skip to Main Content
Seurakunnissa Kerätään Kolehti Sansan Toivoa Naisille -työlle 5. Toukokuuta
Kambodžan virallinen kieli khmer on yksi kielistä, joilla tehtävää Toivoa naisille -työtä voi Sansan kautta tukea. Punakhmerien hirmuhallinnon jäljet tuntuvat edelleen kambodžalaisten elämässä. Kuva: Eila Murphy.

Seurakunnissa kerätään kolehti Sansan Toivoa naisille -työlle 5. toukokuuta

Kirkkohallitus on ohjeistanut kolehdin 5.5.2019 kannettavaksi Toivoa naisille -mediatyöhön Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kautta. Toivoa naisille -työ on kansainvälisesti osa maailman suurimman medialähetysjärjestön, TWR:n, työtä.

Maailman kolmesta miljardista naisesta neljäsosa on tuomittu luulemaan, ettei heillä ole mitään arvoa. Kouluttamattomuus, alistaminen, köyhyys, sairaudet, sodat ja hyväksikäyttö tekevät usein jo pelkästään hengissä selviämisestä taistelua.

Toivoa naisille -työ toimii sen puolesta, että yhä useampi nainen voisi kuulla olevansa arvokas, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. Tavoitteena on, että naiset tulevat nähdyiksi, astuvat pimeydestä valoon, saavat äänen.

Sansa tukee Toivoa naisille -ohjelmia yhdeksällä kielellä

Työn painopisteitä ovat rukous, ohjelmien tuottaminen, naisten tilanteesta ja heidän asemastaan kertominen, koulutus sekä työn tukeminen. Työn puitteissa monissa maissa tehdään paljon sosiaalista auttamistyötä.

Liikkeen ydin on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle yksi lyhyt rukous. Saman rukouksen rukoilee noin 60 000 naista eri puolilla maailmaa omalla kielellään. Samalla kalenteri välittää tietoa naisten tilanteista eri puolilla maailmaa.

Sansan välityksellä voi nykyisin tukea yhdeksällä kielellä tehtäviä Toivoa naisille -radio-ohjelmia. Ensimmäinen kielistä oli Indonesian jaava. Sittemmin kielten joukkoon ovat valikoituneet Indonesian indonesia, Intian gujarati, hindi, orija ja tamil, Kambodžan khmer sekä Turkin turkki ja Keski-Aasian kazakki.

Lisäksi suomalaiset tukevat kuuntelulaitteille ladattavaa Kätketyt aarteet -ohjelmasarjaa seksuaalisen hyväksikäytön uhreille sekä arabiankielisen Toivoa naisille -työn sosiaalisen median työntekijää.

TWR-Euroopan Toivoa naisille -työn koordinaattorina toimii Eeva Vähäsarja, jonka Sansa on lähettänyt työhön. Hänen vastuullaan ovat Euroopan lisäksi Pohjois-Afrikka, Lähi-itä ja Keski-Aasia.

Suosituskolehdin kohteena ohjelmat fulanipaimentolaisille

Kirkkohallituksen suosituskolehti Sansan välityksellä vuonna 2019 on fulfuldenkieliset radio-ohjelmat Kamerunissa (Radio Sawtu Linjiila). Ohjelmat kuuluvat useamman maan alueella – ainakin osittain myös maissa, joissa toimii ääri-islamistinen Boko Haram -liike. Se on päässyt levittäytymään Nigeriasta myös Kamerunin puolelle.

Radio Sawtu Linjiila perustettiin vuonna 1966 tavoittamaan fulfuldea puhuvia fulanipaimentolaisia läntisen Keski-Afrikan maissa. Perinteinen lähetystyö ei heitä useinkaan tavoita. Taustayhteisönä on eri kirkoista koostuva verkosto, jonka pyrkimyksenä on kertoa evankeliumi fulaniheimolle.

Toiminnan haasteina ovat olleet muun muassa laitteistoviat, esimerkiksi lähettimien rikkoutuminen sekä säännöllisen sähkökatkokset. Taloudellinen tuki radioaseman toimintaan on erityisen tärkeää.

Katso, missä sansalaisia on liikkeellä kolehtipyhänä 5. toukokuuta!   

Lue lisää Toivoa naisille -työstä.


Osallistu netissä

Jos et pääse kirkkoon ja haluat edistää tätä huikeaa rukous- ja naistyötä maailmalla, voit osallistua myös lahjoittamalla toivoa naisille netissä.

 

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku