille. Aiemmin kristityt kaupungit, kuten Betlehem ja Nasaret, ovat nykyään muslimienemmistöisiä kaupunkeja.

Sansa tukee Caspari-keskuksen monimediatyötä. Keskus sijaitsee aivan Jerusalemin ytimessä, ja sen Israelin-työtä johtaa Alec Goldberg.

Mediatyö on tuonut Herran Kärsivän Palvelijan ihmisten huulille

Aivan viime vuosina mediatyö on kasvanut Israelissa räjähdysmäisesti. Vuoden 2016 aikana eräs messiaaninen video Herran kärsivän palvelijan profetiasta, Jesaja 53:sta, sai yli 700 000 katselukertaa. Jotkut rabbit ovat kauhukseen todenneet Jeesuksen kärsimykset profetoivasta luvusta, että ”kaikista Raamatun profetioista tämä yksi luku on tullut nyt kaikkien puheenaiheeksi”.

Sansa on mukana tukemalla Netivyah-raamatuntutkimuskeskuksen radio-ohjelmia sekä Caspari-keskuksen monimediatyötä. Caspari-keskus kouluttaa vastuunkantajia ja valmistaa materiaalia Israelin messiaanisten seurakuntien käyttöön.

Tule mukaan Rauhan Ruhtinaan työhön

Jeesus on monen muun tittelin lisäksi rauhan ruhtinas. Joissakin messiaanisissa seurakunnissa on sekä juutalaisia että arabeja. Jeesus on yhdistänyt heidät yhdeksi seurakunnaksi.

Netivyah-raamatuntutkimuskeskuksen johtaja Joseph Shulam.

Olemme saaneet juutalaisilta Sanan, Aabrahamin uskon, profeetat ja lupaukset, mutta ennen kaikkia Messiaan Jeesuksen. Evankeliumi lähti juutalaisten apostolien kautta liikkeelle saavuttaakseen lopulta meidätkin. On aika maksaa velkaa takaisin juutalaisille.

Vielä toteutumattomat Raamatun profetiat koskien Israelia (esim. Hesekiel 36–37, Sak 12 ja Room. 9–11) käyvät toteen. Samoin tulee vielä toteutumaan Jesajan 19. luvun yhteys joidenkin arabikansojen ja Israelin välillä. Lopullinen rauha toteutuu, kun Jeesus palaa Jerusalemiin hallitsemaan koko maailmaa. Suuri osa juutalaisista jo odottaa Messiaan tuloa. He vain eivät ole ymmärtäneet Messiaan toista tehtävää, maailman syntien sovittamista ristinkuolemalla.

Sak 12:10: Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan. 

Monimediatyö Israelissa nostaa juutalaisten katsetta Messiaaseen, jonka lunastamiksi kristityt uskovat ovat jo saaneet tulla.

Tule mukaan valmistamaan Herralle tietä – lahjoita Israelin mediatyöhön!


kätketyt aarteet-kohdekuva rajattu

Ota kantaa ihmiskauppaa vastaan – lahjoita Kätketyt aarteet -työlle

Kätketyt aarteet on kuuntelulaitteille ladattava kuunnelmasarja, joka on tarkoitettu seksuaalisen hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhreille. Sen todellisuuteen pohjautuva sisältö käsittelee asioita, joita nämä naiset joutuvat kokemaan, ja kertoo mahdollisuudesta uuteen elämään. Sansa tukee kuunnelmasarjan kansainvälistä tuotantoa ja kääntämistä useille kielille.

Son-Sey_Joulukerays-2017_Sansa

Paras joululahja aasialaisille perheille

Monessa Aasian maassa radiotyötä tehdään perhenäkökulmasta. Kristilliset perheradiot kertovat jouluevankeliumin koko perheelle tänäkin jouluna Aasiassa! Lahjasi avulla moni voi kuulla evankeliumin ensimmäistä kertaa. Nettikeräyksen tavoite on 10 000 euroa. Hyvää adventtia sinulle ja perheradion kuuntelijoille Aasiassa!

Kiinakerays-paakuva_sh

Yhteys muodostettu – miljoonien kiinalaisten tavoittamiseksi

Ihmisen yksi perustarve on tulla nähdyksi ja kohdatuksi. Vuorovaikutteisen median välityksellä yhä useampi kiinalainen tavoitetaan yksilöllisesti evankeliumilla. Auta kiinalaisia ja osallistu keräykseen, jonka tuotolla tuetaan kristillisen vuorovaikutuksellisen median toimintaa ja kehitystyötä. Nettikeräyksen tavoite on 10 000 euroa. Kiitos, Jumala sinua ja lahjaasi siunatkoon!

Myriam_lahjoitussivukuva tekstillä

Yhteys muodostettu – Lähi-idän lapsille toivoa pelon sijaan

”Uskon, että voimme rakentaa parempaa tulevaisuutta Lähi-itään lapsi kerrallaan. Lähi-idällä on toivoa, jos voimme kylvää lapsiin rakkauden siemeniä”, vakuuttaa egyptiläinen Essam Nagy, SAT-7 Kidsin tuottaja ja juontaja. Vaikuta lasten elämään ja epävakaiden alueiden tulevaisuuteen. Lahjoita SAT-7:n lastenohjelmiin! Koko keräyksen tavoite on 60 000 euroa, josta nettilahjoituksen osuus 10 000 euroa.

Kambodza_lapsi_tyttö_ilo_hymy_katse_2014_pienimpi_koko__shutterstock_227737780

Yhteys muodostettu – anteeksiantoa ja rakkautta Kambodžaan

Kambodžan asukkaista monet kärsivät edelleen punakhmerien aiheuttamista traumoista. Pol Potin hirmuhallinto tuhosi ihmisiä, kulttuuria ja maata vuosina 1975–78. Traumatisoivat kokemukset ja tunteet siirtyvät sukupolvelta toiselle ja purkautuvat kotiväkivaltana. Auta kambodžalaisia eheytymään ja lahjoita! Krusa FM vie lahjasi perille radiolla.

Rkk-20v-juhlakuva_netti

Kylvä yhdessä Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kanssa!

Raamattu kannesta kanteen (Rkk) kiinnostaa suomalaisia edelleen, vaikka se on pyörinyt radiossa jo 20 vuotta. Ensimmäinen ohjelma kuultiin 3.3.1997. Rkk ei kaipaa juhlan kunniaksi kukkia vaan toivoo, että kylväisit kukkarahat siemeniksi radioaalloille uusien kuuntelijoiden tavoittamiseksi ja hyvien hedelmien kasvamiseksi. Lahjoita nyt!

kazakstan-toivoa-naisille-475

Kazakstan – kuka kertoisi heille?

Sansan paljon hedelmää tuottanut Hanna-työ laajenee uudella nimellä uudelle alueelle. Kazakinkielistä ”Toivoa naisille” -radio-ohjelmaa lähetetään Kazakstanissa. Radio tavoittaa kazakkeja hyvin. Kristillistä ohjelmaa voi kuunnella myös internetissä ja mobiilisovelluksella. Tarvetta ohjelmille todella onkin. Valloita tilaa Jumalan mahdollisuuksille Kazakstanissa tarjoamalla työhön varoja!

Moni iranilainen kristitty on uskossaan yksin. Median välityksellä hän pääsee mukaan uskovien yhteyteen.               Kuva: Shutterstock.

Kohti toivoa SAT-7 Parsin kanssa

SAT-7 Parsin farsinkielisten tv-ohjelmien näkyvyysalueella asuu satoja miljoonia ihmisiä, joista moni etsii totuutta, toivoa ja kestävää perustusta elämälleen. Kun ihminen löytää kanavan, katsoo sitä ja tutustuu Jeesukseen, hänen elämänsä muuttuu. Me suomalaiset voimme tarjota evankeliumia iranilaisille. Lahjoita nyt.

Kerayskuva2016Intia

Toivoa Intiaan vähemmistökielillä

Tue radio-ohjelmien tuotantoa kielillä, joilla ei ole muita kristillisiä radio-ohjelmia. Osta nimikko-ohjelma tai ohjelma-aikaa! Jos lahjoitat koko ohjelman (130 €), saat tiedon ohjelman lähetysajasta!

Kuvateksti testaus Kuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testausKuvateksti testaus

Toivoa naisille!

Sansan Toivoa naisille/Hanna-työ kustantaa radio-ohjelmia Indonesian, Intian, Kambodžan, Turkin ja uutuutena 2017 Kazakstanin naisille. Ohjelmat auttavat naisia jokapäiväisessä elämässä ja tuovat esille kristillisen toivon. Jaa hyvää radiolla – välitä toivoa naisille!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku