skip to Main Content
Nuoret + Media + Lähetystyö = Summer Mission School
Summer Mission School tulee taas! Viime kesänä nuoret opettelivat Kroatiassa mm. videointia. Kuva: www.jensarbogast.de

Nuoret + media + lähetystyö = Summer Mission School

Nuoret ja media ovat jo tiivis yhdistelmä, mutta miten siihen sisällyttäisi lähetystyön?

Viime heinäkuussa järjestettiin kolmen viikon mittainen mediapainotteinen kesäkoulu Kroatiassa, nimeltään Summer Mission School, SMS. Koulun tai oikeastaan leirin järjestäjinä olivat Sansa, kansainvälinen nuorten ryhmä M18 ja Kutinan evankelinen seurakunta.

SMS oli nuorille ja järjestäjille niin ainutlaatuinen kokemus, että se päätettiin järjestää tulevanakin kesänä ja tällä kertaa neljän viikon mittaisena.

– SMS oli unohtumaton kokemus, josta olen todella kiitollinen. Opin paljon mediatyöskentelystä, mutta myös itsestäni ja Jumalan rakkaudesta. Sain nähdä, kuinka monin eri tavoin evankeliumia voi kertoa, muistelee Jenna Kemppainen innostuneesti.

Mikä SMS?

Summer Mission Schoolin tavoitteena on tukea seurakuntien lähetystyötä lisäämällä seurakuntalaisten mediataitoja, tehdä lähetyskasvatusta nuoria innostavalla tavalla ja antaa heille taitoja tehdä omia lyhytvideoprojekteja.

Koulu on tarkoitettu pääsääntöisesti suomalaisille mediasta ja lähetystyöstä kiinnostuneille nuorille sekä nuorille aikuisille. Ehdotonta yläikärajaa koululla ei kuitenkaan ole. Englantia on hyvä osata.

– Media on nuorten juttu, ja SMS on mainio tilaisuus innostaa heitä lähetystyöhön. Jos läheltäsi löytyy nuori, voisitko antaa SMS:n hänelle lahjaksi ja lahjoittaa samalla kokemuksen lähetystyöstä turvallisessa ympäristössä, vinkkaa Summer Mission Schoolin vastuuhenkilö, Sansan mediakoordinaattori Petteri Rantamäki.

Innostu ja innosta

– SMS on mainio paikka tutustua suomalaisiin ja ulkomaalaisiin nuoriin ja olemme edelleenkin yhteyksissä. Harkitsen lähteväni ensi kesänä uudestaan ja mitä aikaisemmin tekee lähtöpäätöksen, sen halvemmalla saa lentolippuja, tietää Jasper Kotiranta.

Lue viime vuoden kokemuksista

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku