Kiitos tilauksesta!

Mahtavaa, että haluat lisätä kiitollisuutta omassa elämässäsi! Viiden päivän hartaussarja alkaa pian!

Muista tarkistaa sähköpostisi, myös roskapostikansio, varmistaaksesi, että hartaudet saapuvat perille.

Siunauksin,
sansalaiset

Odotellessasi voit esimerkiksi kuunnella Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kiitollisuusaiheisia opetuksia:

Uusi päivittäinen rutiinisi

Kiitollisuutta suositellaan harjoitettavan päivittäin. Voit aloittaa treenin vaikka aamulla tai illalla hampaita pestessäsi.

Kiitollisuutta voi osoittaa paitsi ajatuksissa ja rukouksissa Jumalalle, myös kiittämällä ihmisiä arjen keskellä. Kokeile kiittää perheenjäsentä, puolisoa tai ystävää tai vaikka tiimikaveria tai asiakaspalvelijaa. Päivittäisen harjoituksen myötä kiitollisuuslihas vahvistuu ja kiitollisuudesta tulee luontevaa.

Kiitollisuus terveyttä edistämässä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kiitollisuuden tunne voi vaikuttaa positiivisesti uneen, mielialaan ja vastustuskykyyn. Kiitollisuus voi jopa vähentää masennusta, ahdistuneisuutta, kroonisen kivun aiheuttamia vaikeuksia ja sairastumisriskiä.

Aivomme ovat taipuvaiset pikemminkin ratkomaan uusia ongelmia kuin osoittamaan kiitosta ja arvostusta onnistuneista asioista. Siksi kiitollisuus voi vaatia pientä tietoista aivojumppaa. Se on kuitenkin sen arvoista!

Parempia ihmissuhteita

Jeesus opetti meitä rakastamaan lähimmäistämme ja kohtelemaan muita niin kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan (Matteus 22:39). Ketäpä kiittäminen ei ilahduttaisi?

Lisäksi muiden huomioiminen ja hyvien tekojen tekeminen vapauttaa meissä oksitosiinia, jota kutsutaan myös rakkaushormoniksi. Se auttaa meitä tuntemaan läheisyyttä ja yhteyttä toisiin ihmisiin.

Lähde: Mayo Clinic Health System

Kiitollisuutta Intiasta

Kiitosaiheet voivat olla hyvin samanlaisia ympäri maailmaa, vaikka elämän olosuhteet ovat erilaisia. Sansa tekee lähetystyötä median kautta eri puolilla maailmaa. Nämä kiitolliset viestit ovat tulleet Intiasta.

Olen vanhempieni ainoa lapsi. Äitini on äkkipikainen, ja hän pahoinpiteli minua jo lapsena. Myös eräs sukulainen käytti minua teini-iässä seksuaalisesti hyväksi. Aviomieheni käytös muuttui, kun menimme naimisiin. Hän ei vietä aikaa kanssani, ei kuuntele ongelmiani eikä rukoile kanssani. Aiemmin hän kirjoitti ja sävelsi kristillisiä lauluja. Halusin kovasti, että rukoilisimme yhdessä ja olisimme toistemme ystävät, mutta häntä ei kiinnosta. Olen huolissani hänen huonoista tavoistaan ja kuinka hän käyttäytyy minua kohtaan. Myös äitini nälvii minua siitä, että minulla ei ole lasta.

Kaikki tämä satuttaa ja itken itsekseni. Minulla ei ole ystäviä, joiden kanssa jakaisin asioita. Olen masentunut enkä ole tyytyväinen myöskään työpaikkaani. Puhun ongelmistani vain Jumalalle. Uskon, että Jumala näkee minut. Koska halusin ajatella jotain muuta, avasin television ja löysin ohjelmanne. Olen iloinen, että on joku, jolle kertoa tuskastani ja huolistani ja joka rukoilee rinnallani. Kiitän Jumalaa, että hän antoi minulle yhteyden teihin.

Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute (TWR, hindi)

Me ihmiset laitamme toivomme moniin asioihin ja toisiin ihmisiin – vaurauteen, verkostoihin, sukulaisiin, ystäviin ja jopa lapsiin. Mutta kaikki on väliaikaista ja katoavaa, vain Jumala pysyy muuttumattomana. Hän on ainoa todellinen toivomme. Teidän ohjelmanne antoi minulle tämän tärkeän opetuksen.

Assaminkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute Intiasta (TWR)

Kurkussani oli kasvain ja olin siitä huolissani. Eräänä päivänä avasin radion juuri, kun sieltä tuli ohjelmanne. Soitin ohjelmassa annettuun numeroon ja selitin tilanteeni. Henkilö siellä rohkaisi ja lohdutti minua. Jumala vastasi rukouksiimme, ja koin ihmeparantumisen. Opin ohjelmasta myös, että murehtiminen ei ole ratkaisu.  

Kuuntelija Intiasta (TWR, kukna)

Sukulaisteni luona kävi aikoinaan kristittyjä, jotka lauloivat kristillisiä lauluja ja jakoivat Jumalan Sanaa. Kuuntelin heitä. Halusin sydämessäni uskoa Herraan, mutta perheeni painosti. Mentyäni naimisiin sain keskenmenon, jolloin anoppi vei minut erilaisiin rituaaleihin. Kävin myös okkulttisissa menoissa, mutta niistä ei ollut apua. Sain vain uusia keskenmenoja. Yksi sukulaisistani kertoi minulle Jeesuksesta. Toukokuun 21. päivänä vuonna 2022 aloin katsoa Toivoa naisille -televisio-ohjelmaanne. Se on antanut minulle suunnatonta iloa ja toivoa. Ohjelman sielunhoitaja rukoili ja rohkaisi minua. Vaikka minulla on monia terveyshaasteita, kuukautta myöhemmin raskaustesti näytti positiivista. Uskon Jeesukseen ja että hän pitää huolen kaikesta. Seuraan ohjelmaanne, ja Jumala ohjaa minua elämäni joka askeleella. 

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR, orija)

Alueemme on mäkinen, joten täällä ei ole sähköä. Meillä on ollut radio vain viihteen vuoksi. Kuuntelimme radiosta muita kuin teidän ohjelmianne. Eräänä päivänä eräs henkilö esitteli meille vasavinkielisen ohjelman. Kuuntelimme sitä ja pidimme siitä erittäin paljon. Niinpä aloimme kuunnella ohjelmaa säännöllisesti. Opimme siitä monia asioita. Kuulimme evankeliumin ja vastaanotimme Jeesuksen elämäämme. Jumala toimi meissä ihmeellisesti ja opimme vähitellen tuntemaan Herran. Pidämme jumalanpalveluksia omassa kylässämme ja minä teen myös palvelutyötä.

Vasavinkielisen ohjelman kuuntelija Intiasta (TWR)

Vaimoni ja minä olemme surullisia, sillä meillä ei ole lasta. Ohjelmanne ovat rohkaisevia ja siunaavia, ja niiden kautta opimme Jumalan Sanaa. Sielunhoidon ja rukouksen ansiosta meillä on toivoa ja rauha Jeesuksessa. Kiitos rukouksistanne ja että olette opettaneet meitä rukoilemaan.

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR, hindi)

Mikä on Medialähetys Sanansaattajat?