skip to Main Content
Sansa Kouluttaa: Näin Teet Vaikuttavia Lyhytvideoita
Lyhytvideokoulutus voidaan järjestää esimerkiksi osana seurakunnan nuorisotyötä. Kuva: Petteri Rantamäki.

Sansa kouluttaa: Näin teet vaikuttavia lyhytvideoita

Tutkijoiden mukaan tietokoneiden ja puhelimien kehityksen myötä ihmisen keskittymiskyky on laskenut 12 sekunnista kahdeksaan. Kultakalaltakin löytyy keskittymiskykyä enemmän kuin ihmiseltä!

Ennen mobiilivallankumousta  päivittäinen uutispaketti otettiin vastaan sanomalehden muodossa. Tänään kuluttajilla on paljon enemmän valinnanvaraa, ja uutisten haku ohjautuu ihmisten omien mielenkiintojen ja tarpeiden mukaan. Nykyään uutisten kertominen onkin melkoista tiedettä, ja perinteinen media kärsii yrittäessään kalastella ihmisten huomiota.

Ihmisillä on yllättävän paljon aikaa videoiden katseluun. Mielenkiintoinen video sosiaalisen median virrassa voikin luoda halutun kiinnostuksen. Erityisesti henkilökohtaiset tarinat uppoavat tämän päivän yleisöön, ja tämän myötä myös mainostaminen muuttuu. Esimerkiksi tv-mainokset ovat muuttuneet aiempaa tarinallisemmiksi. Myös kristillisellä puolella on herätty videon mahdollisuuksiin.

Lyhytvideokoulutusta nuorisotyölle tai henkilökunnalle

Jos kriteerejä ei pidä hirveän korkeina, voi lyhyitä mainosvideoita lähteä tekemään melko kevyellä kalustolla. Halvemmissakin älypuhelimissa on suhteellisen hyvä kamera, ja yksinkertainen editointiohjelma löytyy joko puhelimesta tai sovelluskaupasta ilmaiseksi. Tämän lisäksi tarvitaan vain hieman mielikuvitusta ja taitoa kertoa jokin mielenkiintoinen tarina videon välityksellä. Näin yksinkertaisilla asioilla voidaan saada ensimmäinen video jo tehtyä. Jos on kärsivällisyyttä ja taitoa oppia omista virheistä, alkavat videot kehittyä ajan kuluessa.

Sansan lyhytvideokoulutus on tarkoitettu seurakuntien nuorisotyölle tai vaikka henkilökunnan koulutukseksi. Koulutuksessa hypätään kuudeksi tunniksi lyhytvideoiden maailmaan ja opiskellaan videoiden tekemistä käytännön harjoitusten kera. Tärkeintä on, että koulutus räätälöidään seurakunnan tarpeiden mukaan.

Kevään 2018 suosituin paketti videokoulutuksissa on ollut lyhytvideon tekeminen alusta loppuun. Ensin opiskellaan teoriaa, sitten kuvataan ja lopuksi vielä editoidaan. Millainen koulutus sopisi teidän seurakuntaanne?

Petteri Rantamäki

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku