skip to Main Content
Sansa On Monessa Mukana Jyväskylän Kirkkopäivillä
Myös monia sansalaisia voi bongata Kirkkopäivillä Jyväskylässä 17.–19.5.2019.

Sansa on monessa mukana Jyväskylän Kirkkopäivillä

Valtakunnallisia Kirkkopäiviä vietetään Jyväskylässä 17.–19. toukokuuta. Sansalaisia voi tavata mm. Kirkkotorilla, Millainen on tulevaisuuden digitaalinen unelmakirkko -tapahtumassa sekä Hiljaisuuden talossa.

Jyväskylän keskustan kävelykadulle, Kauppakadulle, levittyvällä Kirkkotorilla on runsaasti järjestöjen ja yritysten esittelypisteitä. Sansan Kirkkotori-piste on numero 8, ja siellä voi tavata Sansan työntekijöitä ja tutustua esimerkiksi Run for Missions -juoksuhaasteeseen.

– Lähetys laittaa liikkeelle. Juoksuhaasteessa ovat tänä vuonna mukana kaikki kirkon suomenkieliset lähetysjärjestöt. Punapaitaisina erotumme hyvin niin Kirkkotorilla kuin juoksutapahtumissakin, iloitsee sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli.

Sansan Kirkkotori-pisteessä on ajoittain myös perheradio Wind FM:n johtaja Batjargal Tuvshintsengel Mongoliasta. Kirkkotori on avoinna perjantaina 17.5. kello 11–18 ja lauantaina 18.5. kello 10–17, ja sinne on vapaa pääsy.

Unelmakirkkoa ja hiljaisuutta

Lauantaina kello 10.30–11.30 pohditaan, millainen on tulevaisuuden unelmakirkko, joka hyödyntää digitaalisuuden mahdollisuuksia entistä monipuolisemmin ja tavoittaa nuoren sukupolven. Ylioppilastalo Ilokiven alakerrassa (Keskussairaalantie 2) järjestettävässä tilaisuudessa on mukana Sansasta verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko. Hän kertoo muun muassa Domini Life -mobiilisovelluksesta, joka sai alkunsa hänen ideastaan.

– Keskusteluun voi liittyä jo etukäteen tai tilaisuuden aikana. Meillä on käytössä teesiseinä, jonne keräämme erilaisia digiteesejä. Voit lisätä sinne omat teesisi tai kommentoida siellä jo olevia, Mervi Viuhko kannustaa.

Millainen on tulevaisuuden digitaalinen unelmakirkko -tilaisuuden järjestävät Sansa ja Helsingin seurakunnat. Osallistuminen edellyttää Kirkkopäivä-lipun ostamista.

Lauantaina kello 9–19 Vanhassa pappilassa (Vapaudenkatu 26) pidettävä Hiljaisuuden talo tarjoaa ”taustameluttoman hetken hengähdystä kaipaaville sekä merkitystä ja rauhaa syvyyden etsijöille”. Ohjelmassa on muun muassa rukoushetkiä ja Domini Life -rukouspiste, jossa on Sansan edustaja. Hiljaisuuden taloon on maksuton sisäänpääsy.

Kirkkopäivien nettisivulle

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku