skip to Main Content
Tekniikan Taitajille On Käyttöä Lähetystyössä
Sansan lähetystyöntekijät Eeva ja Jari Vähäsarja ovat työskennelleet Wienissä kolmisen vuotta. Kuva: Tia Vähäsarja.

Tekniikan taitajille on käyttöä lähetystyössä

Lähetystyö ei ole tekniikkalaji, mutta lähetystyössä tarvitaan tekniikan osaajia. Kun diplomi-insinööri Jari Vähäsarja puhuu työstään kansainvälisen lähetysjärjestön TWR:n palveluksessa, puheessa vilisevät netti, mobiili, palvelualustat, sisältöjen hallinta, päätelaitteet ja välityskanavat niin kuin kenen tahansa IT-osaajan puheessa.

Sansan lähetystyöntekijä Jari Vähäsarja työskentelee TWR:n projektien hallintakoordinaattorina asemapaikkanaan Wien.

– Monissa maissa on vaarallista ja jopa hengenvaarallista tehdä perinteistä lähetystyötä. Siksi tarvitaan medialähetystä, joka voi välittää hyvää sanomaa internetin, satelliittien ja radioaaltojen välityksellä.

Aiemmin mobiiliverkkojen kehittäjänä Suomessa työskennellyt Jari Vähäsarja on ollut Wienissä noin kolme vuotta yhdessä puolisonsa erityisopettaja Eeva Vähäsarjan kanssa.

Yli 50 000 esirukoilijaa yli 125 maassa

Eeva Vähäsarjan vastuulla on kansainvälisen Hanna-rukousliikkeen koordinointi Euroopan lisäksi Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa.

– Työn selkäranka on rukous. Me hannat rukoilemme joka päivä pienen rukouksen rukouskalenterin avulla. Tuon saman rukouksen rukoilee yli 50 000 esirukoilijaa yli 125 maassa, Eeva Vähäsarja kertoo.

Hanna-työn yhtenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta naisten tilanteesta eri puolilla maailmaa. Jokaisessa rukouskalenterissa on tietopaketti jonkin alueen tai maan tilanteesta. Suomessa rukouskalenterin tilaajia on noin 1400.

Liikkeen perustaja, brasilialaissyntyinen Marli Spieker suunnitteli Hanna-työn osaksi naisille suunnatun radio-ohjelman, jota voi kuunnella 87 kielellä kuhunkin kulttuuriin ja kieliryhmään sovitettuna versiona. Ohjelma käsittelee naisten arkea, kuten ihmissuhteita tai lasten kasvatusta, mutta myös hengellisen elämän tarpeita.

Liity Eevan ja Jarin ystävärenkaaseen!

Liisa Heinänen

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku