skip to Main Content
Radio Rohkaisee Eritrean Vainottuja Kristittyjä
Sansa tukee Eritreassa kuultavia tigrinjankielisiä radio-ohjelmia. Kuva: Marjaana Kotilainen.

Radio rohkaisee Eritrean vainottuja kristittyjä

Eritrean ihmisoikeustilanne on huono, mutta kristittyjen sorrosta kuulee uutisissa harvoin. Nuorten raamattutunti -radio-ohjelmaa TWR:llä isännöivän eritrealaissyntyisen Asali Kali Kimbon mukaan ilmiantajat tarkkailevat uskonnollisia kokouksia. Monet kristityt johtajat ovat kadonneet tai joutuneet vankilaan.

Sadat tuhannet pakolaiset ovat paenneet Eritrean köyhyyttä, autoritaarista hallintoa ja armeijan kutsuntoja. Monet yrittävät päästä Eurooppaan.

Kimbo (nimi muutettu) oli tutkiva journalisti. Hän pakeni Eritreasta välttääkseen erään yhteisönsä miehen kohtalon; mies kidnapattiin ja hän kuoli hämärissä oloissa. Vaimo ja kolme lasta yrittivät seurata Kimbon perässä, mutta he kuolivat veneonnettomuudessa. Kimbo sanoo, että vaikeimpinakin aikoina Jumala piti hänestä huolen, johdatti lopulta TWR-Afrikkaan ja nuortenohjelman toimittajaksi.

”Kristillinen radiotyö on voimallinen ase”

Nuorten raamattutunnin välityksellä Kimbo pystyy rohkaisemaan kuuntelijoita, jotka elävät Eritreassa vainojen keskellä.

– Ohjelma muistuttaa heitä varhaisten kristittyjen kärsimyksistä ja siitä, miten nämä selviytyivät vainoista. Se antaa toivoa ja voimaa kestää kärsimykset. Ohjelma vahvistaa heidän uskoaan kertomalla, että Jeesuksella Kristuksella on kaikki valta. Kristillinen radiotyö on voimallinen ase, joka auttaa uskovia elämään vaikeuksien keskellä, Kimbo vakuuttaa.

TWR lähettää Nuorten raamattutuntia kunaman ja tigren kielillä sekä muita kristillisiä ohjelmia Eritrean pääkielellä tigrinjalla lyhytaalloilla Swasimaasta. Tavoitteena on lisätä ohjelmatuotantoa.

– Uskon, että jos ne kristityt, joita ei vainota, rukoilisivat ja paastoaisivat, sillä olisi suuri merkitys eritrealaisille. Lisäksi heidän pitäisi kertoa maailmalle Eritrean kristittyjen kärsimyksistä, Kimbo toivoo.

Sansa tukee Eritrean evankelis-luterilaisen kirkon tigrinjankielistä radio-ohjelmatuotantoa. Ohjelmat radioi TWR.

TWR

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku