skip to Main Content
Vapahtaja On Syntynyt
"Siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän." (1. Joh. 4:9) Jouluseimi on Pyhän Laurin kirkosta Lohjalta vuosien takaa. Kuva: Leena Punkari.

Vapahtaja on syntynyt

Joulun sanotaan olevan rakkauden ja antamisen juhlaa. Mietin, voisinko punoa nuo kaksi yhteen? Kuinka antaisin rakkautta? Lahjapulmassa minua auttaa joulupäivän teksti (1. Joh. 4:9,11): ”Siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. Rakkaat ystävät! Kun Jumala on meitä näin rakastanut, tulee meidänkin rakastaa toisiamme.”

Tiukimmat siteet ja solmut eivät jouluna löydy pakettien, vaan sydämiemme ympäriltä. Suurinta rakkautta lähimmäistäni kohtaan on kutsua hänet polvistumaan yhdessä kanssani seimen ihmeen äärelle; sinun ja minun Vapahtaja on syntynyt!

Intialainen äiti: Jeesus tulee kotiimme radion välityksellä

Aasiassa jouluseimessä ei useimmiten lepää Jeesus-vauva, vaan joulupukki. Kauppakeskuksissa voi kuulla lauluja, joissa joulupukille toivotetaan hyvää syntymäpäivää. Joulun lapsen salaisuus suorastaan huutaa tulla paljastetuksi.

Medialähetys vastaa tähän huutoon. Esimerkiksi Intiassa joulu on se aika vuodesta, jolloin medialähetysjärjestö TWR:llä on virallinen lupa radioida kristillisiä ohjelmia paikallisradioiden kautta. Aasian köyhissä kodeissa ei availla joulupaketteja, mutta paras lahja avaa sydämen.

Intialainen äiti kertoo: ”Tuleva joulu on elämäni ensimmäinen. Minä ja tyttäreni olemme antaneet elämämme Jeesukselle. Kylässämme ei ole kirkkoa, mutta vietämme joulua sydämessämme. Jeesus on tervetullut kotiimme. Ja Hän tulee, radion välityksellä.”

Arja Savuoja

Aluepäällikkö Arja Savuojan kirjoitus on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 5/2016.

 

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku