skip to Main Content
Medialähetyspäiville Vantaan Korsoon On Matala Kynnys
Valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään Vantaan Korsossa 25.–26.5.2019 teemalla Näkemisen arvoinen.

Medialähetyspäiville Vantaan Korsoon on matala kynnys

– Medialähetyspäivien kynnys on pyritty pitämään matalana, jotta satunnaistenkin ohikulkijoiden olisi helppo pistäytyä tunnelmaa aistimassa. Erityisesti lasten ja nuorten ohjelmaan on panostettu, ja tapahtumapaikan keskeinen sijainti tukee kävijätavoitetta, kertoo Korson seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola.

Valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään Vantaan Korsossa 25.–26.5.2019. Medialähetys Sanansaattajien, Korson seurakunnan ja Vantaan ev.lut. seurakuntien yhteisen tapahtuman teemana on Näkemisen arvoinen.

– Teema muistuttaa meitä siitä, että olet arvokas ja rakastettu juuri sellaisena kuin olet. Toivon, että tapahtuma kerää myös paljon uteliaita ensikertalaisia, Tuomas Antola sanoo.

Hän kuvailee Korsoa monikulttuuriseksi ”kyläksi kaupungissa”, joka tunnetaan lukuisista yhdistyksistään ja yhteisöistään. Myös lähetystyöllä on seurakunnassa vahvat juuret ja paljon aktiivisia vapaaehtoisia.

– Valitettavasti myös eriarvoistumiskehitys tulee Korsossa iholle. Siksi lähetyksen ydinviestillä on kaikupohjaa, sanomalla ihmisen tinkimättömästä arvosta Jumalan kuvana, lunastettuna ja rakastettuna.

Monipuolista ohjelmaa eri-ikäisille

Medialähetyspäivien ohjelmassa on muun muassa lähetysaiheisia tilaisuuksia ja raamattuopetusta sekä kanavat arabiankielisestä maahanmuuttajatyöstä, kansainvälisestä Toivoa naisille -työstä ja Mongoliassa tehtävästä perheradiotyöstä. Nuorille on koko iltapäivän mittaiset Instagram- ja tanssikanavat. Lapsille ja varhaisnuorille on touhupaikka ja toimintahetkiä.

Ulkomainen pääpuhuja on perheradio Wind FM:n johtaja Batjargal Tuvshintsengel Mongoliasta. Mukana on myös Kroatiasta käsin toimiva nuorten kansainvälinen tanssi- ja draamaryhmä M18.

– M18 tuo energiaa ja rytmiä päivien ohjelmaan. Sunnuntain tanssimessussa kirkkokansaa muistutetaan siitä, että jokainen saa olla koko kehollaan läsnä – onhan ruumis Pyhän Hengen temppeli, Tuomas Antola sanoo.

Korson kirkon edustalla pidettävässä messussa saarnaa Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Messussa siunataan myös Sansan lähetystyöntekijöitä uudelle työkaudelle ja työntekijöitä tehtäviinsä.

Medialähetyspäivien aattona unelmoidaan

Sansa ja Korson seurakunta järjestävät perjantaina 24.5. kello 9–15.30 missiologisen symposiumin otsikolla Unelma kolmannen vuosituhannen kristillisestä kirkosta.

Tilaisuudessa puhuvat Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvinen, yliopistonlehtori Henrietta Grönlund, piispa Kaisamari Hintikka, viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala, hiippakuntasihteeri Jukka Jämsén, professori Veli-Matti Kärkkäinen, lähetysteologi Jukka Kääriäinen, Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja Jaakko Rusama ja tutkija Aku VisalaLisätietoa

Medialähetyspäivien ohjelma ja lisätietoa

Medialähetyspäivät Facebookissa

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku