skip to Main Content
Sansan Uusin Kieli On Kazakstanissa Puhuttu Kazakki
Monet kazakstanilaiset perheet elävät rikkinäistä ja tasapainotonta elämää, kun alkoholin ja huumeiden väärinkäyttö rehottaa. Naisia ei aina arvosteta, vaan miehet pahoinpitelevät heitä fyysisesti ja henkisesti. Lapset joutuvat usein kasvamaan lohduttomissa oloissa. Kuva: TWR.

Sansan uusin kieli on Kazakstanissa puhuttu kazakki

Sansa tukee kumppaninsa, medialähetysjärjestö TWR:n tuottamaa kazakinkielistä Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmaa. Radio on yksi parhaista kanavista tavoittaa kazakstanilaisia, mutta ohjelmaa voi kuunnella myös internetissä ja mobiilisovelluksella.

Ohjelmaa radioidaan jo keskipitkillä aalloilla (AM), mutta jatkossa myös paikallisten FM-asemien kautta. Niillä on Kazakstanissa paljon enemmän kuuntelijoita ja niiden kuuluvuus on parempi kuin keskipitkien aaltojen.

Sansan taloudellinen tuki kazakinkieliselle NTL-ohjelmalle käytetään tänä vuonna lähettämiseen, tuottamiseen ja ohjelman kehittämiseen. Tutkimuksella pyritään edistämään sen vaikuttavuutta. Lue lisää ja lahjoita!

Maailman suurin sisämaavaltio

Kazakstan sijaitsee osittain Keski-Aasiassa, osittain Itä-Euroopassa. Se on maailman suurin sisämaavaltio ja kuuluu entisen Neuvostoliiton tasavaltoihin, jonka naapurimaita ovat Venäjä, Kiina, Kirgisia, Uzbekistan ja Turkmenistan. Afganistan ja Irankaan eivät ole kovin kaukana.

Asukkaita Kazakstanissa on noin 18,3 miljoonaa. Heistä noin 62 prosenttia työskentelee palveluammateissa. Lähes 26 prosenttia hankkii elantonsa maataloudesta ja noin 12 teollisuustöillä.

Kazakstanilaisista yli 70 prosenttia on muslimeja ja noin 26 prosenttia kristittyjä. Naapurivaltioiden asukkaista 75−90 prosenttia on muslimeja. Perinteinen lähetystyö on Kazakstanissa lähes mahdotonta.

Leena Punkari

Toimitussihteeri Leena Punkarin kirjoitus on julkaistu myös helmikuun Lähde-lehdessä 1/2017.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku