skip to Main Content
Teologian Opiskelijat Saavat Mediakoulutusta Indonesiassa
Radio- ja mediakoulutusta Indonesian luterilaisissa seminaareissa järjestää maan Luterilaisten kirkkojen kansalliskomitean edustajana sen pääsihteeri, pastori Basa Hutabarat (oik.). Kuva: Juha Auvinen.

Teologian opiskelijat saavat mediakoulutusta Indonesiassa

Kirkot tarvitsevat mediaa tavoittaakseen evankeliumilla sekä jäseniään että kirkkoon kuulumattomia. Radio- ja mediatyön taitoja opetetaan Indonesian kirkkojen teologisissa seminaareissa Sansan tuella. Tänä vuonna aloitusvaiheessa koulutus tavoittaa puolisen tusinaa oppilaitosta eri puolilla maata.

Luterilaisten seminaarien osalta koulutusta koordinoi Luterilaisten kirkkojen kansalliskomitean pääsihteeri, pastori Basa Hutabarat. Hän kertoo, että siitä hyötyy ensi vaiheessa 350 teologian opiskelijaa. He vievät taitonsa omiin kirkkoihinsa ja tuottavat kristillistä sisältöä paikallisradioihin ja muihin viestimiin.

Median kautta kirkon sanoma tulee näkyväksi

Indonesian suurimman luterilaisen kirkon HKBP:n Pohjois-Sumatran Pematangsiantarissa sijaitsevan seminaarin tohtori Hulman Sinaga näkee ihmisten usein ajattelevan, että kirkko viestii vain saarnatuolista. Opiskelijoilla on kuitenkin monia kommunikaatiotaitoja.

Medanissa sijaitsevan Abdi Sabhan teologisen seminaarin tohtori Jon Riahman Sipayung pitää tärkeänä vahvistaa opiskelijoiden kykyjä nykypäivän ja tulevaisuuden viestijöinä kirkossa ja yhteiskunnassa. Median kautta kirkon sanoma tulee näkyväksi ja koskettaa laajaa joukkoa myös kirkon ulkopuolella.

Koulutuksen järjestää käytännössä FEBC. Sen Heartline Academyn koulutusjohtaja Farida Sukendron mukaan hanke yhdistää kirkkojen, radioasemien, teologisten seminaarien ja sosiaalisten instituutioiden voimavarat.

− Yhteistyö Sansan ja kirkkojen kanssa toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelman, mikä rohkaisee Indonesian kristillisiä kirkkoja, sanoo Farida Sukendro.

Tue Indonesian mediatyötä osallistumalla kesäkeräykseen!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku