skip to Main Content
Sansa Tukee Seurakuntien Lähetystyötä Myös Poikkeusaikoina
Koronapandemia on vaikeuttanut lähetystyötä monilla työalueilla, mutta medialähetystyön mahdollisuudet tavoittaa ihmisiä ovat kasvaneet entisestään.

Sansa tukee seurakuntien lähetystyötä myös poikkeusaikoina

− Liikkumis- ja kokoontumisrajoitusten vuoksi lähetystyö on vaikeutunut monilla työalueilla, mutta medialähetystyön mahdollisuudet tavoittaa ihmisiä ovat kasvaneet entisestään. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että tuki työlle jatkuu ja että se voisi jopa kasvaa, vakuuttaa sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli.

Myös seurakuntien lähetystyö on nyt uuden edessä. Monissa seurakunnissa mietitään, miten voisi järjestää uudenlaista lähetystoimintaa virtuaalisesti. Seurakuntien lähetyskannatus huolettaa, kun lähetyspiirit eivät kokoonnu ja tapahtumat ovat tauolla. Myös Sansalle seurakuntien kolehtitulot ja vapaaehtoinen kannatus ovat tärkeitä.

− Olemme saaneet kyselyjä, miten voisimme tukea seurakuntien lähetystyön varainhankintaa.  Olemmekin nyt tehneet jokaiselle seurakunnalle omat viitenumerot seurakuntalaisten käyttöön. Näin seurakunta voi kannustaa jäseniään tai virtuaalisia piirejä osallistumaan medialähetystyöhön lahjoittamalla suoraan Sansan keräysluvalliselle tilille, Marja Soikkeli opastaa.

Striimattavissa jumalanpalveluksissa ei voi kerätä kolehtia, mutta kirkkohallitus suosittelee, että seurakuntalaisille tarjotaan mahdollisuutta osallistua yhteistyöjärjestöjen kautta. Myös tämä on nyt mahdollista uusien viitenumeroiden välityksellä. Katso viitenumerot seurakuntakohtaisesti.

Tukea ja tekemistä

Poikkeusaikoina Sansa tarjoaa uusia palveluita niin yksityishenkilöille kuin seurakuntien työntekijöillekin. Toivonverkko-nettisivulta löytyy tietoa Sansan monipuolisista sähköisistä palveluista. Tarjolla on esimerkiksi videoita, audioita, blogeja, uutisia ja rukousta.

Facebookin Sansa-yhteisö on suljettu ryhmä, jossa vietetään virtuaalista hartaushetkeä maanantaista lauantaihin kello 14. Muina aikoina yhteisöllisessä ryhmässä jaetaan muun muassa rohkaisevaa sisältöä ja medialähetystyön terveisiä maailmalta. Liity Sansa-yhteisöön!

Huhtikuussa alkavat myös seurakuntien lähetystyön toimijoille suunnatut uudenlaiset virtuaaliset koulutukset, Lähetyskiihdyttämöt. Jos haluat mukaan koulutuksiin, ota yhteyttä Tea Rasiin.

− Sansan seurakuntapalveluiden puoleen saa mielellään kääntyä. Autamme ja neuvomme sopivien palveluiden äärelle, ja voimme myös sopia virtuaalisia neuvotteluja seurakunnan lähetystoimijoiden kanssa, kertoo kumppanuuspäällikkö Anitta Vuorela.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku