skip to Main Content
Sansa Vahvistaa Mediatyötä Aasiassa, Uutena Alueena Kazakstan
Sansa alkaa tänä vuonna tukea Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmaa Kazakstaniin. Kazakki on jo yhdeksäs suomalaisten tukema Hanna-työn radio-ohjelma. Kuva: TWR.

Sansa vahvistaa mediatyötä Aasiassa, uutena alueena Kazakstan

Sansan työ Aasiassa vahvistuu vuonna 2017. Uusia avauksia ovat muun muassa naisten radio-ohjelmat Kazakstanissa, mobiilisovellusten kehittäminen Kiinassa ja Mongoliassa sekä arabiankielisille pakolaisille suunnatun tv-kanavan tukeminen.

Sansa tekee ja tukee kristillisiä radio- ja televisio-ohjelmia, nettisisältöjä ja mobiilisovelluksia kaikkiaan 36 kielellä. Uutena kielenä on Kazakstanissa puhuttu kazakki.

Sansa tukee TWR:n tuottamaa kazakinkielistä Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmaa. Radio on yksi parhaista kanavista tavoittaa kazakstanilaisia, mutta ohjelmaa voi kuunnella myös netissä ja mobiilisovelluksella.

Mobiilisovelluksia Kiinassa, Mongoliassa ja Suomessa

– Medialähetystyön näkymät ovat hyvät. Mobiililaitteet ovat jo niin yleisiä, että jopa monet lähellä köyhyysrajaa elävät ihmiset pääsevät nettiin ja hakemaan tietoa. Kristinusko myös kiinnostaa monia, sanoo kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala.

Vuonna 1973 perustetun Sansan mediatyö alkoi radiosta ja laajeni sittemmin televisioon. Nykyään medialähetystyötä tehdään yhä useammin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja mobiilisovellusten välityksellä.

–  Ensimmäisessä vaiheessa älypuhelinsovelluksen kautta voi kuunnella kristillistä radiota omalla äidinkielellä, ladata ohjelmia kuunneltavaksi silloin kuin itselle sopii, lukea tai opiskella kristinuskon perusteita. Mutta uusi teknologia mahdollistaa paljon muutakin, kertoo mediakehitysjohtaja Ilkka Kastepohja.

Vuonna 2017 Sansa tukee mobiilisovellusten tekemistä muun muassa Kiinassa ja Mongoliassa, ja neuvotteluja käydään myös venäjänkielisestä sovelluksesta. Lisäksi tekeillä on suomenkielinen Domini-sovellus, johon Kirkon Mediasäätiö on myöntänyt 10 000 euron tuen.

Pakolaislapset saavat opetusta televisiosta

Sansa ryhtyy tukemaan satelliittitelevisio SAT-7:n myöhemmin tänä vuonna aloittamaa koulutuskanavaa, SAT-7 Academya. Uuden kanavan toivotaan auttavan pakolaiskriisistä ja monin paikoin myös tasokkaan koulutuksen puutteesta kärsiviä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan asukkaita.

SAT-7:n ohjelmat näkyvät laajalla alueella Marokosta Afganistaniin. Ympärivuorokautinen koulutuskanava tarjoaa lukuisille pakolaislapsille mahdollisuuden päästä kouluun. Lue lisää

Mediatyötä Intiassa 15 kielellä

Sansan talousarvio vuodelle 2017 on noin 3,5 miljoonaa euroa. Ulkomaiseen toimintaan käytettävistä varoista Intian osuus on 20 prosenttia, muun Aasian 32 prosenttia sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan osuus yhteensä 31 prosenttia.

Kielten määrällä mitattuna Intia on tärkein työalue. Sansa tukee TWR-Intian radioimia ohjelmia 15 kielellä sekä hindinkielistä televisio-ohjelmaa, joka tavoittaa erityisesti kaupunkilaisia.

Sansalla on tällä hetkellä kahdeksan lähetys- ja projektityöntekijää. Valtaosa heistä toimii mediatyön tehtävissä kansainvälisten kumppanien palveluksessa. Kumppaneita ovat muun muassa TWR, SAT-7 ja FEBC International.

Toimintasuunnitelmansa mukaisesti Sansa jakaa toivon sanomaa erityisesti heille, jotka eivät vielä tai enää tunne Jeesusta sekä niille, jotka ovat vaikeimmin tavoitettavissa.

­– Vuositeemamme ”Yhteys muodostettu” kuvaa sitä, että Jumala on Pojassaan muodostanut yhteyden ihmiseen, median luomaa yhteyttä sekä kansojen ja kristittyjen välistä yhteyttä. Teema kytkeytyy myös reformaation merkkivuoteen, kertoo toiminnanjohtaja Juha Auvinen.

20 vuotta Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa

Yksi Sansan 36 ohjelmakielestä on suomi. Maaliskuussa 1997 alkanut raamatunopetusohjelma Raamattu kannesta kanteen on jo neljännellä kierroksella, ja se on pitkään ollut Radio Dein suosituimpia ohjelmia.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa radioidaan myös Ruotsissa ja Norjassa, minkä lisäksi sitä voi kuunnella netissä ja mobiilisovelluksilla. Tutustu juuri uusittuihin nettisivuihin!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku