skip to Main Content
Yhä Useampi Innostuu Hanna-lähettilääksi
Hanna-lähettiläillä oli ensimmäinen yhteinen kokoontuminen Hyvinkäällä maaliskuussa. Silloin Hanna-lähettiläitä oli tusina, joista paikalle pääsi kymmenen. Kuva: Jussi Lescelius.

Yhä useampi innostuu Hanna-lähettilääksi

– Olen tehnyt työurani uutistoimittajana. Siksi olen seurannut ehkä tavallista tarkemmin uutisia naisten ja tyttöjen kaltoin kohtelusta eri puolilla maailmaa.  Saadessani tietoja vaikkapa lapsimorsiamista, naisista ihmiskaupan uhreina ja leskien epätoivoisesta asemasta Intiassa tunsin suuttumusta ja voimattomuutta. Kun kuulin kansainvälisestä Hanna-rukousliikkeestä, innostuin heti, kertoo Liisa Heinänen Pirkkalasta.

Hän on yksi Sansan noin viidestätoista Hanna-lähettiläästä. Hanna-lähettiläät ovat vapaaehtoisia, jotka pitävät esillä kansainvälistä naisten rukousliikettä ja kutsuvat uusia naisia mukaan.

Hanna-lähettiläitä on eri puolilla Suomea. Turussa asuva Eva Ora kertoo käyneensä puhumassa Hanna-työstä muutamassa seurakunnassa, jossa mietittiin Hanna-työn aloittamista.

– Haluan kertoa Hanna-työstä ja miten liittyä itse mukaan. Haluan olla auttamassa ja innostamassa lähetystyöhön, joka Hanna-työn kautta on jokaisen ”käden ulottuvilla” ja helposti toteutettavissa, Eva Ora sanoo.

”Sinäkin voisit lähteä”

Hanna-työ erityisesti Intiassa on ollut Uudessakaupungissa asuvan Katja Pihlajamäen sydämellä jo pitkään.

– Olen kaivannut jakaa näitä asioita ja vihdoin olen löytänyt paikkakunnaltani muita asiasta innostuneita. Se on innostanut minuakin entistä enemmän. Ei tarvittu kuin että joku sysäsi, ”sinäkin voisit lähteä lähettilääksi”. Se oli siinä, Katja Pihlajamäki kuvailee.

– On etuoikeus olla samassa rukousrintamassa eri maiden Hannojen kanssa, toteaa myös sysmäläinen Marja Apilainen.

Mäntässä asuva ranskalaissyntyinen Christine Marc on mukana Hanna-työssä ja lähettiläänä, sillä Hanna-työ on kiinnostavaa ja konkreettista. Kaikki eivät tunne naisten rukousliikettä, joten hän haluaa osaltaan levittää tietoa eteenpäin.

– En halua olla parrasvaloissa, mutta haluan tehdä jotakin, millä on oikeasti merkitystä. Eikö kaikkein tärkeintä, mitä voi toisen hyväksi tehdä, on rukoilla? Miksi en siis kertoisi muille, mitä avunhuutoja maailmalta kuuluu, pohtii Jaana Lescelius Järvenpäästä.

Lähettilääksi koulutetaan

Hanna-työn ydintä ovat tiedon lisääminen maailman naisten ja tyttöjen tilanteesta, esirukous ja radio-ohjelmat, jotka välittävät naisille evankeliumia ja käytännön ohjeita arkiseen elämään. Hanna-lähettiläs saa Sansan ja usein myös oman seurakuntansa tuen tehtävälleen.

– Kylmiltään ei tarvitse aloittaa, vaan Sansa kouluttaa Hanna-lähettilääksi. Neljän viikonlopun mittainen koulutus pidetään keväisin ja syksyisin Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa. Koko koulutus kestää pari vuotta ja on pientä materiaalimaksua lukuun ottamatta maksuton, kertoo Sansan Hanna-työstä vastaava projektikoordinaattori Anne Isokuortti.

Kiinnostuitko? Hae mukaan Sansan vapaaehtoisten koulutusohjelmaan!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku