Tuetut kohteet

Suomalaiset tukevat Toivoa naisille -ohjelmaa yhdellätoista kielellä

Indonesia, (bahasa) indonesia: Indonesian virallista kieltä (bahasa) indonesiaa puhuu äidinkielenään 20-­30 miljoonaa ihmistä ja vieraana kielenä yli 140 miljoonaa ihmistä. Toivoa naisille -ohjelmaa on lähetetty indonesian kielellä vuodesta 1999. Ohjelmaa lähetetään paikallisradioissa ja kuunnellaan audio box -laitteilla sellaisilla alueilla, joilla radiolähetykset eivät kuulu. Kuuntelulaitteeseen voidaan tallettaa kerralla 10 tai 20 ohjelmaa, ja niitä jaetaan paikallisseurakuntien käyttöön. Indonesiassa ja etenkin Jaavan saarella on noin 300 kuuntelijaryhmää. Ohjelmien tueksi järjestetään esimerkiksi terveysseminaareja köyhien alueiden naisille. Heille jaetaan myös radioita.

Indonesia, jaava: Jaavan kieltä puhuu noin 85 miljoonaa ihmistä Jaavan saarella. Toivoa naisille -ohjelmaa on lähetetty jaavan kielellä vuodesta 2001. Ohjelmia lähetetään paikallisradioissa Jaavan saarella sekä keskiaaltolähetyksinä TWR:n asemalta Guamin saarelta.

Kuuntele, miltä kuulostaa Toivoa naisille -ohjelma indonesiaksi

Intia, hindi: Hindi on yksi maailman puhutuimmista kielistä. Sitä puhuu äidinkielenään yli 370 miljoonaa ihmistä, ja heistä suurin osa asuu Intian pohjoisosissa. Hindi on englannin ohella maan toinen virallinen kieli. Myös toisena kielenä hindiä puhuvia on satoja miljoonia. Vuoden 2021 alusta hindinkieliset Toivoa naisille -ohjelmat siirtyivät televisioon. Joka kuukaudelle valitaan teema, jota syvennetään kerran viikossa lähetettävissä jaksoissa. Kokonaisuudesta kootaan lisäksi kolme kahdeksan minuutin osaa, joita jaetaan sosiaalisessa mediassa. Sisällöstä tehdään vielä erikseen kolmen minuutin välähdyksiä sosiaaliseen mediaan.

Kuuntele, miltä kuulostaa Toivoa naisille -ohjelma hindiksi

Intia, tamil: Tamilin kieltä puhutaan eteläisen Intian Tamil Nadun osavaltiossa. Tamil on yksi Intian kansallisista kielistä, ja 60 miljoonaa ihmistä puhuu sitä äidinkielenään. Useimmat tamilit ovat hinduja, mutta myös islamilla ja kristinuskolla on pitkät perinteet Tamil Nadussa. Tamilinkielistä Toivoa naisille -ohjelmaa on lähetetty vuodesta 2005.

Intia, gujarati: Gujarati on Intian länsiosassa sijaitsevan Gujarat-osavaltion pääkieli, jota puhuu 45 miljoonaa ihmistä. Se on maailman 23:nneksi puhutuin kieli. Toivoa naisille -ohjelmaa on lähetetty gujaratin kielellä vuodesta 2009, ja sitä voi kuunnella myös internetissä.

Intia, orija: Orijan kieltä puhuu 33 miljoonaa ihmistä etenkin Odishan osavaltiossa, Intian itäosassa. Toivoa naisilleIntia, orija: Orijan kieltä puhuu 33 miljoonaa ihmistä etenkin Odishan osavaltiossa, Intian itäosassa. Toivoa naisille -ohjelmaa on lähetetty orijan kielellä vuodesta 2006. Odishassa on runsaasti mineraalivaroja, kuten hiiltä, rautaa, bauksiittia ja kromia. Luonnonrikkauksista huolimatta siellä on paljon köyhyyttä.

Kambodža, khmer: Valtaosa Kambodžan 14 miljoonasta asukkaasta puhuu khmerin kieltä. Toivoa naisille -ohjelmaa radioidaan pääkaupungissa Phnom Penhissä kristillisen perheradio Krusa FM:n taajuudella. Ohjelmaa on lähetetty vuodesta 1999. Maaseudulla toivoa naisille -ohjelmaa kuunnellaan usein ryhmissä, cd-levylle tai muistitikulle tallennettuna.

Keski-Aasia: Tuettua kieltä puhuu jopa 22 miljoonaa ihmistä alueella. Toivoa naisille -ohjelmaa lähetetään suurteholähettimellä, jonka kuuluvuusalue ulottuu useaan Keski-Aasian maahan. Ohjelmaa voi kuunnella myös mobiilisovelluksella.

Turkki, turkki: Turkin kieltä puhuu noin 66,5 miljoonaa ihmistä Turkissa. Kun muissa maissa asuvat turkkilaiset otetaan huomioon, kaikkiaan kieltä puhuu äidinkielenään noin 70 miljoonaa ihmistä. Turkinkielinen Toivoa naisille -ohjelma radioidaan maan kahdessa suurimmassa kaupungissa Istanbulissa ja Ankarassa, kummassakin yhdellä paikallisradiokanavalla.

Arabiankielinen työ

Arabiankielisiä Toivoa naisille -radio-ohjelmia on lähetetty vuoden 2012 alusta. Ohjelmissa ei käytetä kansainvälisiä valmiina saatavia sisältöjä vaan ne tehdään alusta asti itse. Puolen tunnin ohjelman rakenne on kuitenkin sama: puolet naisen elämään yleensä liittyviä asioita, toinen puoli hengellistä sisältöä.

Ohjelman tuottaja kertoo: ”Maailma muuttuu. Meidän pitää tietää kuuntelijoiden hengelliset, fyysiset ja sosiaaliset tarpeet ja päivän puheenaiheet. Niistä syntyy koukuttava aihe. Se ei vielä riitä, vaan ohjelman jokaisen minuutin pitää olla kuuntelijalle merkityksellinen.”

Tuottaja puhuu tarinan voimasta. Hän sanoo käyttävänsä usein tarinaa heti ohjelman alussa. Ohjelman ideana on kertoa Jeesuksen antamasta uudesta elämästä, joka muuttaa suhtautumista itseen, muihin ja maailmaan.

”Kun teemana oli toivo kivun keskellä, naiset kertoivat kivusta elämässään. Saimme paljon palautetta. Tarinat koskettivat kuulijoita.”

”Lähi-idän arabinaiset ovat sivussa, heillä ei ikään kuin ole ääntä eikä heillä ole perusoikeuksia. Toivoa naisille -ohjelmilla on kuuntelijoillemme aivan erityinen merkitys, koska ne koskettavat arabinaisten sydäntä ja ajatusmaailmaa. Ohjelmissa käsitellään naisten elämän tarpeita laajasti, niin tunne-elämän, hengellisen, sosiaalisen kuin fyysisenkin elämän tarpeita. Arabinaiset saavat kokemuksen siitä, että heitä ei ole unohdettu ja että joku vielä puhuu heidän puolestaan ja ymmärtää heidän tarpeensa. Ja että on olemassa luotettavia naisia, joille he voivat kertoa ongelmistaan.”

Radiossa kuultu TN-ohjelma on Facebookissa seuraavana päivänä. Ohjelman Facebook-sivulla on 133 000 seuraajaa, ja kutakin ohjelmaa seuraa 20000–50000 kuulijaa. Mobiilisovellus on käytössä, ja ohjelmia voi kuunnella myös internetin kautta. Toivoa naisille -ohjelman kuulijoilta tulee päivittäin noin 400–500 yhteydenottoa sosiaalisen median eli somen välityksellä.

”Haluamme kuunnella ja ystävystyä näiden naisten kanssa. Haluamme vastata kaikkiin kysymyksiin”, some-vastaava sanoo. Hän ei voi antaa nimeään julkisuuteen turvallisuussyistä.

”Kysymyksiä esitetään pikaviestipalveluissa kuten WhatsApp ja Messenger. Keskustelua käydään sosiaalisen median keskustelupaikoissa eli chat roomeissa”, some-vastaava kuvaa.

Aika usein kysytään, mikä on elämän tarkoitus, miten voin löytää itseni, onko minulla arvoa. Esille nousevat myös pelot, masennus ja yksinäisyys. Moni haluaa ystävystyä.

Kuuntelijoiden kysymyksiin vastataan ja heitä autetaan eteenpäin pohdinnoissaan löytää henkilökohtainen suhde Jeesukseen.

Sansa tukee arabiankielistä Toivoa naisille -työtä; some-vastaavan rinnalle on palkattu toinen työntekijä vastaamaan yhteydenottoihin.

Kätketyt aarteet

Kätketyt aarteet -hanke ( Hidden Treasures) on työmuoto, jonka avulla TWR (Trans World Radio), European Freedom Networks ja Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa tekevät yhteistyötä prostituution parissa työskentelevien naisten auttamiseksi. Heistä useat ovat ihmiskaupan uhreja. Työn tarkoituksena on tehdä heidät näkyviksi, kohdata ja ohjata avun piiriin. Työtä tehdään naisten perusoikeuksien turvaamiseksi, terveyden vahvistamiseksi, sosiaalisen tilanteen parantamiseksi ja hengellisten tarpeiden hoitamiseksi.

Lue lisää Kätketyt aarteet -työstä

Lahjoita kerran tai kuukausittain

Innostu ja inspiroidu lahjoittamaan toivoa maailman naisille kristillisten Toivoa naisille -ohjelmien kautta.

Lahjoita kohteeseen