skip to Main Content
TWR:n Wienin-toimisto Muuttaa Kesällä Kyprokselle
Sansan lähetystyöntekijät Eeva ja Jari Vähäsarja etualalla sekä työtovereita TWR-Euroopan Wienin-toimistossa. Kuva: Jari Vähäsarja.

TWR:n Wienin-toimisto muuttaa kesällä Kyprokselle

Vuoden 2017 suurimpia uutisia TWR:n Wienin-toimistolle oli, että se lakkautetaan ja toiminta jatkuu joko Kyproksella tai Maltalla. Uudeksi paikaksi varmistui sittemmin Kypros, jossa toimintaympäristö on Maltaa suotuisampi.

Päätös siirrosta oli sekä taloudellinen että strateginen. Monissa EU-maissa on alettu vaatia tiukkoja vakuutuksia EU:n ulkopuolelta tulevilta, pitempään alueella asuvilta. Kuukausikustannukset voivat nousta jopa tuhansiin euroihin.

Olemme olleet Sansan lähettäminä TWR:n palveluksessa yli neljä vuotta ja olemme kokeneet tämän ajan siunattuna. Työyhteisömme on kannustava ja rukoileva. Jokaisena työpäivänä on aamuhartaus, jossa kannetaan Jumalan eteen työasiat ja paljon yksityisiäkin asioita.

Monessa suhteessa olemme kuin perhe. Varsinkin niille työtovereille, jotka ovat olleet kymmeniä vuosia TWR:n palveluksessa, ajatus perheestä on todellinen. Omat sukulaiset saattavat olla kaukana toisella mantereella ja siksi työyhteisö on niin tärkeä.

Ja nyt tämä perhe ainakin osittain hajoaa, sillä osa työtovereistamme jää Itävaltaan, osa lähtee TWR:stä ja loput muuttavat Kyprokselle. Kova paikka monelle meistä.

Vähäsarjat jäävät Wieniin

Me jäämme Itävaltaan, koska se on selkeästi parempi vaihtoehto töidemme kannalta. Eevalla on paljon helpommat yhteydet esimerkiksi tapaamaan Itä-Euroopan Toivoa naisille -kordinaattoreita vaikkapa junalla kuin ensin lentää Kyprokselta jonnekin lähemmäksi yhteyksien ääreen. Jarin molemmat esimiehet jäävät Itävaltaan, joten hänellekin on luontevaa jäädä.

Meillekin tämä muutos merkitsee arkirutiinien täydellistä keikausta. Tähän saakka työ- ja vapaa-aika on ollut helposti eroteltavissa. Aamulla pyöräilemme toimistolle, teemme työpäivän ja pyöräilemme takaisin kotiin. Sitten alkaa omien askareiden aika.

Kun ei ole enää toimistoa minne mennä, vaihtoehtomme on kotitoimisto. Työrutiinit täytyy miettiä uudelleen, ettei aina tee töitä, jotka ovat koko ajan nenän alla. Silloin tällöin todennäköisesti olemme yksittäisiä päiviä Slovakiassa Bratislavan-toimistollamme, jonne on vain runsaan tunnin junamatka. On myös mahdollista, että voimme työtovereidemme kanssa kokoontua joskus vaikkapa kirkkojen tiloissa.

TWR:n Wienin-toimisto suljetaan elokuun lopussa, joten työskentelemme kotitoimistossa syyskuun alusta. Rukouksemme on, että Taivaan Isä johdattaisi uudet kuviot oikeisiin asentoihin tahtonsa mukaan.

Eeva ja Jari Vähäsarja

Kirjoitus on julkaistu myös Lähde-lehdessä 1/2018.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku