skip to Main Content
Mediatyöntekijä Löytää Jumalan, Joka Kuulee Ja Välittää
SAT-7 Türk on turkinkielisille ihmisille päälähde evankeliumin kuulemiseen. ”On mahtavaa saada olla osa sitä”, Gülsüm kertoo. Kuvituskuva: SAT-7.

Mediatyöntekijä löytää Jumalan, joka kuulee ja välittää

SAT-7 Türk -kanavan ohjelmantuottaja Gülsümin vanhemmat erosivat hänen ollessaan teini-ikäinen, ja perhe menetti asuntonsa. Gülsüm lakkasi ajattelemasta Jumalaa yli 15 vuodeksi, kunnes kuuli Jumalan kutsun.

Gülsüm kasvoi Istanbulissa ja on kolmesta lapsesta keskimmäinen. Hän oli tottunut vanhempiensa jatkuvaan riitelyyn mutta ei ollut mitenkään valmistautunut siihen, että isä lähtisi pois. Kuten monet muutkin turkkilaiset naiset, äiti ei ollut koskaan käynyt ansiotyössä. Hän sai huonosti palkattua työtä, joka ei riittänyt edes vuokraan. Koti menetettiin, ja perheen oli pakko majailla sukulaisten luona.

– Perheemme ei ollut uskonnollinen, mutta muistan rukoilleeni Jumalaa vaikeina aikoina. Mikään asia ei mennyt hyvin. Jumala ei vastannut rukouksiini, joten päätin, että vain itse voin auttaa itseäni ja laittaa elämäni kuntoon. Keskityin kouluun ja opiskeluun ja jätin rukoilemisen sikseen. Se oli vaikeaa aikaa ja näytti siltä, ettei se loppuisi koskaan, Gülsüm sanoo.

Ahkera opiskelu ensin koulussa ja sitten yliopistossa tuotti tulosta. Vuonna 2001 Gülsüm suoritti alemman tutkinnon Marmaran yliopiston radio-, televisio- ja elokuva-alan osastolla. Samana vuonna hän muutti New Yorkiin ja teki erilaisia töitä ansaitakseen tarpeeksi rahaa jatko-opintoja varten. Media-alan maisterinpaperit hän sai vuonna 2006 newyorkilaisesta New School -yliopistosta ja pääsi aloittamaan uran, jonka hän toivoi tuovan sekä taloudellisen turvan että toiveidensa toteutumisen.

Sattuma vaiko Jumalan suunnitelma?

Vuotta myöhemmin Gülsüm palasi Turkkiin työskentelemään toimittajana pienellä, toimintaansa aloittelevalla kristillisellä tv-kanavalla Türk 7, josta sittemmin tuli SAT-7 Türk.

– Se oli joko täysi sattuma tai osa Jumalan suunnitelmaa, Gülsüm sanoo.

Hänen serkkunsa oli alkanut uskoa Jeesukseen vuosia aiemmin ja kertoi hänelle kanavasta. Serkun vaimo lähetti Gülsümin ansioluettelon kanavalle.

– Kuulin siellä ensimmäisen kerran Jeesuksesta. Kirjoitin käsikirjoituksia kristillisiin tv-ohjelmiin ja luin Raamattua. Mutta siitä huolimatta silmäni olivat kiinni. Yliopistossa opettajat sanoivat aina, että uskonto ja media eivät sovi yhteen, ja minä uskoin heitä. Vaikka kuulinkin evankeliumia, ajattelin vain uraani.

Yhdeksän kuukauden työskentelyn jälkeen Gülsüm irtisanoutui Türk 7 -kanavalta ja teki töitä useissa eri tuotantoyhtiöissä. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen.

– Media-alalla oli valtavasti ongelmia. Olin täyttämässä 30 vuotta eikä elämäni ollut vieläkään sellainen kuin olin toivonut. Maisterintutkintokaan ei avannut kontakteja oikeisiin ihmisiin, mikä on Turkissa erittäin tärkeää, enkä siis saanut unelmatyötäni median piirissä.

Hän alkoi verrata yleismedian puolella vallitsevaa kilpailun kulttuuria kokemuksiinsa Türk 7 -kanavasta.

– Türk 7 -kanavalla ihmisten työtapa oli erilainen. Kaikki tekivät töitä ja palvelivat yhtenä kokonaisuutena.

Gülsüm päätti pitää tauon ja aivan viime hetkellä päätti lähteä mukaan pienelle lomalle Kappadokiaan äitinsä ja tätinsä kanssa. Alue tunnetaan erikoisista pylväsmäisistä kalliomuodostelmistaan, kallioon hakatuista asunnoistaan ja maanalaisista kaupungeistaan. 300-luvulta lähtien kristityt olivat paenneet sinne vainoja ja myöhemmin muodostaneet luostariyhteisöjä.

Kappadokiassa Gülsüm kävi joissain niiltä ajoilta säilyneissä kirkoissa ja kappeleissa. Hän seurasi myös kuuluisien paikallisten savenvalajien työtä, joiden jokainen ruukku on ainutlaatuinen. Siellä hän koki Jumalan puhuvan.

– Näin hyvin lyhyen unen tai näyn. Olin kirkossa, rukoilin ja tein kädelläni ristinmerkin. Koin syvää helpotusta ja rauhaa. En ollut kokenut sellaista koskaan aiemmin.

Heti matkan jälkeen Gülsüm kiiruhti tapaamaan serkkunsa vaimoa, joka oli auttanut häntä saamaan työpaikan Türk 7 -kanavalla. Tämä kutsui hänet mukaan seurakuntaan, jossa hän miehensä kanssa kävi. Serkun vaimo haastoi häntä:

– Ennen kuin menet kirkkoon, esitä Jumalalle jokin elämäsi tärkeimmistä kysymyksistä. Olen varma, että hän vastaa.

Gülsüm teki niin.

– Päivää ennen kirkkoon menoa kysyin Jumalalta: ”Miksei mikään elämässäni mene hyvin? Etkö rakasta minua?”

Kysymykseen vastataan

Gülsüm ei kertonut kysymyksestään kellekään, mutta kirkossa hän tajusi, että Jumala oli kuullut sen.

– Saarna alkoi kysymyksellä, jonka olin esittänyt Jumalalle. Saarnaaja sanoi, että me usein kysymme Jumalalta, miksi et rakasta minua? Mutta Jumala kohtelee meitä niin kuin keraamikko saviruukkua, työstäen meitä – joskus tuskaa tuottaen – käyttökelpoisen ruukun ainutlaatuiseen muotoon.

Kun puhuja alkoi lukea Jeremian kirjan lukua 18, jossa profeettaa kehotetaan menemään savenvalajan pajalle katsomaan, miten hän työstää savea, Gülsüm tempautui mukaan. Sen päivän jälkeen hän meni kotiin ja alkoi taas lukea Raamattua, mutta nyt ”muuttuneella sydämellä”.

Samana vuonna hän antoi elämänsä Kristukselle. Kun Türk 7 ja SAT-7 Türk yhdistyivät vuonna 2009, häntä pyydettiin palaamaan SAT-7 Türkin työhön ohjelmajohtajaksi. Siitä lähtien hän on ollut kanavalla työssä lukuun ottamatta avioitumisen ja ensimmäisen lapsen syntymän vuoksi pitämäänsä taukoa. Hän on tuottanut turkinkielisiä kristillisiä lastenohjelmia, dokumentteja ja naisten- ja nuortenohjelmia.

Kanava on kasvanut muutaman tunnin päivittäisestä ohjelma-ajasta ympärivuorokautiseksi, ja sen löytää Turkin kansalliselta satelliittitelevisioalustalta. Vuonna 2018 Gülsümista tuli Sansan ns. kansallinen työntekijä.

Lapsuuden vaikeiden kokemusten ja vuosien uraponnistelujen jälkeen Gülsüm sanoo, että Jumala on varustanut hänet sillä empaattisella otteella ja näyllä, joka hänellä on työssään SAT-7:ssa. Vuosien etsimisen jälkeen hänen toiveensa ovat toteutuneet SAT-7 Türkissä, jolla on kanavana ainutlaatuinen mahdollisuus välittää kristillistä sanomaa hänen kulttuurissaan.

– Mielestäni voidaan oikeutetusti sanoa, että turkkia puhuville ihmisille – niin Turkissa kuin muuallakin – SAT-7 Türk on päälähde evankeliumin kuulemiseen. On mahtavaa saada olla osa sitä!

Lue alkuperäinen juttu / SAT-7

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku