skip to Main Content
SAT-7 Auttaa Pakolaisia Auttamaan Itseään
Pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat erityisen alttiita monille fyysisille ja psyykkisille ongelmille. SAT-7 Arabic auttaa pakolaisia auttamaan itseään julkaisemalla lyhyitä videoita terveydenhoidosta. Kuva: SAT-7.

SAT-7 auttaa pakolaisia auttamaan itseään

Eri puolilla Eurooppaa olevien pakolaisten terveys- ja hygieniatilanne on vaikea. Moni asuu leireillä tai kehnossa väliaikaismajoituksessa eikä välttämättä saa hoitoa uusiin tai vanhempiin vaivoihinsa. Lisäksi sodan ja väkivallan sekä pakolaisuuden aiheuttama trauma voi aiheuttaa psyykkisiä ongelmia.

Sansan yhteistyökumppani SAT-7 auttaa pakolaisia auttamaan itseään julkaisemalla lyhyitä videoita terveydenhoidosta. Ohjelmassa puhuu lääketieteen tohtori Hany Keylada, joka on pakolaisasioiden asiantuntija ja palvellut eturintaman lääkintäjoukoissa Syyriassa ja Irakissa.

Ensiapua ja arjen terveystietoa

Jokaisessa Sinun lääkärisi -videossa (Your Doctor) tohtori Keylada opettaa katsojille, kuinka tunnistaa ja hoitaa erilaisia vaivoja. Hän antaa tietoa ensiavusta ja opettaa, miten toimitaan kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa ja ehkäistään tauteja. Videopätkissä käsitellään myös mielenterveyttä sekä erilaisia arkipäivän terveysasioita, kuten verenpainetta, kolesterolia ja ruuansulatusta.

– Kannustamme ihmisiä hankkimaan tietyt perustiedot, jotta he voivat auttaa itseään, sanoo tuottaja John Adly.

Viisiminuuttisia arabiankielisiä videoita voi katsoa älypuhelimella ja muilla mobiililaitteilla missä tahansa. Videoita näytetään myös SAT-7 Arabicin ohjelmassa Lääketiede ja elämä (Medicine and Life). Tv-ohjelmassa puhutaan pakolaisten fyysisistä ja psyykkisistä tarpeista, ja se tunnetaan luotettavana tiedonlähteenä. Katsojat ovat toivoneet ohjelman jaksoja myös YouTubeen.

Lähde: SAT-7

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku