skip to Main Content
Uusi Mobiilisovellus Auttaa Arabipakolaisia
TWR:n tuore Refugee Bridge -sovellus tuo apua ja rohkaisua arabiankielisille pakolaisille. Lähiaikoina sovellukseen on luvassa myös farsinkielistä sisältöä. Kuva: De Visu / Shutterstock.

Uusi mobiilisovellus auttaa arabipakolaisia

TWR on julkaissut arabiankielisen mobiilisovelluksen nimeltä Refugee Bridge (Pakolaissilta). Sovellus tarjoaa käytännöllistä ja raamatullista sisältöä erityisesti pakolaisten elämään liittyvissä asioissa, kuten yksinäisyys ja hajaannuksissa eläminen. Sansan lähetystyöntekijä Jari Vähäsarja on tiiviisti mukana uuden sovelluksen kehitystyössä.

– Pakolaisille ei ole monia sovelluksia, koska kehitystyö on kallista ja pitäisi pystyä toimimaan nopeasti. Kohta saamme sovellukseen myös farsinkielistä sisältöä, kertoo TWR:n Wienin-toimistossa työskentelevä Jari Vähäsarja ja jatkaa:

– Samoin suunnitteilla on informatiivista sisältöä siten, että sovellus tietää käyttäjän maantieteellisen sijainnin ja antaa navigointi- ja muuta tietoa. Myös kielenopiskelumateriaalia on mietitty lisättäväksi.

Älypuhelin on elämänlanka

Pakolaiset käyttävät älypuhelinta navigoidessaan Euroopan läpi. Älypuhelimella voi seurata uutisia: mikä raja on auki, mikä suljettu. Kännykän avulla he pitävät yhteyttä muihin perheenjäseniin, jotka myös ovat liikkeellä.

TWR:n arabiankielinen Refugee Bridge -sovellus on suunniteltu täyttämään pakolaisten emotionaalisia, psykologisia ja hengellisiä tarpeita. Kaikki sisältö on ladattavaa, joten siihen pääsee käsiksi myös ilman nettiyhteyttä.

Android-käyttöjärjestelmän sovellus sisältää tällä hetkellä mm. radio-ohjelmia, jotka alun perin tuotettiin Syyriassa ja Libanonissa oleville pakolaisille. Sovelluksessa on myös yksittäisiä Hope for Syria -ohjelman jaksoja ja erikseen valittuja arabiankielisen Naiset toivon lähteellä -ohjelman jaksoja.

Rohkaisua omalla äidinkielellä

TWR:n mukaan tämä on vasta Refugee Bridge -sovelluksen alkua. Mikäli rahoitus järjestyy, tavoitteena on luoda ja ladata tuoreita, juuri Eurooppaan tuleville pakolaisille räätälöityjä ohjelmia. Toiveissa on saada mukaan myös videoita.

– Voi kuvitella, miten haastavaa on käydä läpi kaikkia niitä asioita, joita pakolaiset joutuvat käymään läpi. He eivät tiedä, selviävätkö matkasta. Mikä voisi olla siinä tilanteessa lohduttavampaa kuin kuulla hengellistä rohkaisua omalla sydämen kielellä, pohtii TWR-Euroopan kansainvälinen johtaja Dirk Müller.

Lataa sovellus

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku