skip to Main Content
Sansalaisia Ehdokkaina Seurakuntavaaleissa
Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 6.−10.11.2018 ja varsinainen vaalipäivä 18.11.2018.

Sansalaisia ehdokkaina seurakuntavaaleissa

− Olen ehdolla ensimmäistä kertaa.
− Jos tulen valituksi, on edessä oleva kausi neljäs.
− Taitaa olla kymmenes kerta.
− Olen ollut ehdokkaana hyvin monta kertaa − en edes muista.

Marraskuun 18. päivänä pidettävissä seurakuntavaaleissa valitaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien luottamushenkilöt seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Tänä vuonna Sansan työntekijöitä, seniorityöntekijöitä ja hallituksen jäseniä on ehdolla kaikkiaan 12. Tämä kertoo siitä, että toimiminen oman seurakunnan hyväksi koetaan tärkeänä ja asioihin halutaan vaikuttaa. Vaalien ennakkoäänestys on 6.−10. marraskuuta.

− Sanoohan Jer. 29:7: ”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.” Seurakunta ei ole ”kaupunki”, mutta koostuu ko. kaupunginosan asukkaista, perustelee mukaan lähtemistään Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvinen.

Halu vaikuttaa on suuri

Seurakuntien luottamushenkilöt päättävät monista asioista, esimerkiksi varojen käytöstä, toiminnan linjoista, kiinteistöistä, uusien työntekijöiden rekrytoimisesta ja niin edelleen. Mihin Sansan ehdokkaat haluaisivat päästä vaikuttamaan?

− Voin puolustaa raamatullisia arvoja, sanoo eläkkeellä oleva Intian-projektityöntekijä, seniorityöntekijä Marjut Chugh.

− Toiveissani on seurakunta, joka elää, osallistaa ja tavoittaa kaikenikäiset, linjaa puolestaan hallituksen jäsen, erityisopettaja Susanna Peltonen.

− Minä haluan olla rakentamassa seurakuntaamme sanoin ja teoin Raamatun sanaan sitoutuen, kertoo hallituksen puheenjohtaja, siviilioikeuden emeritusprofessori Jarno Tepora.

− Haluan vaikuttaa siihen, että seurakunta elää todeksi Kristuksen kirkolleen – jonka ilmentymä paikallisseurakunta on – antamaa tehtävää kertoa hänestä ja kutsua kaikenikäisiä hänen yhteyteensä. Haluan rohkaista seurakuntaa rukoilemaan, toimimaan aktiivisesti lähetystyössä ja luomaan jumalanpalveluselämää, johon jokaisen on helppo osallistua. Tätä palvelevat myös oikeat työntekijävalinnat ja muista resursseista huolehtiminen, avaa Juha Auvinen.

− Haluan korostaa evankeliumin merkitystä ja Raamatun opetuksen tärkeyttä. Lähetystyö on sydämen asia ja sitä haluan edistää sekä tukea, sanoo seniorityöntekijä Matti Korpiaho.

− Ajattelen, että kirkon alkuperäisen perustehtävän tekemistä pitäisi yhä kovasti tukea. Se on sanoman kertominen kuoleman voittaneesta ”Nasaretin Profeetasta”, toteaa kirkon ja lähetyksen seniorityöntekijä Riku Korkeamäki.

− Haluan tarjota monipuolisen kokemustaustani kotiseurakunnan päätöksenteon hyväksi. Uskonelämä ja seurakunnan eri työmuodot ovat tulleet minulle läheisiksi vuosien varrella. Tahdon edistää Sanaan perustuvaa toivorikasta seurakuntaa, jossa on turvallista kasvaa, vahvistua ja lähteä liikkeelle, vastaa palvelukoordinaattori Tea Rasi.

− Kirkko on kuin puu, jossa on monenlaisia oksia. Kristus on kirkon pää ja me olemme sen jäseniä. Jokainen on tarpeellinen ja arvokas omassa tehtävässään. Olen ehdokkaana yhteiseen kirkkovaltuustoon, koska haluan palvella Espoon seurakuntia tänä hyvin haasteellisena aikana, esimerkkeinä lisääntyvä maallistuminen, monikulttuurisuuden rakentava kohtaaminen ja vastuullinen taloudenhoito, kertoo Sansan hallituksen varapuheenjohtaja ja missiologian dosentti Timo Vasko.

− Kunpa kullakin alueella pysyttäisiin asiassa, Raamatussa. Siinä riittää vahtimista, pohtii seniorityöntekijä Pekka Kiuttu.

− Seurakunnassa voi vaikuttaa mm. siihen, mihin rahoja käytetään, virkoihin, piispanvalintaan, kirkolliskokousedustajan ja hiippakuntavaltuutetun valintaan. Olen ollut myös työryhmissä, joissa on voinut vaikuttaa ihan käytännön asioihin, vaikkapa turvapaikanhakijoiden parhaaksi. Seurakunnan elämään voi vaikuttaa myös rukoilemalla päätettävien asioiden puolesta, viestittää eläkkeellä oleva radiotoimittaja, Sansan seniorityöntekijä Inga-Lill Rajala.

Lähetystyön esillä pitäminen on tärkeää

Kaikille Sansan ehdokkaille on tärkeää se, että seurakunnassa pidetään esillä kirkon perustehtävää kertoa Kristuksesta ja kutsua ihmisiä hänen yhteyteensä. Jokaisella ehdokkaalla on kokemusta lähetystyöstä, joten sitä osaamista he haluavat antaa seurakunnan käyttöön.

Ehdolla olevat Sansan työntekijät, seniorityöntekijät ja hallituksen jäsenet:

Auvinen Juha, toiminnanjohtaja: Pitäjänmäen srk, Helsinki
Chugh Marjut, Sansan seniorityöntekijä: Haagan srk, Helsinki Helsinki
Kiuttu Pekka, kirkon ja lähetyksen seniorityöntekijä: Hyvinkään srk
Korkeamäki Riku, kirkon ja lähetyksen seniorityöntekijä: Tuiran srk, Oulu
Korpiaho Matti, Sansan seniorityöntekijä, Hyvinkään srk
Lankinen Timo, hallintojohtaja: Olarin srk, Espoo
Peltonen Susanna, erityisopettaja, Sansan hallitus: Tammelan srk
Rajala Inga-Lill, Sansan seniorityöntekijä: Hyvinkään srk
Rasi Tea, palvelukoordinaattori: Kangasalan srk
Tepora Jarno, siviilioikeuden emeritusprofessori, Sansan hallitus: Tikkurilan srk
Vasko Timo, missiologian dosentti, Sansan hallitus: Espoonlahden srk
Viuhko Mervi, vapaaehtoistoiminnan johtaja, Soinin srk

Lisäksi ehdokkaina on vapaaehtoisia aluetyöntekijöitä ja Sansa- tai Toivoa naisille -lähettiläitä.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku