Kiitos tilauksesta!

Mahtavaa, että haluat lisätä kiitollisuutta omassa elämässäsi! Viiden päivän hartaussarja alkaa pian!

Muista tarkistaa sähköpostisi, myös roskapostikansio, varmistaaksesi, että hartaudet saapuvat perille.

Siunauksin,
sansalaiset

Odotellessasi voit esimerkiksi kuunnella Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kiitollisuusaiheisia opetuksia:

Uusi päivittäinen rutiinisi

Kiitollisuutta suositellaan harjoitettavan päivittäin. Voit aloittaa treenin vaikka aamulla tai illalla hampaita pestessäsi.

Kiitollisuutta voi osoittaa paitsi ajatuksissa ja rukouksissa Jumalalle, myös kiittämällä ihmisiä arjen keskellä. Kokeile kiittää perheenjäsentä, puolisoa tai ystävää tai vaikka tiimikaveria tai asiakaspalvelijaa. Päivittäisen harjoituksen myötä kiitollisuuslihas vahvistuu ja kiitollisuudesta tulee luontevaa.

Kiitollisuus terveyttä edistämässä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kiitollisuuden tunne voi vaikuttaa positiivisesti uneen, mielialaan ja vastustuskykyyn. Kiitollisuus voi jopa vähentää masennusta, ahdistuneisuutta, kroonisen kivun aiheuttamia vaikeuksia ja sairastumisriskiä.

Aivomme ovat taipuvaiset pikemminkin ratkomaan uusia ongelmia kuin osoittamaan kiitosta ja arvostusta onnistuneista asioista. Siksi kiitollisuus voi vaatia pientä tietoista aivojumppaa. Se on kuitenkin sen arvoista!

Parempia ihmissuhteita

Jeesus opetti meitä rakastamaan lähimmäistämme ja kohtelemaan muita niin kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan (Matteus 22:39). Ketäpä kiittäminen ei ilahduttaisi?

Lisäksi muiden huomioiminen ja hyvien tekojen tekeminen vapauttaa meissä oksitosiinia, jota kutsutaan myös rakkaushormoniksi. Se auttaa meitä tuntemaan läheisyyttä ja yhteyttä toisiin ihmisiin.

Lähde: Mayo Clinic Health System

Kiitollisuutta Intiasta

Kiitosaiheet voivat olla hyvin samanlaisia ympäri maailmaa, vaikka elämän olosuhteet ovat erilaisia. Sansa tekee lähetystyötä median kautta eri puolilla maailmaa. Nämä kiitolliset viestit ovat tulleet Intiasta.

Jumalan sana lohdutti ja paransi

Vuonna 2013 jouduin onnettomuuteen ja molemmat käteni ja jalkani murtuivat. Masennuin ja minulla oli monia kysymyksiä. Ystäväni tuli käymään. Nähdessään tilanteeni hän kertoi minulle, kuinka paljon Jeesus rakastaa meitä ja kuinka hän kuoli puolestamme ristillä syntiemme takia. Sitten vähitellen minä ja ystäväni aloimme tutkia Jumalan sanaa. Muutamaa kuukautta myöhemmin löysin Sinun toivosi -ohjelman. Olin onnellinen ja ymmärsin, että Jeesus tuo toivon. Jumalan sana lohdutti minua ja paransi minut täysin. Uskoni vahvistui vähitellen ja sain rohkaisua hengelliseen kasvuun. Kiitos Jumalalle kaikista siunauksista.

Hindinkielisen ohjelman katsoja Intiasta (TWR-Intia)

Hyödyllistä opetusta naisille

Eräänä päivänä etsin televisiosta jotain hyvää katsottavaa. Yhtäkkiä löysin gujaratinkielisen Toivoa naisille -ohjelman. Olin niin iloinen voidessani katsoa kristillistä ohjelmaa. Olen katsonut kaikki jaksot. Opetus on erittäin hyvää ja hyödyllistä naisille. On rohkaisevaa oppia Jumalan sanaa tällä tavalla, ja se auttaa minua kasvamaan uskossa. Nyt katson ohjelmaa säännöllisesti. Kiitos kun autatte naisia kasvamaan kaikilla elämän alueilla.

Gujaratinkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR-Intia)

Kiitos yhteydestä!

Olen vanhempieni ainoa lapsi. Äitini on äkkipikainen, ja hän pahoinpiteli minua jo lapsena. Myös eräs sukulainen käytti minua teini-iässä seksuaalisesti hyväksi. Aviomieheni käytös muuttui, kun menimme naimisiin. Hän ei vietä aikaa kanssani, ei kuuntele ongelmiani eikä rukoile kanssani. Aiemmin hän kirjoitti ja sävelsi kristillisiä lauluja. Halusin kovasti, että rukoilisimme yhdessä ja olisimme toistemme ystävät, mutta häntä ei kiinnosta. Olen huolissani hänen huonoista tavoistaan ja kuinka hän käyttäytyy minua kohtaan. Myös äitini nälvii minua siitä, että minulla ei ole lasta.

Kaikki tämä satuttaa ja itken itsekseni. Minulla ei ole ystäviä, joiden kanssa jakaisin asioita. Olen masentunut enkä ole tyytyväinen myöskään työpaikkaani. Puhun ongelmistani vain Jumalalle. Uskon, että Jumala näkee minut. Koska halusin ajatella jotain muuta, avasin television ja löysin ohjelmanne. Olen iloinen, että on joku, jolle kertoa tuskastani ja huolistani ja joka rukoilee rinnallani. Kiitän Jumalaa, että hän antoi minulle yhteyden teihin.

Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute (TWR-Intia, hindi)

Kaikki on katoavaista

Me ihmiset laitamme toivomme moniin asioihin ja toisiin ihmisiin – vaurauteen, verkostoihin, sukulaisiin, ystäviin ja jopa lapsiin. Mutta kaikki on väliaikaista ja katoavaa, vain Jumala pysyy muuttumattomana. Hän on ainoa todellinen toivomme. Teidän ohjelmanne antoi minulle tämän tärkeän opetuksen.

Assaminkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute Intiasta (TWR-Intia)

Koin ihmeparantumisen

Kurkussani oli kasvain ja olin siitä huolissani. Eräänä päivänä avasin radion juuri, kun sieltä tuli ohjelmanne. Soitin ohjelmassa annettuun numeroon ja selitin tilanteeni. Henkilö siellä rohkaisi ja lohdutti minua. Jumala vastasi rukouksiimme, ja koin ihmeparantumisen. Opin ohjelmasta myös, että murehtiminen ei ole ratkaisu.  

Kuuntelija Intiasta (TWR-Intia, kukna)

Sukulainen kertoi Jeesuksesta

Sukulaisteni luona kävi aikoinaan kristittyjä, jotka lauloivat kristillisiä lauluja ja jakoivat Jumalan Sanaa. Kuuntelin heitä. Halusin sydämessäni uskoa Herraan, mutta perheeni painosti. Mentyäni naimisiin sain keskenmenon, jolloin anoppi vei minut erilaisiin rituaaleihin. Kävin myös okkulttisissa menoissa, mutta niistä ei ollut apua. Sain vain uusia keskenmenoja. Yksi sukulaisistani kertoi minulle Jeesuksesta. Toukokuun 21. päivänä vuonna 2022 aloin katsoa Toivoa naisille -televisio-ohjelmaanne. Se on antanut minulle suunnatonta iloa ja toivoa. Ohjelman sielunhoitaja rukoili ja rohkaisi minua. Vaikka minulla on monia terveyshaasteita, kuukautta myöhemmin raskaustesti näytti positiivista. Uskon Jeesukseen ja että hän pitää huolen kaikesta. Seuraan ohjelmaanne, ja Jumala ohjaa minua elämäni joka askeleella. 

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR-Intia, orija)

Mikä on Medialähetys Sanansaattajat?