skip to Main Content
Sansan Kesäkeräyksellä Lievitetään Mongolialaisten Ikävää
Monet mongolialaiset nuoret muuttavat kaupunkiin opiskelemaan, mutta jäävät valmistuttuaan työttömäksi, koska kaikille ei riitä koulutusta vastaavaa työtä. Kuva: Sirpa Rissanen.

Sansan kesäkeräyksellä lievitetään mongolialaisten ikävää

Mongoliassa moni kantaa sisällään ikävää, koska on joutunut jättämään perheensä kotiseudulleen opiskelujen tai työn takia. Monet ovat joutuneet muuttamaan ulkomaille työn perässä. Ikävää yritetään paikata hankkimalla materiaa tai palvomalla epäjumalia.

Kotoaan muuttaneille radio on tärkeä yhteys kotiin. Omalla kielellä kuultu ohjelma auttaa ymmärtämään kotimaan tilannetta ja helpottaa ikävää.

Kristillinen perheradio Wind FM on jo monena vuonna ollut Mongolian kuunnelluin radioasema. Sen ohjelmia lähetetään 11 paikkakunnalla, ja kuuntelijoita on arviolta 200 000. Ulkomailla ohjelmia voi kuunnella mobiilisovelluksella ja netistä. Maan ulkopuolella asuu noin 6,5 miljoonaa mongolialaista.

Wind FM:n ohjelmissa kerrotaan Jumalan rakkaudesta ja opetetaan hyviä toimintatapoja. Mongoliassa on paljon haasteita, kuten työttömyys, alkoholi, perheväkivalta ja korkeat avioeroluvut.

− Kristillisenä radioasemana meillä on suorastaan velvollisuus tehdä ohjelmia, jotka tuovat toivoa ja rauhaa perheisiin sekä johtavat sovintoon Jumalan kanssa, painottaa aseman johtaja Batjargal Tuvshintsengel.

Yhteys kotiin -teemavuosi

Vuosi 2019 on Sansan Yhteys kotiin -teemavuosi. Nostamme esiin erityisesti perheradio- ja yhteisöradiotyötä, jota kumppanimme tekevät Mongoliassa ja muualla Aasiassa. Katso videoita, lue artikkeleita ja blogeja Aasiasta.

Sansalla on meneillään keräys, jonka tuotolla tuetaan Mongolian ja Aasian perheradiotyötä. Lue lisää ja osallistu keräykseen!

Batjargal Tuvshintsengel tulee Sansan Medialähetyspäiville Vantaan Korsoon 25.−26. toukokuuta kertomaan lisää Mongolian medialähetystyöstä. Tutustu Medialähetyspäivien ohjelmaan ja tule mukaan!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku