skip to Main Content
Nuorten Radio-ohjelma Sinnittelee Vaikeissa Oloissa Syyriassa
Moni syyrialaisnuori on menettänyt elämässään kaiken, ja tulevaisuus näyttää toivottomalta. Sansan tukema ja TWR:n radioima nuortenohjelma vie heille toivoa. Kuva Alepposta: Timo Vasko.

Nuorten radio-ohjelma sinnittelee vaikeissa oloissa Syyriassa

Syyrian arabialla radioitu Nuoret sydämellä -ohjelma jakaa edelleen toivoa ja rohkaisua syyrialaisille nuorille. Sansan tukemaa ja TWR:n radioimaa ohjelmaa tekee erään syyrialaisen paikalliskirkon nuortenryhmä. Sitä voi kuunnella Syyriassa keskipitkillä aalloilla ja internetin kautta muuallakin Lähi-idässä.

TWR:n arabiankielinen työ kertoo, että osa Syyrian nuorista on joutunut pakenemaan maan sisällä turvallisemmille alueille, ja osa on pakolaisina maan ulkopuolella.

Syyriassa eläminen on erittäin vaarallista, koska tappamista, tuhoamista ja hävitystä ei pysty ennakoimaan. Kokonainen sukupolvi on tuhottu. He ovat menettäneet perheensä, kotinsa, maansa, koulutuksensa ja kaiken ihmiselämään kuuluvan perusturvan. Syyrialaiset nuoret eivät näe tulevaisuudessaan mitään hyvää.

Nuoret sydämellä -ohjelman tekijät työskentelevät ahkerasti pysyäkseen tapahtumien tasalla ja kyetäkseen vakuuttamaan kuulijoitaan siitä rauhasta ja turvasta, minkä he voivat löytää Jumalassa.

Jälkihoitotiimi kulkee kuuntelijoiden rinnalla

Vuoden 2015 puoliväliin tultaessa ohjelmaa oli tuotettu 378 jaksoa. Aiheina ovat olleet muiden muassa Jumalan oikeudenmukaisuus, Jumalan tahdon tapahtuminen, pornografia, hyväksikäyttö ja Jumalanpelko.

Jälkihoitotyöstä vastaa TWR:n arabiankielisen työn jälkihoitotiimi. Se kertoo, että palautteita saadaan eniten nettisivujen kautta. Tämän vuoden alkupuoliskolla yhteydenottoja kertyi 1 710.

Suurin osa kuulijoista on kristittyjä uskovia, mutta joukossa on myös juuri uskoon tulleita. He kaipaavat rohkaisua elämäänsä ja heille lähetetään lisämateriaalia.

Usein yhteydenpito jatkuu, ja tiimi saa kulkea ohjelman kuuntelijoiden rinnalla.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku