skip to Main Content
Maahanmuuttajat Ahkeroivat Koruja Hanna-työlle
Sansan toimistolla Hyvinkäällä kokoontuneessa korupajassa pujoteltiin helminauhoja Puumalaan suomalais-puolalais-romanialais-venäläis-malesialaisin voimin. Kuva: Anne Isokuortti.

Maahanmuuttajat ahkeroivat koruja Hanna-työlle

Keskiviikkona 6.4. Sansan toimiston neuvottelupöydälle levitettiin pussikaupalla helmiä. Violetteja ja punaisia, suuria ja pieniä, uusia ja kierrätettyjä, sileitä ja kuvioituja. Huoneeseen asettui kahdeksan naista viidestä maasta. Jokaiselle jaettiin kaksi metriä helmilankaa ja ohjeet punoa Puumalan Maria-kuoron ja Hanna-piirin tilaamat 22 helminauhaa.

Reilu vuosi sitten Seija Uimosen Puumalan-vierailulla syntynyt idea paikallisia hannoja yhdistävistä helmistä oli toteutumassa. Seijalla oli ollut myynnissä Intiasta tuotetut, kauniit helmet, mutta niitä ei ollut tarpeeksi eikä lisää saanut.

Naiset, jotka Sansan Hanna-työn koordinaattori Anne Isokuortti oli kutsunut, tulivat korupajaan Suomi-kahvilasta. Se on Hyvinkään seurakunnan keskustelukerho maahanmuuttajille. Seurakunnan vapaaehtoisena toimiva Anne perusti kerhon kolme vuotta sitten vaikututtuaan Hanna-työn kalentereissa jatkuvasti esiintyvistä esimerkeistä.

Hannat auttavat siellä, missä tarvitaan

Eri maissa hannat auttavat siellä, missä apua heidän omassa elinpiirissään tarvitaan. Esimerkiksi Intiassa hannat keräävät varoja ja hankkivat sareja leskille, joilla ei ole yhtikäs mitään. Etelä-Amerikassa ja Aasian maissa hannat käyvät ilahduttamassa naisvankeja ja opettavat taitoja ja Raamattua. Euroopassa toimii hannojen ryhmiä, jotka suuntaavat tarmonsa prostituoitujen auttamiseen.

Korupajan luomisen ilossa, kun naiset päät yhdessä pujottivat helmiä lankaan, Anne Isokuortti kertoi Hanna-työn rukousliikkeestä ja kutsui heitä mukaan.

Illassa nähtiin ajalle epätyypillistä epäitsekkyyttä, jota Hanna-työ kehrää ympäri maailman. Naiset tulivat silminnähden iloisiksi saadessaan käsillään auttaa Aasian ja Turkin naisia, joille tuotto menee. Ilon ja avun lumipallo kasvanee Puumalassa, kun hannat siellä laulavat ja ahkeroivat Hyvinkään-helmet kaulassa.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku