skip to Main Content
TWR Toteuttaa Arabian- Ja Farsinkieliset Mobiilisovellukset Pakolaisille
Älypuhelin voi tuoda myös hengellistä apua. TWR-Eurooppa toteuttaa pakolaisille suunnatut mobiilisovellukset arabian ja farsin kielillä. Kuva: Paul Prescott / Shutterstock.com

TWR toteuttaa arabian- ja farsinkieliset mobiilisovellukset pakolaisille

Medialähetysjärjestö TWR-Eurooppa ryhtyy nopealla aikataululla toteuttamaan arabian- ja farsinkielisiä mobiilisovelluksia pakolaisten auttamiseksi. Näin päätettiin Wienissä joulukuun alussa järjestetyssä Pakolaiset ja media -konferenssissa, jossa oli kristillisen mediatyön tekijöitä 12 maasta. Sansasta oli mukana mediakehitysjohtaja Ilkka Kastepohja.

Euroopan pakolaistilanne on räjähtänyt käsiin, eivätkä ennusteet lupaa helpotusta. YK:n arvioiden mukaan vuoteen 2017 mennessä Eurooppaan tulee kolme miljoonaa uutta pakolaista.

Wienissä oli mukana myös Kari Tassia, joka on pitkään johtanut Youth With A Mission -järjestön pakolaistyötä Euroopassa. Hänen mielestään parasta olisi auttaa pakolaisia siellä, mistä he lähtevät, mutta aina se ei ole mahdollista. Esimerkiksi miljoonilla syyrialaisilla ei ole tulevaisuutta Libanonin, Jordanian tai Turkin pakolaisleireillä.

Voiko pakolainen olla siisti ja hyvin puettu?

Suomessa keskustellaan, voivatko nuoret ja siististi pukeutuneet miehet älypuhelimineen olla todellisia pakolaisia. Kari Tassia pitää mielenkiintoisena näkökulmana, ettei voisi olla pakolainen, jos hiukset on hyvin leikattu:

– Sehän ei kerro yhtään tilanteesta, mistä nämä nuoret miehet tulevat. He ovat saaneet uusia vaatteita Euroopassa. Heillä on ollut mahdollisuus siistiytyä matkan jälkeen. Pakolaisuus ei tarkoita sitä, että on köyhä. Pakolaisuus tarkoittaa, että on vainottu, joko poliittisesti tai uskonnollisesti.

Kristityille mahdollisuus ja velvollisuus

Kari Tassia pitää nykyistä tilannetta vedenjakajana Euroopan kristityille ja kirkoille. Mihin suuntaan kirkko lähtee? Ollaan samanaikaisesti suuren mahdollisuuden ja velvollisuuden edessä.

– Meille tulee muslimeja enemmän kuin koskaan ennen. Monet ovat saaneet tarpeekseen islamista. He ovat lähteneet pakoon sitä, että heidän omat veljensä tappavat heitä. He kysyvät, missä on jumala, joka voisi rakastaa heitä.

Monella Eurooppaan tulleella pakolaisella on takanaan traumaattisia vaiheita. Toipuminen ja uuden elämän rakentaminen vie aikaa. Samalla se antaa kristilliselle välittämiselle suuren mahdollisuuden.

Wienin Pakolaiset ja media -tapaamisessa haettiin työkaluja auttamiseen. Lähes jokaisella pakolaisella on mukanaan älypuhelin, joka toimii uudessa ympäristössä kompassina ja tietolähteenä. Puhelin voi auttaa myös hengellisessä etsinnässä, ja siihen ovat eurooppalaiset kristillisen mediatyön tekijät nyt tarttumassa.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku