skip to Main Content
Piispojen Pääsiäistervehdys: Yhdessä Selviydymme Tästä
”Jokainen pystyy tekemään hyvää ja tuomaan toivoa lähimmäiselleen. Yhdessä selviydymme tästä”, kannustavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat pääsiäistervehdyksessään. Kuva: Envato Elements.

Piispojen pääsiäistervehdys: Yhdessä selviydymme tästä

Rauha teille!

Pääsiäisen tapahtumissa tunnelmat vaihtuvat nopeasti. Palmusunnuntaina Jeesus ratsastaa riemusaatossa Jerusalemiin, mutta jo perjantaina hän päätyy ristille. Pitkäperjantaina kaikki odotukset ja toiveet näyttävät valuvan hukkaan.

Jeesuksen hautaamisen jälkeen hänen oppilaansa kokoontuvat peloissaan: mitä meille nyt tapahtuu? Varmuuden vuoksi he lukitsevat ovet. Mutta heidän luokseen saapuu ylösnoussut Kristus, joka lausuu: ”Rauha teille!”

Rauha on Jeesuksen sanoma pelokkaille.

Toivo syntyy myös tekemällä

Viettäessämme pääsiäistä vuonna 2021 kuulemme yhä Jeesuksen sanat. ”Rauha teille!” Hän on kohdannut ihmisen kärsimyksen ja kulkee kanssamme.

Hiljaisella viikolla muistamme läheisiämme. Niitä, joita globaali pandemia ahdistaa tai jotka ovat joutuneet kärsimään pandemian vaikutuksista. Rukoilemme niiden puolesta, jotka auttavat sairaita tai kantavat vastuuta turvallisuudesta.

Toivo syntyy myös tekemällä. Jokainen pystyy tekemään hyvää ja tuomaan toivoa lähimmäiselleen. Yhdessä selviydymme tästä.

Pääsiäisenä iloitsemme Jeesuksen ylösnousemuksesta. Toivotamme toisillemme: ”Rauha teille!”

Hiljaisella viikolla 2021
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat

Tapio Luoma, arkkipiispa
Simo Peura, Lapuan piispa
Matti Repo, Tampereen piispa
Seppo Häkkinen, Mikkelin piispa
Jari Jolkkonen, Kuopion piispa
Teemu Laajasalo, Helsingin piispa
Jukka Keskitalo, Oulun piispa
Kaisamari Hintikka, Espoon piispa
Bo-Göran Åstrand, Porvoon piispa
Mari Leppänen, Turun arkkihiippakunnan piispa

Olemme koonneet Toivonverkko-sivulle linkkejä mediasisältöihin, joista toivomme olevan iloa, rohkaisua ja ajanvietettä − vaikkapa pääsiäisen pyhinä.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku