skip to Main Content
Radio-ohjelmat Ovat Muuttaneet Kuuntelijoiden Elämää Gujaratissa
Kambodžalainen radiopastori Joseph Keo vieraili puolisonsa Makara Chanin kanssa syksyllä Suomessa. Esillä oli muun muassa Sansan ensi vuoden Yhteys kotiin -teema ja perheradiotyö Aasiassa. Kuva: Eila Murphy.

Radio-ohjelmat ovat muuttaneet kuuntelijoiden elämää Gujaratissa

− Työnne ja rukouksenne on vaikuttanut Intiassa jo 30 vuotta, totesi TWR-Intian Gujaratin-työn johtaja Suomen-vierailullaan Joensuussa. Tänä vuonna olemme saaneet juhlia tuplasti, koska Sansa on ehtinyt 45 vuoden ikään.

Radio on tehokas väline Intian maaseudulla. Lähetystyön Gujaratissa aloitti 1970-luvulla intialainen evankelikaalinen järjestö. Sitä tehtiin muun muassa jakamalla raamattukirjallisuutta, mutta esteeksi nousi lukutaidottomuus. Avuksi löytyi radiolähetystyö. Sansa on saanut olla työssä mukana TWR-Intian rinnalla jo 30 vuotta.

Sansan mediatutkija Eila Murphy oli syksyllä 2016 Gujaratissa tekemässä arviointia työn vaikuttavuudesta. Kohteiksi valittiin bhilin-, gamitin- ja kuknankieliset yhteisöt ja ohjelmat, sillä suomalaiset ovat pitkään tukeneet niitä. Sansa tukee edelleenkin kuknankielistä radio-ohjelmaa.

Tutkimuksen mukaan Raamatun ja rukouksen oppimisen lisäksi radiokuuntelijat ovat kokeneet muutoksia elämässään. Joka toinen kertoi joko lopettaneensa juomisen, tupakoinnin tai muita huonoja tapojaan tai kokeneensa myönteisen muutoksen ihmissuhteissaan.

Vuonna 2019 katseet koko Aasiaan ja perheradiotyöhön

Ensi vuonna suuntaamme katseemme Aasiaan ja Yhteys kotiin -teemalla perheradiotyöhön. Monissa Aasian maissa myös sovellukset ja sosiaalinen media tavoittavat hyvin. Kun kambodžalainen perhetyön radiopastori Joseph Keo vieraili syksyllä Suomessa ja useissa seurakunnissa, hän vetosi:

− Me tarvitsemme teitä. Seurakuntalaisemme ovat nuoria. Te voitte olla ikään kuin vanhempiamme ja rukoilla meidän puolestamme. Voitte rukoilla uuden sukupolven kristittyjen puolesta Kambodžassa. Ja me voimme rukoilla kirkkoonne lisää nuoria!

Samalla kun voimme kiittää menneistä vuosista, voimme olla rukoilemassa nuoria työhömme. Medialähetystyön tulevaisuutta voimme vain aavistella. Sen sijaan tiedämme, että ”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti”. Tämä on työmme lähtökohta tulevaisuudessakin.

Marja Soikkeli

Kirjoitus on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 6/2018.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku