

Monen keskiaasialaisen perheen elämä on rikkinäistä mm. alkoholin ja huumeiden väärinkäytön vuoksi. Toivoa naisille -ohjelma tarjoaa apua.
Jesaja 6:8. Minä kuulin Herran äänen sanovan: ”- Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sananviejäksi?” Niin minä vastasin: – Tässä olen, lähetä minut!
Olemme Keski-Aasian suhteen yllä mainitun kysymyksen äärellä. Hyvä uutinen on se, että Sansalla on jo vastaus siihen, kuka kertoisi heille evankeliumin ja miten. Turkkilaiseen kieliryhmään kuuluvan kazakin kielen kohdalla ei tarvitse aloittaa maanperän valloitusta aivan alusta. Kumppanimme on medialähetysjärjestö TWR, ja käytössämme on jo monessa kulttuurissa hyväksi havaittu työväline: Toivoa naisille -radio-ohjelmat. Lähtijöiden sijaan etsimmekin nyt lähettäjiä.
Mediatyö – Keski-Aasian mahdollisuus
Keski-Aasian maista Kazakstan on seitsemän kertaa Suomea suurempi. Se on maailman suurin sisämaa, jossa on asukkaita 18,3 miljoonaa. Kazakstanilaisista yli 70 prosenttia on muslimeja ja noin 26 prosenttia kristittyjä, pääosin ortodokseja.
Perinteinen lähetystyö on alueella lähes mahdotonta, mutta radio ei tunne rajoja. Siksi medialähetys on tuon suuren aromaan mahdollisuus. Vuonna 2019 yhteistyökumppanimme sai alueelle pystyyn uuden suuren lähettimen. Se tavoittaa paljon uusia ihmisiä useassa maassa.
Jesaja 35:1 ”Erämaa ja hietikko iloitsee, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja.” (KR33)
Lähetä toivoa naisille Keski-Aasiaan!
Radiotyötä tekevät usein vapaaehtoiset seurakuntalaiset. He tarvitsevat ohjausta ja koulutusta. Sansa tukee Keski-Aasian Toivoa naisille -ohjelmien tekijöitä kouluttamalla heistä viestinnän osaajia. Samalla he tutustuvat muiden maiden ohjelmantekijöihin ja voivat oppia myös toisiltaan.
Lahjoita nyt Keski-Aasian työhön!
Varojen käyttö: Lahjoitus käytetään työhön Keski-Aasiassa TWR:n kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään muuhun medialähetystyöhön Sansan tai yhteistyökumppanien kautta.