skip to Main Content
Media Yhdistää Vapun Ja Evankeliumin
Avointen ovien päivä houkutteli ihmisiä läheltä ja kaukaa tutustumaan Sansaan. Välillä piti istahtaa nauttimaan musiikkiesityksestä, kahvista ja innostavasta medialähetystyön esittelystä. Kuva: Petteri Rantamäki.

Media yhdistää vapun ja evankeliumin

– Kyllä on hyvä tämä avoimien ovien päivä! Voi tulla silloin, kun itselle sopii, koska ovet ovat avoinna koko päivän. Sain tutustua Sansan taloon ja työntekijöihin, vastaanotto oli todella lämmin ja tarjoilut hyviä. Vaikka tunnen jonkin verran Sansan työtä, opin uuttakin, esimerkiksi että SAT-7 Arabic lähettää pakolaislapsille opetusohjelmia. Ja kun työn juhla, vappu, on tulossa, niin on todella tärkeää, että ihmiset saavat kuulla evankeliumia työnsä äärellä, hehkuttaa Pirjo Katko Hyvinkäältä.

Sima ja puhe pulppusivat

Sanansaattajien Hyvinkäällä olevan toimitalon ovi kävi tasaiseen tahtiin. Heti aamukymmeneltä alkoi kuulua iloista puheensorinaa, joka pulppuaa tuttujen kohtaamisista, uusien asioiden kokeilemisesta ja oivaltamisesta. Vieraat saivat kuunnella musiikkiesityksiä ja toiminnanjohtaja Juha Auvisen kertovan muuttuvan median mahdollisuuksista lähetystyössä.

Lisäksi sai istahtaa sohvalle ja kokeilla, miltä tuntuu olla televisiokameroiden edessä. Hanna-työ ja naisten asema Intiassa kiinnosti myös. Sima ja munkit maistuivat, ja moni ostos löysi tiensä Putiikista vierailijan kassiin.

– Perinteisiä vappumyyjäisiä ehdittiin järjestää noin 15 vuoden ajan. Nyt halusimme kokeilla jotain uutta, ja ideoimme avoimet ovet keskelle viikkoa. Näin vieraat voivat tavata työntekijöitä ja nähdä käytännössä, mitä kaikkea medialähetystyöhön kuuluu. Koko päivän ajan on ollut mukava ihmisvirta ja hyviä kohtaamisia. On ollut hienoa nähdä uusiakin kasvoja, iloitsee kirjanpitäjä ja päivän yksi vastuuhenkilö Pirjo Hyövälti.

Innostusta ilmassa

Pirjo ja Veijo Rinkinen tulivat kylään Heinolasta. Sansa on tuttu molemmille. Pirjo kertoo avaavansa Sansan nettisivut lähes päivittäin ja etsivänsä sieltä sen sivun, jossa on työntekijöiden valokuvat. Sitten he yhdessä rukoilevat työn ja sen tekijöiden puolesta.

Myös Facebookin Hanna-ryhmässä olevien aiheiden ja ihmisten puolesta tulee rukoiltua paljon. Rukous on suuressa roolissa Rinkisten elämässä. Jos Veijolta kysyy, mitä hän harrastaa, saa vastaukseksi, että rukousta toisten puolesta. Välillä harrastus tosin käy työstä.

Pirjo kertoo, kuinka innoissaan hän on medialähetystyöstä. Nyt eläkkeellä ollessa on aikaa selata nettisivuja, tehdä löytöjä ja oppia uutta. Näitä helmiä voi onneksi jakaa omassa Hanna-piirissä.

Mia ja Antti Warén saapuivat Vaasasta. He yhdistivät samaan etelänreissuun monta muutakin vierailua ja tehtävää. Antti on vaikuttunut median mahdollisuuksista. Ilman mediaa lähetyskäskyä olisi mahdoton toteuttaa tässä laajuudessa, hän toteaa.

Avointen ovien päivää vietettiin Sansan toimitalossa Hyvinkäällä keskiviikkona 27. huhtikuuta.

Merja Kauppinen

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku