skip to Main Content
”Rukouskummius On Ehdottomasti Hyvä Asia”
Rukoustuella on Sansan työssä ja työntekijöille suuri merkitys. Rukouskummiksi voi edelleen ilmoittautua. Kuva: TWR-Eurooppa.

”Rukouskummius on ehdottomasti hyvä asia”

Kuka tahansa on viime syksystä saakka voinut ilmoittautua määräajaksi jonkun Sansan työntekijän rukouskummiksi. Huhtikuun puoliväliin mennessä kummeja on ollut jo 44, joista kymmenen on halunnut uudenkin ”rukouskummilapsen”.

Hyvinkäällä, jossa Sansan toimitalo sijaitsee, rukouskummius on tuttua. Esimerkiksi seurakunnan rippikouluryhmillä on ollut rukouskummeja, mistä idea Sansaan napattiinkin.

− Rukouskummius on ehdottomasti hyvä asia. Olen äärettömän kiitollinen jokaiselle, joka on lähtenyt rukouskummiksi, yhteyspäällikkö Anitta Vuorela Sansan seurakuntapalveluista kertoo. Hän pyörittää ”rukouskummirengasta”.

− Työntekijät ovat rohkaistuneet ja kokeneet rukoustuen hyväksi. Kiitosaiheita on ollut paljon; onhan esirukoustuki tärkeää jokaiselle tehtävästä riippumatta.

Yhteyksissä jännää Jumalan johdatusta

Anitta Vuorela sanoo ohjanneensa rukouskummeja lähinnä Suomessa työskenteleville sansalaisille, koska lähetystyöntekijöillä on omat renkaansa. Mutta halutessaan on ”kummityöntekijäkseen” saanut myös lähetin.

− On jännää Jumalan johdatusta, miten tietty esirukoilija on saattanut osua tietylle työntekijälle. Harvalla yhteydenottajalla kun on ollut mielessään määrätty henkilö.

− Pääosa rukouskummeista on täyttänyt lomakkeen Sansan netissä, joku on soittanut ja joku laittanut sähköpostia. Kummiuspesti on määräaikainen, mutta 40 vuorokauden sitoumuksen voi halutessaan uudistaa.

Rukouskummeja eri puolilla Suomea

Rukouskummius on innostanut ihmisiä ympäri Suomen. Kuka on löytänyt tiedon kummimahdollisuudesta Sansan netistä, kuka Lähde-lehdestä, kuka Sansan rukouskalenterista.

Koneistajamies rukoili Äänekoskella, nyt Tukholman yliopistossa englannin kielen lehtorina työskentelevä Heli Tissari viime syksynä Joensuussa. Hiljakkoin eläkkeelle jääneistä erityisopettajista Marja Leena Savolainen rukoilee Muhoksella ja Arto Varis Lappeenrannassa.

Millainen rukouskummius on ollut kokemuksena?

− Olen itsekin rakentunut, ja on kiva olla mukana. Teette Sansassa tärkeätä työtä, äänekoskelaisrukoilija vastaa.

− Kävin Joensuussa Sansan lähetyspiirissä ja innostuin käyttämään Sansan rukouskalenteria, josta löysin kummimahdollisuuden. Rukouskummina sain välillä uutta tietoa muun muassa siitä, mitä esirukoiltava oli tekemässä. Se toi Sansan työn lähelle, Tissari kirjoittaa sähköpostitse Ruotsista.

− Vedän kahta rukouspiiriä, ja olemme niissäkin muistaneet tätä henkilöä, hänen perhettään, Sansaa ja lähettejä. Olin Oulussa Medialähetyspäivillä, medialähetystyö on tullut rakkaammaksi ja rakkaammaksi, Savolainen kuvaa.

Varis johtaa puhetta Lappeenrannan ja Lappeen seurakuntien yhteisessä lähetystyöryhmässä ja on mukana Medialähetyspäivien järjestelyissä. Hänen mielestään on hyvä, että rukouskummius kestää kerralla rajatun ajan.

− Voinhan silti jatkaa esirukousta samalla, kun rukoilen oman seurakuntani lähettien puolesta. Jos vaikka lähetin asuinmaassa tapahtuu jotakin, on rukoileminen heti mielessä.

Leena Punkari

Ryhdy rukouskummiksi!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku