skip to Main Content
Sansan Kolehtipyhänä 13.3. Kokoonnutaan Jälleen Kirkoissa – Kolehdilla Välitetään Toivoa Maailman Naisille
Kolehtipyhän 13.3.2022 tuotolla tuetaan Toivoa naisille -työtä maailmalla. Kuva: Envato Elements.

Sansan kolehtipyhänä 13.3. kokoonnutaan jälleen kirkoissa – kolehdilla välitetään toivoa maailman naisille

Koronarajoitusten helpotettua on aika narisuttaa rohkeasti kirkon ovensaranoita ja kokoontua jälleen yhdessä toisten kanssa viettämään Sansan kolehtipyhää 13. maaliskuuta Suomen kirkkoihin. Kolehtipyhän keräyskohteena on tänä vuonna Toivoa naisille -työ Aasiassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Sansan mediakoordinaattori, Toivoa naisille -työstä Suomessa vastaava Elisheva Karonen pitää kolehtikohdetta tärkeänä juuri nyt.

– Korona-aikana moni nainen erityisesti maailmalla on voinut entistä huonommin, kun perhe- ja seksuaalinen väkivalta ovat lisääntyneet. Moni kärsii myös työttömyydestä, ja taloudellisia ongelmia on paljon.

Tukea radio-ohjelmien tuotantoon

Kansainvälinen Toivoa naisille -työ, TWR Women of Hope, alkoi Marli Spiekerin johdolla Yhdysvalloissa Hanna-työn nimellä vuonna 1997. Keskeinen osa työmuotoa ovat erikieliset radio- ja -televisio-ohjelmat. Puolet ohjelma-ajasta käsitellään naisen elämään liittyviä käytännön asioita ja toinen puoli sisältää kristillistä sanomaa. Toivoa naisille -työn tavoitteena on, että naiset voisivat kuulla olevansa arvokkaita, löytäisivät toivon ja saisivat ihmisarvoisen elämän.

Sansa on tukenut Toivoa naisille -työtä vuodesta 2000. Sansan lähetystyöntekijä Miia da Silva toimii työn Euroopan, Pohjois-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian aluekoordinaattorina.

Kolehtipyhän tuotolla tuetaan Toivoa naisille -ohjelmien tuotantoa sekä niiden lähettämistä yhdeksällä kielellä (Indonesian kielet jaava ja indonesia, Intian kielet tamil, gujarati, hindi ja orija, Kambodžan khmer, turkki sekä yksi keskiaasialainen kieli), arabiankielistä sosiaalisen median työntekijää ja seksiperäisen ihmiskaupan uhreille luotua Kätketyt aarteet -ohjelmakokonaisuutta.

Sansalaisia vierailulla eri puolilla Suomea

Kolehtipyhänä on mahdollisuus tavata sansalaisia monissa seurakunnissa. Niin Sansan entisiä ja nykyisiä työntekijöitä, lähetystyöntekijöitä, hallituksen jäseniä, senioreita kuin Toivoa naisille -vapaaehtoisia on vierailulla eri puolilla Suomea aina Rovaniemeltä Helsinkiin ja Porista Joensuuhun.

Katso, missä seurakunnissa sansalaiset vierailevat kolehtipyhänä!

Sansan valtakunnallinen kolehtipyhä Porvoon hiippakunnan ruotsinkielisissä seurakunnissa on 24.4.

Lue lisää ja katso videoita kolehtikohteesta!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku