skip to Main Content
Punapaidat Juoksevat Näkyvyyttä Ja Varoja Lähetystyölle Myös Tänä Vuonna
Viime vuonna Tampere Maratonilla punaisten paitojen porukka erottui suurimpana juoksijoiden ryhmänä. Myös tänä vuonna Run for Missions -päätapahtuma on Tampereella. Kuva: Erkki Salo.

Punapaidat juoksevat näkyvyyttä ja varoja lähetystyölle myös tänä vuonna

Run for Missions -lähetysjuoksusta on kasvanut Suomen ev.lut. kirkon lähetysjärjestöjen yhteishanke. Ideana on, että juoksijat haastavat juoksulleen tukijoita, keräävät varoja lähetystyölle ja tekevät lähetystyötä näkyväksi.

Sansa haastoi seurakunnat ja lähetysjärjestöt mukaan lähetysjuoksuun ensimmäisen kerran vuonna 2017. Osallistujajoukko on laajentunut vuosi vuodelta, ja nyt mukana ovat kaikki kirkon suomenkieliset lähetysjärjestöt: Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Suomen Lähetysseura ja Suomen Pipliaseura.

Päätapahtumana Tampere Maraton elokuussa

Lähetysjuoksun päätapahtuma on Tampere Maraton 31.8.2019, jonka osana on Run for Missions -juoksuhaaste. Run for Missions -tunnuksen alla voi juosta eri puolilla Suomea myös muissa juoksutapahtumissa, mikäli tapahtuman järjestäjä sen sallii.

− Esittelemme juoksuhaasteen ideaa Jyväskylässä Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien Kirkkotorilla 17.−18. toukokuuta. Tervetuloa tapaamaan punapaitaisia juoksijoita Kirkkotorille, löydät meidät esittelypisteestä 7−8. Myös Radio Deistä kuulee kevään aikana Run for Missions -juoksuhaasteesta, kertoo Sansan sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli.

Osallistua voi joukkueena, yksin tai kannustajana

Seurakunnat tai järjestöt voivat muodostaa joukkueita viestimaratoniin, jossa neljä juoksijaa juoksee kukin kymmenen kilometriä. Viestijoukkueiden kesken kilpaillaan leikkimielisesti parhaasta ajasta.

Kaikki juoksijat kisaavat yhdessä siitä, kuinka paljon saadaan vuoden mittaan koottua varoja lähetystyölle. Kukin mukaan tuleva seurakunta tai juoksija päättää kirkon lähetysjärjestöjen kanssa oman keräyskohteensa ja miten varoja kerätään.

− Iloitsen siitä, että lähetystyölle saadaan näkyvyyttä juoksun kautta. Viime vuonna Tampere Maratonilla punaisten paitojen porukka erottui suurimpana ryhmänä. Lähetystyö tulee näkyväksi myös keräysvaiheessa, kun kukin juoksija kertoo valitsemastaan kohteesta kannustajilleen, kertoo viime vuonna Pirkkalan seurakunnan viestijoukkueessa juossut Liisa Heinänen.

Lähetyksen hyväksi voi juosta Tampereella myös kympin, puolimaratonin tai maratonin yksilöjuoksuna. Lisäksi tärkeää on saada mukaan laaja kannustajien joukko.

Liity järjestöjen ja seurakuntien avoimeen Facebook-ryhmään Run for Missions -juoksuhaaste

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: sansa.fi/juoksuhaaste

Katso video vuoden 2018 tapahtumasta!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku