skip to Main Content

Kaakkois-Aasia

Monella ihmisellä Kaakkois-Aasiassa on sisimmässään kaipaus muutokseen. Tuon kaipauksen voi evankeliumi täyttää.

Kaipaus on muutoksen alku

Niin kuin peura janoissaan etsii vesipuroa, niin minä kaipaan sinua, Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan tulla temppeliin, astua Jumalan kasvojen eteen?

Psalmi 42:2-3

Uusien kansojen tavoittamista

Pohjois-Thaimaassa asuu shan-niminen kansa, joita on yhtä paljon kuin meitä suomalaisia. He ovat ylpeitä buddhalaisuudestaan. Kristillistä lähetystyötä heidän parissaan on tehty vuosikymmeniä, vähin tuloksin. Mu Ling kuuluu shan-kansaan. Hänen perheeseensä kuuluu vaimon lisäksi kaksi aikuista lasta. Mu kaipasi elämäänsä muutosta. Hän etsi buddhalaisista opetuksista jotain, mikä tyydyttäisi hänen sisäisen kaipuunsa. Mu kuunteli opetusta ja tuli pudottaneeksi kasettisoittimen lattialle. Kasetti hiljeni, mutta radiosta alkoi kuulua kristillistä ohjelmaa. Neljä vuotta Mu kuunteli FEBC:n lähettämiä ohjelmia ja vakuuttui, että Jumala täyttää hänen kaipuunsa. Hänen sydämensä oli valmis muutokseen.

Katso Mu’n tarina videolta

Shan-kansalla on paljon buddhalaista kirjallisuutta. Heidän lukutaitoprosenttinsa on alhainen, koska he eivät ole saaneet koulutusta äidinkielellään. Kristillisten ohjelmien kuunteleminen onnistuu lukutaidottomaltakin, kunhan ohjelma on tehty omalla kielellä. Siksi radio on loistava ja kustannustehokas keino tavoittaa heidät.

Kaakkois-Aasiassa muutos vaikuttaa laajasti

Kaakkois-Aasiassa, kuten Aasiassa yleisemminkin, ihmiset elävät yhteisöllisemmin kuin me Suomessa. Siksi yksilön elämässä tapahtunut muutos vaikuttaa omaa perhepiiriä laajemmalle.

Tässä yllä on vain yksi kertomus siitä, kuinka medialla tavoitetaan uusia ja sellaisiakin ihmisryhmiä, joita on aiemmin pidetty hyvin vaikeasti tavoitettavina.

Sansan tukemia ohjelmia Kaakkois-Aasiassa

Indonesia: Heartline FM Bali,  jaavankielinen Toivoa naisille (TWR), indonesiankielinen Toivoa naisille (TWR)

Kambodža: Perheen parhaaksi (FEBC), Toivoa naisille (TWR), Toivon ilta (FEBC)

Thaimaa: Sydänystävä (FEBC)

Haluatko tavoittaa uusia alueita ilosanomalle Jeesuksesta?

Lahjasi tavoittaa Kaakkois-Aasiassa. Osallistu keräykseen!

Varojen käyttö: Evankelioivien monimediaohjelmien tuottamiseen erityisesti Kaakkois-Aasiassa Sansan kansainvälisten kumppanien (TWR ja FEBC) kautta, lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna.

* * *

Uusimmat artikkelit ja palautteet:

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku