skip to Main Content
Testamentilla Voi Ohjata Varoja Itselleen Tärkeään Asiaan
Suurin osa Sansan testamenttilahjoituksista käytetään ulkomaiseen toimintaan eli evankeliumin viemiseen median välityksellä Aasiaan, Afrikkaan, Lähi-itään tai Eurooppaan. Kuva Intiasta: Annaleena Pakkanen.

Testamentilla voi ohjata varoja itselleen tärkeään asiaan

– Testamentilla voi ohjata varoja niihin asioihin, jotka ovat itselle tärkeitä. Rahallisen perinnön myötä myös ihmisen henkinen perintö jää tällä tavalla elämään, sanoo Sansan hallintojohtaja Timo Lankinen.

Testamentin tekeminen ei tarkoita sitä, että lahjoittaisi välttämättä koko omaisuutensa yhteen tarkoitukseen. Rahan sijaan voi testamentata esimerkiksi kiinteistön, osakkeita tai osan irtaimistosta, kunhan kyseessä on selkeä osakokonaisuus.

– Testamentti kannattaa tehdä silloin, kun on vielä voimissaan. Kyse ei ole peruuttamattomasta asiasta, vaan testamentin voi halutessaan kumota tai muuttaa myöhemmin, Timo Lankinen sanoo.

Myös pieni testamentti vie evankeliumia eteenpäin

Sansalle tai muille yleishyödyllisille yhteisöille testamentatusta omaisuudesta ei mene perintöveroa. Suurin osa Sansan saamista testamenttilahjoituksista käytetään ulkomaiseen toimintaan eli evankeliumin viemiseen television, radion tai muiden medioiden välityksellä Aasiaan, Afrikkaan, Lähi-itään tai Eurooppaan.

– Moni testamentti on auttanut Sansaa vaikeassa tilanteessa. Oikealla hetkellä tullut testamentti on mahdollistanut esimerkiksi sen, ettei suunniteltuja leikkauksia ole tarvinnutkaan tehdä, kertoo Timo Lankinen.

Lue lisää testamenttilahjoituksesta

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku