skip to Main Content
Perhoset Liitelevät Hanna-työn Hyväksi
Kuopion Alavan seurakunnan hannojen talkoissa syntyi 45 perhosheijastinta. Kuva: Elsa Hiltunen.

Perhoset liitelevät Hanna-työn hyväksi

Perhonen on lennähtänyt heijastimen pinnalle, osaksi helminauhaa ja neulatyynyn kylkeen. Hanna-rukouspiireissä mukana olevat naiset ovat kehittäneet perhosteemasta koruja ja käyttöesineitä, joita myydään Hanna-työn hyväksi.

Perhonen on tullut ainakin Suomessa Hanna-työn tunnukseksi sen jälkeen, kun rukousliikkeen perustaja Marli Spieker kertoi perhosefektistä vieraillessaan Suomessa vuonna 2013.

Noin 50 vuotta sitten tiedemies Edward Lorenz esitti myöhemmin tietellisesti päteväksi osoitetun teorian. Sen mukaan perhosen siivenisku voi laittaa liikkeelle ilmamolekyylejä ja aiheuttaa ketjureaktion, jonka seurauksena toisella puolella maapalloa voi syntyä pyörremyrsky. Marli Spieker rohkaisi näin naisia rukoilemaan, vaikka oma rukous tuntuisi vain perhosen siiveniskulta.

Vanusydämiä

Kuopion Alavan seurakunnan hannat myyvät perhosaiheisia heijastimia, jotka on suunnitellut Elsa Hiltunen. Heijastinkankaasta kuviolävistäjällä leikatut perhoset on silitetty violetille huopakankaalle, joka on leikattu piparkakkumuotin avulla sydämen muotoiseksi. Kaksi sydäntä ommellaan yhteen napinläpipistoin ja täytteeksi tulee vähän vanua.

– Laskin, että heijastinkankaan hinnaksi tulee 25 senttiä ja huopakangas ei maksa sitäkään. Heijastin myydään kahdella eurolla, Elsa Hiltunen kertoo.

Hän on kehitellyt myös neulatyynyä, joka pohjana on esimerkiksi ananasmurskan peltipurkki.

– Repäisykannesta jää pieni ura, johon laitoin liimaa ja painelin juuri kannen kokoisen huovan liimauraan. Purkki on täytetty vanulla. Päällystin purkin kankaalla, jonka pintaan liimasin kartongista lävistettyjä perhosia.

Tärkeintä on tekeminen yhdessä

helminauhat
  • Facebook
  • Twitter

Hämeenkyrön hannojen valmistamien helminauhojen lasiperhosolla on viesti: rukous muuttaa maailmaa, vaikka yksi rukous on hento kuin perhosen siivenisku. Kuva: Minttumaria Ukkonen.

Hämeenkyrön hannat ovat valmistaneet talkoilla helminauhoja, korvakoruja ja rannerenkaita, joissa on käytetty lasiperhosia. Korut suunniteluut Minttumaria Ukkonen kertoo tilanneensa perhoset nettikaupasta.

– Emme ehtineet tehdä isoja määriä joulumyyjäisiin, mutta jatkamme keväällä. Talkoissa ei ole tärkeintä tulos vaan se, että saadaan tehdä yhdessä ja innostutaan tulemaan uudelleen, Minttumaria Ukkonen sanoo.

Hän on suunnitellut myös kortit, joissa on kohokuvioituja perhosia.

– Jaoimme myyjäisissä karamellejä, joihin olimme liittäneet pienet lappuset. Niissä kerrottiin Hanna-työstä yhdellä lauseella: ”Hanna-työ auttaa naisia ja tyttöjä – tuo toivoa, tukee arjessa ja kertoo lähellä ja kaukana: sinä olet arvokas.”

Pipari seuraa leivosta

Jo aiemmin on uutisoitu, että Puumalassa on kehitelty Hanna-työlle oma leivos, jonka pinnalla on liikkeen tunnusvärin mukainen sokerimassasta tehty liila perhonen. Kuopiossa piparkakut saivat koristeekseen perhosia.

Hanna-rukousliike toimii 126 maassa. Sen ytimenä on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle yksi lyhyt rukous. Saman rukouksen rukoilee noin 50 000 naista eri puolilla maailmaa. Samalla kalenteri välittää tietoa naisten tilanteista eri puolilla maailmaa.

TWR:n Hanna-työhön liittyvät myös 70 kielellä lähetettävät radio-ohjelmat, joissa annetaan sekä neuvoja arkeen että hengellistä ohjausta. Suomessa toimii 95 Hanna-ryhmää. Rukouskalenterin tilaajia on yli 1500.

Liisa Heinänen

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku