skip to Main Content

Kazakstan – kuka kertoisi heille?

Paljon hedelmää tuottanut Toivoa naisille -työ on laajentunut Keski-Aasiaan. Kazakinkielistä Toivoa naisille -radio-ohjelmaa lähetetään Kazakstanissa. Tarvetta ohjelmille on, ja radio tavoittaa kazakkeja hyvin. Kristillistä ohjelmaa voi kuunnella myös internetissä ja mobiilisovelluksella. Valloita tilaa Jumalan mahdollisuuksille Kazakstanissa tarjoamalla työhön varoja!

Monet kazakstanilaiset perheet elävät rikkinäistä elämää mm. alkoholin ja huumeiden väärinkäytön vuoksi. Seurauksena on perheväkivaltaa ja lasten pahoinvointia. Toivoa naisille -ohjelma tarjoaa apua.

Jesaja 6:8. Minä kuulin Herran äänen sanovan: ”- Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sananviejäksi?” Niin minä vastasin: – Tässä olen, lähetä minut!

Olemme Kazakstanin kohdalla yllä mainitun kysymyksen äärellä. Hyvä uutinen on se, että Sansalla on jo vastaus siihen, kuka kertoisi heille evankeliumin ja miten. Yhteistyökumppanimme Kazakstanissa on medialähetysjärjestö TWR. Lähtijöiden sijaan nyt etsimmekin lähettäjiä uudelle kentälle.

Uusi työalue Kazakstan – hyväksi havaittu työväline

Turkkilaiseen kieliryhmään kuuluvan kazakin kielen kohdalla ei tarvitse aloittaa maanperän valloitusta aivan alusta. Käytössämme on jo monessa eri kulttuurissa hyväksi havaittu työväline: Toivoa naisille -radio-ohjelma, joka ennen vuotta 2017 tunnettiin nimellä Naiset toivon lähteellä. Naisten kautta ohjelman vaikutus leviää perheisiin ja ympäröiviin yhteisöihin.

”Vie vuorille tää viesti…” Kazakstanissa on arojen lisäksi myös huimia vuoria. Radio vie vuorillekin viestin.

Mediaevankeliointi – Kazakstanin mahdollisuus

Pinta-alaltaan Kazakstan on 7 kertaa Suomea suurempi. Se on maailman suurin sisämaa, jossa on asukkaita 18,3 miljoonaa. Kazakstanilaisista yli 70 prosenttia on muslimeja ja noin 26 prosenttia kristittyjä, pääosin ortodokseja. Perinteinen lähetystyö on Kazakstanissa lähes mahdotonta, mutta radio ei tunne rajoja. Siksi medialähetys on tuon suuren aromaan mahdollisuus.

Jesaja 35:1 Erämaa ja hietikko iloitsee, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja.  (KR33)

Sano ”tässä olen” ja lähetä Toivoa naisille Kazakstaniin!

Lahjoitusesimerkkejä:

Kazakstan on pinta-alaltaan 7 kertaa Suomea suurempi.

  • Radiotiimin koulutuspäivä: 230 €
  • Yksi Toivoa naisille -radio-ohjelma, 30 min: 130 €
  • 10 minuuttia Toivoa naisille -radio-ohjelmaa: 44 €
  • 5 minuuttia Toivoa naisille -radio-ohjelmaa: 22 €

Radiotyötä tekevät usein vapaaehtoiset seurakuntalaiset. He tarvitsevat ohjausta ja koulutusta. Sansa tukee Keski-Aasian Toivoa naisille -ohjelmien tekijöitä kouluttamalla heistä viestinnän osaajia. Samalla he tutustuvat muiden maiden ohjelmien tekijöihin ja voivat oppia myös toisiltaan.

Lue Toivoa naisille -työn uutisia!

Kuuntelijapalaute Kazakstanista

Toivonsa menettänyt nainen tavattiin puistossa. Hänelle kerrottiin Jumalan mahdollisuuksista. Toivoa naisille -ohjelman tekijä sai hänen yhteystietonsa. Nainen avautui tapaamisessa. Hänen alkoholisoitunut ja väkivaltainen miehensä oli tehnyt väkivaltaa, myös tyttärelleen. Nainen ajatteli, ettei pääse väkivaltaa pakoon. Epätoivossaan hän surmasi miehen, muttei joutunut oikeuteen teostaan. Kuitenkin hänen omatuntonsa syytti häntä, eikä hän pystynyt nukkumaan. Hänelle kerrottiin evankeliumi. Yhteydenpitoa jatkui jonkin aikaa, mutta muslimina hän ei halunnut ottaa vastaan Jeesusta. Sitten yhteydenpito katkesi puhelinnumeron vaihtumiseen.

Naisen puolesta silti rukoiltiin. Paljon myöhemmin hänet yllättäen tunnistettiin kuuntelijaringin valokuvasta. Saatiin tietää, että nainen olikin ottanut vastaan Jeesuksen ja saanut syntinsä anteeksi. Sen lisäksi hänen kotonaan pidettiin jo kotiryhmääkin. Jumala on suuri. Hän muutti tämän väkivaltaan sortuneen epätoivoisen väkivallan uhrin elämän!

mongolia-ykköskuva-800 copy

Mongolian perheradio

Mongoliassa ikävöidään etäällä asuvia perheenjäseniä tai sitä puolisoa, jonka kanssa meni naimisiin mutta jonka alkoholi tärveli. Tyhjyyttä täytetään materialla tai epäjumalilla. Perheradio kertoo Jeesuksesta ja antaa vastauksia taivaskaipuuseen.

lahjoituskohteet-toivoanais

Toivoa naisille!

Sansa kustantaa radio-ohjelmia Toivoa naisille -työn kautta Indonesian, Intian, Kambodžan, Kazakstanin ja Turkin naisille. Lisäksi tehdään sosiaalisen median työtä arabian kielellä. Ohjelmat auttavat naisia jokapäiväisessä elämässä ja tuovat esille kristillisen toivon. Jaa hyvää radiolla – välitä toivoa naisille!

lahjoituskohteet-intia

Evankeliumin valoa Intiaan

Monet Intian kristityt sytyttävät talojensa katoille kynttilöitä tai savisia öljylamppuja merkiksi siitä, että Jeesus on maailman valo. Viemme evankeliumin perille nopeasti, helposti ja edullisesti yli puolen miljardin intialaisen ulottuville, 14 kielellä. Anna paras lahja intialaisille – evankeliumi.

lahjoituskohteet-SAT-7

SAT-7 – toivoa epävarmuuden keskelle

Tule muuttamaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tulevaisuutta! Osallistu keräykseen, jonka tuotto käytetään SAT-7-kanavien ohjelmatuotantoon. SAT-7 sataa taivaalta hyviä uutisia alueelle, jossa ihmisten tavoittaminen evankeliumille on muutoin vaikeaa.

lahjoituskohteet-lahetit

Lähettikeräys

Evankeliumilla on maailmalla ennennäkemätön tilaus. Media on näkymätön lähetti, mutta lähetys- ja projektityöntekijämme antavat medialähetystyölle kasvot. Lähetystyöntekijä tarvitsee laajan tukiverkoston, myös taloudellisesti. Ole mukana lähettämässä!

lahjoituskohteet-rkk

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma, radioaalloilla ja mobiilisti!

Raamattu kannesta kanteen (Rkk) on vuodesta toiseen Radio Dein kuunnelluimpia ohjelmia. Kylvä radioaalloilla sekä kännykkäsovelluksen kautta tapahtuvaan raamattutyöhön tavoittamaan suomalaisia Sanan opetuksen äärelle, joka arkipäivä. Samalla siunaat koko Suomea. Lahjoita nyt!

lahjoituskohteet-aasia

Lahja aasialaisille perheille

Monessa Aasian maassa radiotyötä tehdään perhenäkökulmasta. Kristilliset perheradiot kertovat evankeliumin koko perheelle. Lahjasi avulla moni aasialainen voi kuulla evankeliumin ensimmäistä kertaa.

lahjoituskohteet-kiina

Tavoitetaan miljoonia kiinalaisia

Ihmisen yksi perustarve on tulla nähdyksi ja kohdatuksi. Vuorovaikutteisen median välityksellä yhä useampi kiinalainen tavoitetaan yksilöllisesti evankeliumilla.

lahjoituskohteet-turkki

Toivon evankeliumia SAT-7 Türkin välityksellä

”Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” Joh. 1:5. Kristillinen satelliittitelevisio SAT-7 Türk lähettää ohjelmia rohkaistakseen ja vahvistaakseen turkkilaisia kristittyjä. Ohjelmia katsovat muutkin kuin kristityt, ja heille kanava tarjoaa totuudenmukaista tietoa kristinuskosta.

lahjoituskohteet-israel

Israel – mediatyöllä kohti Messiaan tuntemista

Israelissa messiaanisten, Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on lähtenyt viime vuosina hyvään kasvuun. Siihen on merkittävästi vaikuttanut media, jota käytetään sekä juutalaisten että arabien evankelioimisessa. Jouduta Israelin hengellistä heräämistä – kylvä mediatyöhön Israelissa!

lahjoituskohteet-indonesia

Evankeliumin iloa Indonesiaan

Kristityksi tuleminen ja kristittynä eläminen ei ole helppoa kaikkialla Indonesiassa. Keräämme varoja mm. yhteistyökumppanimme FEBC:n mediatyöhön ja -koulutukseen Indonesiassa ja muualla Aasiassa. Osallistu nyt!

lahjoituskohteet-iran

Kohti toivoa SAT-7 Parsin kanssa

SAT-7 Parsin farsinkielisten tv-ohjelmien näkyvyysalueella asuu satoja miljoonia ihmisiä, joista moni etsii totuutta, toivoa ja kestävää perustusta elämälleen. Kun ihminen löytää kanavan, katsoo sitä ja tutustuu Jeesukseen, hänen elämänsä muuttuu. Me suomalaiset voimme tarjota evankeliumia iranilaisille. Lahjoita nyt.

Teemavuosi-2016_KohtiToivoa

Kohti toivoa -keräys

SAT-7:n, TWR:n ja FEBC:n ohjelmat tavoittavat ihmisiä maissa, joissa kristittynä eläminen on vaikeinta. Televisio- ja radio-ohjelmat ovat monelle myös se puuttuva oma seurakunta. Auta meitä kertomaan Kristus-valosta ja toivosta vaikeissa oloissa eläville lähimmäisillemme. Lahjoita nyt.

Kerayskuva2016Intia

Toivoa Intiaan vähemmistökielillä

Tue radio-ohjelmien tuotantoa kielillä, joilla ei ole muita kristillisiä radio-ohjelmia. Osta nimikko-ohjelma tai ohjelma-aikaa! Jos lahjoitat koko ohjelman (130 €), saat tiedon ohjelman lähetysajasta.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku