skip to Main Content
Marokkolaisen Perheen Erilainen Joulu
Moni marokkolainen viettää joulua tietämättä juhlan todellista merkitystä.

Marokkolaisen perheen erilainen joulu

Joulu on marokkolaisille kaupallinen juhla. Monet kaupunkilaisperheet koristelevat kuusen ja antavat lapsille lahjoja. Jouluaterialla he syövät paahdettua kalkkunaa vihannesten kera sekä kakkuja. Näin kertoo Sansan seniorityöntekijä, marokkolaissyntyinen David Ezzine.

Valtaosa marokkolaisista ei kuitenkaan tiedä joulun oikeaa merkitystä. Nykyisistä kristityistä moni on tullut tuntemaan todellisen joulun radion tai television välityksellä.

David Ezzine kertoo marokkolaisesta rouvasta, joka on katsonut hänen ohjelmiaan SAT-7:n arabiankielisellä kanavalla. Rouva soitti Davidille ja kertoi, kuinka onnellinen hän on uskostaan Jeesukseen Kristukseen. David kysyi rouvalta, kuka Jeesus hänelle on ja mitä usko merkitsee hänelle henkilökohtaisesti. Tämä vastasi:

– Usko on minulle sitä, että jätän itseni ja perheeni Herran Jeesuksen Kristuksen käsiin. Uskon, että hän on Jumalan poika, joka on tullut pelastamaan meidät. Tämä on joulun todellinen merkitys, ja tässä hengessä aion viettää joulua mieheni ja lasteni kanssa. Myös miehestäni on tullut uskova, ja yhdessä me rukoilemme lastemme ja maamme Marokon puolesta.

Televisio näyttää tien Jumalan luo

– Jumalan armosta voimme välittää ilosanomaa televisiossa. Televisio on kuin sähkövirta, joka syttyy taivaalle, loistaa ja valaisee monien Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä asuvien katsojien sydämet ja näyttää heille tien Jumalan luo, David Ezzine sanoo ja jatkaa:

– Arabian kielellä ”kanava” on ”känäät”, ja se tarkoittaa myös vesijohtoa. SAT-7:n kanavien kautta virtaa elämän vesi ja kutsuu ihmisiä Jeesuksen Kristuksen luo, Elämään.

Katso David Ezzinen joulutervehdys!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku