skip to Main Content
Medialähetyspäivillä Lappeenrannassa Kuullaan, Mitä Hyvää Radio, Tv Ja Netti Tekevät Maailmalla
Valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään 21.–22.5.2016 Lappeenrannassa.

Medialähetyspäivillä Lappeenrannassa kuullaan, mitä hyvää radio, tv ja netti tekevät maailmalla

Valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään 21.–22.5.2016 Lappeenrannassa. Tapahtumassa voi tutustua muun muassa matkalaukkuun mahtuvaan kriisiradioon, joka auttaa luonnonkatastrofin jälkimainingeissa Aasiassa.

– Suuressa katastrofissa tietoliikenneyhteydet usein katkeavat. Samalla ihmiset tarvitsevat tietoa: Missä yöpyä, jos tulva on vienyt kodin? Mistä voi saada ruokaa tai etsiä kadonneita omaisia? kertoo Lappeenrantaan tuleva Mike Adams, kriisiradiotyön kansainvälinen koordinaattori.

Mike Adams esittelee Medialähetyspäivillä kahteen matkalaukkuun mahtuvaa kriisiradiota. Luonnonkatastrofin sattuessa radiostudio ja radiolähetin voidaan kuljettaa kätevästi matkalaukuissa kriisialueelle, pystyttää radioasema ja aloittaa elintärkeän tiedon radiointi. Suomalaisvaroin tuetaan kriisiradiotyötä erityisesti Indonesiassa.

Medialähetyspäivien teemana Elämän aallot

Medialähetyspäivillä kuullaan myös, mitä hyvää kristillinen radio, satelliittitelevisio ja internet saavat aikaan Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Aasiassa.

Sansan ja Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteisessä tapahtumassa on lähetysaiheisten tilaisuuksien lisäksi raamattuopetusta, musiikkia ja rukousta. Saimaan rannalla järjestettävän tapahtuman teemana on Elämän aallot.

Päätapahtumapaikkoina ovat Lappeenranta-sali ja Lappeen kirkko. Satamatorilla esiintyy lauantai-iltana kansainvälinen nuorten tanssiryhmä M18. Sunnuntaina Lappeenrannan kirkossa saarnaa piispa Seppo Häkkinen, ja kahdeksassa muussa rovastikunnan kirkossa saarnaa Sansan työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Lappeenrannan seurakunnan kirkkoherra Hannu Haikonen toivottaa Medialähetyspäiville tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet mutta erityisesti ne, jotka eivät vielä tunne medialähetystyötä.

– Lähetystyö on ollut tärkeässä roolissa Lappeenrannassa. Täällä on ollut aikoinaan lähetysherätystä, ja täältä on lähtenyt monia perheitä lähetystyöhön. Toivon, että medialähetystyö tulee tutuksi lappeenrantalaisille ja muillekin eteläkarjalaisille, Hannu Haikonen sanoo.

Satelliittitapahtumia Alajärvellä, Forssassa, Kajaanissa, Oulussa, Rovaniemellä ja Vaalassa

Medialähetyspäivät on Sansan vuotuinen kesäjuhla. Tänä vuonna uutuutena ovat satelliittitapahtumat, joita järjestetään 21. toukokuuta Alajärven, Forssan, Kajaanin, Oulun Tuiran, Rovaniemen ja Vaalan seurakunnissa. Satelliittitapahtumissa muun muassa katsotaan suoraa nettilähetystä Lappeenrannasta.

Medialähetyspäivien suoraa nettilähetystä voi seurata muuallakin. Suoraan lähetykseen pääsee lauantaina 21.5. kello 13‒17 osoitteessa sansa.fi/nettitv. Lisäksi Radio Dei lähettää koosteohjelmaa Lappeenrannasta sunnuntaina 22.5. kello 16–18.

Medialähetyspäivien ohjelma ja lisätietoa

Medialähetyspäivät Facebookissa

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku