skip to Main Content
Raamattu Kannesta Kanteen -nettisivut On Uudistettu

Raamattu kannesta kanteen -nettisivut on uudistettu

− Se, jolla ei ole Pyhää Raamattua, joutuu tyytymään omiin ajatuksiinsa. Se, jolla ei ole laastia, muuraa kuralla, julisti Martti Luther.

Lutherin sanat ovat tosia tänäänkin. Suomalaisten on kiittäminen häntä ja Mikael Agricolaa siitä, että meillä on mahdollisuus ja vapaus omistaa, lukea, opettaa ja opiskella Raamattua omalla kielellämme. Agricola teki ensimmäisen suomenkielisen käännöksen Uudesta testamentista vuonna 1548. Koko Raamattu julkaistiin suomeksi vuonna 1642.

Tänä vuonna vietetään reformaation merkkivuotta, sillä 500 vuotta sitten Luther julkaisi 95 teesiään. Lutherin ajatuksena oli, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan, Raamatun, mukaan.

Myös Sansassa pidetään tärkeänä, että suomalaiset tuntisivat Raamattunsa. Siksi Sansa on tarjonnut kuuntelijoille maksutonta radioraamattukoulua, Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa (Rkk) jo 20 vuoden ajan. Ensimmäinen Rkk radioitiin 3.3.1997, joten reformaation lisäksi tänä vuonna juhlitaan radioraamattuopetusta.

Rakennuspuita elämään uusituilta nettisivuilta

Radio Dein, Järviradion sekä Ruotsissa ja Norjassa kuunneltavien ohjelmien lisäksi pastori Jukka Norvannon, nykyisin Kylväjän lähetysteologin, opetuksia voi kuunnella uudistetuilta Raamattu kannesta kanteen –nettisivuilta, jotka ovat juuri avautuneet juhlavuoden kunniaksi. Sivuilta löytyvät kaikki Norvannon opetukset, ohjelma-aiheet ja joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina radioitavat teemaopetukset. Teemaohjelmissa Raamattua opettavat eri opettajat, ja kaikki opetukset ovat kuunneltavissa myös Soundcloudissa.

Uusituilta nettisivuilta voi myös lukea Rkk:n historiasta, liittyä ystävärenkaaseen, antaa palautetta ja tukea ohjelman radiointia taloudellisesti. Sivuilla vierailijoiden määrä on lisääntynyt ilahduttavasti muutoksen jälkeen.

Älykännyköihin ja tabletteihin ladattaviin Rkk-sovelluksiin on tulossa päivitys tämän kevään aikana. Kannattaa siis tarkkailla päivityksiä!

– Sekä nettisivujen että sovellusten päivittäminen ja uusiminen on tapahtunut vapaaehtoisvoimin, josta suuri kiitos heille, sanoo Sansan mediakehitysjohtaja Ilkka Kastepohja.

Tutustu uusiin sivuihin!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku