skip to Main Content
Terveysohjeet Ja Evankeliumi Leviävät Kambodžassa Käsi Kädessä
Suomalaiset tukevat Kambodžassa kuultavaa khmerinkielistä Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa. Kuva: Eila Murphy.

Terveysohjeet ja evankeliumi leviävät Kambodžassa käsi kädessä

Käytännön terveysohjeet leviävät Kaakkois-Aasian Kambodžassa yhdessä evankeliumin kanssa. Kierrellessään maaseutukylissä Hanna-rukousliikkeen työntekijät kertoivat sadekauden vaaroihin liittyvän denguekuumeen oireista, hoidosta ja ehkäisystä.

Denguekuume on virustauti, joka leviää tietynlajisen hyttysen piston välityksellä. Tautiin liittyvä kuume voi kohota nopeasti korkeaksi, vaikka kaikki tartunnan saaneet eivät sairastu vakavasti. Kahden tytön ja kahden pohjan äiti Kak Pheap kiitti varoituksesta:

– Minun pitää suojella lapsia hyttysen pistoilta, jotta he eivät saa denguekuumetta.

Neljässä kylässä loppukesästä vierailleet työntekijät esittelivät samalla puolen tunnin mittaista Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa ja etsivät sille uusia kuuntelijoita. Kak Pheap kertoo jo kuuntelevansa ohjelmaa radiosta.

– Ohjelmat rohkaisevat. Ne tuovat elämääni rauhaa, hän sanoo.

Kyläläiset pohtivat terveyttä

Hanna-liike on kansainvälisen medialähetysjärjestö TWR:n työtä, ja Suomessa sen taustajärjestönä on Sansa. Suomalaiset tukevat Kambodžassa kuultavaa khmerinkielistä Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa.

Krang Somrea -nimisessä kylässä vieraita oli vastassa yhteensä 37 naista ja miestä.

– Joukossa oli vain seitsemän kristittyä, mutta kaikki yhtyivät Jumalaa ylistävään lauluumme taputtamalla käsiään, työntekijät kertovat.

Tässä kylässä pohdittiin, millainen on terve suhde itseen, lähimmäiseen, Jumalaan ja ympäristöön. Sama aihe oli esillä myös Snoulin kylässä, jossa kuuntelijat jakautuivat ryhmiin miettimään ja piirtämään käsitystään terveydestä.

Ohjelmaa kuunnellaan ryhmissä

Tavallisesti Kambodžassa kuunnellaan Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa ryhmissä. Ohjelmat on tallennettu cd-levylle tai muistitikulle. Kuuntelijapalaute ohjelmantekijöille tulee etupäässä kirjepostina.

Kosmot-niminen mies kertoo, että hänen kylässään ohjelmaa kuunnellaan sunnuntaisin ennen jumalanpalveluksen alkua.

– Voimme oppia yhdessä Jumalan sanaa, sillä ohjelmassa sovelletaan Raamattua arkielämään. Kirjoitustaitoiset tekevät muistiinpanoja, jotta voimme keskustella sisällöstä jälkeenpäin.

Lähde: TWR

Tue Hanna-työtä!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku