skip to Main Content
Syyskeräys Suuntautuu Suurkaupunkien Vilskeeseen
Maailmassa on 55 maata, joiden väestöstä alle 10 prosenttia on kristittyjä. Näistä maista 44 on Aasiassa. Sansan syyskeräys suuntautuu Aasian suurkaupunkeihin. Kuva Thaimaasta: Eila Murphy.

Syyskeräys suuntautuu suurkaupunkien vilskeeseen

Moni aasialainen muuttaa suurkaupunkiin paremman elämän toivossa. Kuitenkaan elämä kaupungissa ei ole aina helppoa. Perhe on saattanut jäädä kotipaikkakunnalle, ja ikävä vaivaa. Kännykkä on monelle elämänlanka, jolla pidetään yhteyttä, etsitään tietoa ja lohtua.

Kännykkä voi olla myös keino tutustua kristinuskoon. Esimerkiksi monelle japanilaiselle kristilliset ohjelmat ovat ainoa kirkko, jonka he tuntevat. Ohjelmia voi kuunnella myös netistä, kuulokkeet korvilla vaikkapa junassa matkalla töihin tai opiskelemaan.

Sansan syyskeräys suuntautuu Aasian suurkaupunkeihin ja erityisesti perheradiotyöhön. Perheradio-ohjelmien avulla päästään suoraan aasialaisten koteihin puhumaan Jumalasta ja monista arkielämän asioista.

Ikääntyneemmät kuuntelevat radiosta, nuoremmat netistä

Maailmassa on 55 maata, joiden väestöstä alle 10 prosenttia on kristittyjä. Näistä maista 44 on Aasiassa. Sansa tukee aasialaisten kumppaniensa tekemiä kristillisiä radio-ohjelmia ja muita mediasisältöjä indonesian, jaavan, japanin, kazakin, khmerin, mandariinikiinan, mongolin ja thain kielillä. Lisäksi Sansa tukee Intiassa 14 kielellä tehtävää työtä.

– Thaimaan Bangkokissa, Kambodžan Phnom Penhissä ja Mongolian Ulaanbaatarissa työ on laajentumassa perinteisestä radiotyöstä FM-asemien kautta digitaalisen median käyttöön. Tämä näkyy kuuntelijavuorovaikutuksen lisääntymisenä sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Keikon kirjelaatikko -ohjelman kuuntelijat Japanissa ovat jakautuneet niin, että vanhempi väestö kuuntelee ohjelmaa radiosta mutta keski-ikäiset ja nuoret netistä, tietää mediatutkija Eila Murphy.

Sansan syyskeräyksen tuotto käytetään Aasian perheradiotyöhön sekä muuhun medialähetystyöhön vuosina 2019–2021 FEBC Internationalin, TWR:n ja Voice of Salvationin kautta. Vuosi 2019 on Yhteys Aasiaan -teemavuosi, jolloin valokeilaan nostetaan erityisesti perheradiotyötä.

Jaa hyvää sanomaa Aasian suurkaupunkeihin, osallistu syyskeräykseen!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku