skip to Main Content
SAT-7 Perustaa Uuden Koulutuskanavan
Zahlén pakolaisleirillä Libanonissa on pakolaisia sekä Syyrian Damaskoksesta että Alepposta. Leiri on kasvanut Bekaanlaaksoon viinitarhan keskelle. Lähes jokaisessa teltassa on satelliittiantenni ja televisio. Kuva: Juha Auvinen.

SAT-7 perustaa uuden koulutuskanavan

Satelliittitelevisiojärjestö SAT-7 on käynnistämässä kanavan, jonka tavoitteena on kohdata Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan polttavat koulutuksen haasteet. Koulutuskanavan on määrä aloittaa toukokuussa 2017 sekä lapsille, vanhemmille että opettajille suunnatuilla ohjelmilla.

Tasokkaan koulutuksen puute on Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan suurimpia haasteita. Yli 21 miljoonaa lasta ja nuorta on vaarassa jäädä ilman koulutusta. Heistä 13 miljoonalla ei nykyisin ole mahdollisuutta käydä koulua.

On vaarana menettää kokonainen sukupolvi, kun pitkään jatkunut väkivalta tuhoaa alueella heidän koulutus- ja työllistymismahdollisuutensa. Uusi koulutuksellinen kanava edustaa SAT-7:n harkittua kristillisistä arvoista nousevaa vastausta tähän haasteeseen.

Edistää elämänikäistä oppimista

− Tämä on loistava mahdollisuus toteuttaa yhtä SAT-7:n tärkeimmistä visioista: palvella yhteisöä ja vaikuttaa yhteiskunnan parhaaksi, sanoo George Makeen, SAT-7:n tuore arabiankielisten kanavien johtaja.

Uuden kanavan tavoite on edistää merkityksellistä elämänikäistä oppimista läpi koko arabiankielisen maailman. Televisiossa lähetettävät oppitunnit eivät tarjoa ainoastaan teoreettista koulutusta vaan edistävät myös kriittistä analyyttistä ajattelua sekä toisten kulttuurien ja ihmisten hyväksymistä.

Tämänhetkisen pakolaiskriisin yli

Uusi kanava on kehitetty vastauksena sekä tämänhetkiseen pakolaiskriisiin että alueella yleiseen tasokkaan koulutuksen puutteeseen.

− Lähi-itään kasautuvat kriisit johtuvat paljolti tiedon ja koulutuksen puutteesta. Olemme taistelleet ongelmaa vastaan vuosia järjestäen kampanjoita lukutaidon puolesta ja viimeksi aloittaen Minun kouluni -ohjelman Kids-lastenkanavallamme. Monet lapset oppivat koulussa erittäin kapean ajatusmallin opettajilta, jotka vain toistavat heille itselleen opetettua mallia, George Makeen kertoo.

Minun kouluni televisiointi aloitettiin alkuvuonna 2015. Nykyisessä ohjelman kakkosvaiheessa opetetaan englannin, äidinkieli arabian ja matematiikan lisäksi myös luonnontieteitä.

Ohjelma välitetään tällä hetkellä Kids-kanavan lisäksi myös SAT-7 Plus -kanavalla. Ensi vuonna se siirtynee uuden koulutuskanavan ohjelmistoon. Suunnitelmissa on myös opetuksen laajentaminen kattamaan kaikki alakoulun luokka-asteet ja teemojen monipuolistaminen.

Kasvattamisessa kristilliset arvot

SAT-7:n kanava- ja viestintäjohtaja Rita Elmounayer kuvailee noidankehää, jossa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueen opettajat käyttävät luokkahuoneessa fyysisiä rangaistuksia, joita he itsekin lapsena saivat osakseen. Ajatuksenjuoksua uuden kanavan takana hän kuvaa näin:

− Ellemme panosta koulutukseen hyvyyden puolesta ja tarjoa kristillisille ja kansainvälisesti hyväksytyille arvoille perustuvaa koulutusta, jokin muu taho kyllä panostaa opettaakseen muita arvoja toisenlaisin tavoittein ja pahuuden puolesta. Olemme nähneet seurauksia: radikalismia, ääriajattelua ja niistä johtuvaa toimintaa.

Lähde: SAT-7

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku