skip to Main Content
Simakin Kuplii Lähetyksen Hyväksi
Soili Frösen (vas.) ja Helvi Laakso muistelevat menneitä. Medialähetyspiirin toiminnasta on kertynyt paljon valokuvia. Kuva: Liisa Heinänen.

Simakin kuplii lähetyksen hyväksi

Akaan Toijalan lähetysihmisillä on tänään työntäyteinen päivä. Uunit ovat kuumana, sillä keskiviikon lähetysmyyjäisiin leivotaan tuoretta tarjottavaa. Sansan myyntipöydän tuotto menee medialähetystyöhön, jotta evankeliumi voisi tavoittaa uusia ihmisiä sähköisen median välityksellä.

– Perinteisten arpajaisten lisäksi pöydällä on leivonnaisia ja simaa, kertoo Soili Frösen.

Medialähetyspiiri on toiminut Akaan Toijalassa yli 30 vuotta. Soili Frösen toi sen tulleessaan muutettuaan Teuvalta silloiseen Toijalaan.

– Olin tutustunut Sansan lähetteihin Marja-Liisa ja David Ezzineen ja ryhtynyt tukemaan heidän työtään. Toijalasta löytyi samanhenkisiä ihmisiä ja piiri syntyi, Frösen kertoo.

Kuntosalilta Medialähetyspiiriin

Vappuviikon maanantaina kokoontuneessa piirissä oli mukana 13 ihmistä. Hyvin joukko kuitenkin mahtui Aune Kaiholan kaksioon.

– Etsin matkaseuraa Tampereelle hengelliseen tilaisuuteen. Näin kuntosalilla naisen, jonka olin nähnyt laulavan kirkkokuorossa. Näin ystävystyin Anja Matikaisen kanssa, joka pyysi mukaan Medialähetyspiiriin, Hilkka Koivula kertoo.

Maanantain piirissä puhuttiin rukouksesta ja huolenpidosta.

­– Menen yöllä parvekkeelle ja rukoilen Akaan ja lopulta koko maailman puolesta, Anja Matikainen kuvaa.

Itse Namibiassa yli 30 vuotta lähetystyössä ollut Anna-Liisa Hirvelä muistelee, miten seurakunta tuki häntä:

– Pyhäkoululaiset lähettivät piirroksia, partiolaiset ja kerholaiset omia terveisiään. Eri puolilla pitäjää oli lähetyspiirejä. Koko yhteisö muisti.

Lähetysmyyjäiset alkavat Akaan seurakuntatalon alasalissa 27.4. kello 9.

Liisa Heinänen

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku