skip to Main Content
”Loppiaisessa On Valo, Joka Antaa Ilon”
Kauhajoen kirkosta lähetetään 6.1. radiojumalanpalvelus, jonka keskustelusaarnan pitävät Kauhajoen seurakunnan nimikkolähetti David Ezzine (vas.) ja kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä. Sansan Tunisian-matkalla vuosia sitten he valokuvasivat Karthagon raunioilla. Kuva: Heikki Mäkinen.

”Loppiaisessa on valo, joka antaa ilon”

Kauhajoen kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä, 56, ja seurakunnan nimikkolähetti, Sansan seniori David Ezzine, 69, pitävät keskustelusaarnan Yle Radio 1:n loppiaisjumalanpalveluksessa. Se radioidaan Kauhajoen kirkosta 6. tammikuuta ja alkaa kymmeneltä.

− Loppiaisen evankeliumi kuvaa kolmen tietäjän matkaa tähden opastuksella Betlehemin seimen äärelle ja sitten evankeliumin opastamina takaisin. Meidän tehtävämme on välittää kaikkialle, että Jeesus on maailman valo, Jouko Ala-Prinkkilä sanoo.

− Lähdemme keskustelusaarnassa liikkeelle Davidin elämäntarinasta. Siitä, miten Marokon muslimista tuli kristitty, joka käännytti suomalaisen vaimonsa Marja-Liisankin kristityksi. David kertoo heidän lähetystyöstään Ranskassa ja nykyisin myös Suomessa.

Ala-Prinkkilä ja Ezzine keskustelevat suomeksi, jota David puhuu vuosikymmenten kokemuksella. Ja kuten Jouko vitsailee, tosi paljon paremmin kuin hän itse arabiaa!

Jumala lähetti poikansa ja valo tuli pimeyteen

− Mitäkö loppiainen tuo mieleen? Jumala lähetti oman Poikansa maailmaan, ja valo tuli pimeyteen, vastaa David Ezzine puhelimeen kauhajokelaiselta parkkipaikalta, jonne on autonsa pysäyttänyt.

− Kolme kuningasta löysi Herramme Jeesuksen ja iloitsi. Jeesus-vauva kasvoi. Sitten hän antoi elämänsä ristillä, jotta me saisimme elämän Jumalassa. Hän voitti Pahan, hän voitti kuoleman. Hän elää, ja me voimme julistaa kaikille hänen rakkauttaan.

− Jeesus haluaa voittaa ihmiset Jumalalle, omalle Isälleen, elämään turvassa ja valossa. Tästä kerromme nyt myös kaikille tähden perässä tänne kulkeneille turvapaikanhakijoille ja muslimeille televisiossakin.

David muistuttaa, että kun Herodes yritti tappaa Jeesuksen, niin nykyisin on Lähi-idässä muita hengenvaarallisia ihmisiä. Mutta loppiainen antaa toivon, sillä Herra on voittaja. Loppiaisessa on valo, joka antaa ilon.

Kauhajoki on yhteinen koti- ja seurakunta Suomessa

Teologian tohtori Jouko Ala-Prinkkilä on toiminut vuodesta 2001 Kauhajoen seurakunnan kirkkoherrana ja ollut siellä töissä aikaisemminkin. Ezzinet hän kuitenkin tapasi ensimmäisen kerran ollessaan kappalaisena Kristiinankaupungissa.

Seurakuntalainen oli tullut näyttämään taulua, jossa oli jotakin vierasperäistä tekstiä. Ala-Prinkkilä arveli kirjoituksen olevan arabiaa ja muisti Ezzineiden olevan tulossa vielä samana päivänä seurakuntavierailulle. Ja arabiaahan se oli. Taulussa luki: ”Jumala on suuri, Jumala on rakkaus.” Tekstin ensimmäinen osa olisi riittänyt muslimille, mutta toinen osa teki kokonaisuudesta myös kristitylle sopivan.

Kauhajoella Ala-Prinkkilät (Joukon Helena-puoliso on toinen seurakunnan kanttoreista) ja Ezzinet ovat sittemmin ystävystyneet. Marja-Liisahan on syntyisin Kauhajoelta, jossa Ezzineiden Suomen-koti on sijainnut vuodesta 1995. Toki he lomailivat Marja-Liisan lapsuudenkodissa jo 70-luvulla.

Ezzinet ovat vuosikymmeniä asuneet ja työskennelleet Ranskan Marseillessa. Marja-Liisa on edelleen Sansan lähetystyöntekijä, David on eläkkeellä ja toimii Sansan seniorityöntekijänä. Ensin David teki kristillisiä radio-ohjelmia arabiaksi TWR:lle, nykyisin tv-ohjelmia SAT-7:lle.

Kuukaudet Suomessa ovat kuitenkin lisääntyneet, koska Ezzinet toimivat täällä myös Sansan maahanmuuttajatyössä. David on pitänyt arabiankielisiä kaste- ja rippikouluja. Sansa julkaisee joka sunnuntaiksi hänen valmistamansa arabiankielisen saarnan, jonka voi lukea osoitteessa sansa.fi/arabic.

Loppiaisen radiojumalanpalveluksen voi kuunnella joko suorana lähetyksenä Yle Radio 1:stä kello 10 tai Yle Areenasta kello 11.25 alkaen.

Leena Punkari

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku