Intia

Intia on äärimmäisten vastakohtien valtio. Valtavassa maassa on 22 virallisen kielen lisäksi satoja muita kieliä ja murteita. Myös sanoma Jeesuksesta on kerrottava lukuisilla eri kielillä, sillä omalla äidinkielellä kuultu sanoma koskettaa.

“Ennen kuin kuulin gujaratinkielisestä naistenohjelmasta, olin pelokas ja hyvin huolissani elämästä. Kuunneltuani ohjelmaa ajatukseni muuttuivat. Sain toivoa ja voimaa. Päätin, etten enää stressaa. Aloin elää ohjelman opetuksen mukaan ja ohjasin perhettäni samaan. Rukoilen, että moni nainen kuuntelisi ohjelmaa ja oppisi hyvän tavan elää.”
– Hindinkielisen ohjelman seuraaja

Ainoa radio-ohjelma omalla kielellä

Intia on yksittäisenä maana suurin työalueemme. Tuemme siellä 15 kielellä tehtävää mediatyötä: Toivoa naisille -tv-ohjelmia viidellä valtakielellä, hindinkielistä Sinun toivosi -tv-ohjelmaa sekä radio-ohjelmia kymmenellä vähemmistökielellä. Joillekin vähemmistökansoille nämä ohjelmat ovat ainoita omalla kielellä kuultavia ohjelmia. Lisäksi olemme mukana Intian luterilaisten kirkkojen viestinnän koulutuksessa.  

Lesken tarina

“Jäin leskeksi ja yksin kahden pojan kanssa. Mieheni vanhemmat ajoivat minut pois talostaan valheellisin syytöksin. Kun katsoin ohjelmaanne, kuulin, että Jumala voi antaa minulle voimaa ja olla kanssani. Välillä minusta tuntuu, että Jumala on hylännyt minut enkä halua enää elää. Olen kiitollinen, että voin jakaa vaikeuteni kanssanne.” 

Tieto kristillisistä ohjelmista kulkee ystävältä ystävälle

Intialainen kristillisen median seuraaja on usein kuullut joltakulta ystävältään, että omalla kielellä on tarjolla kristillistä ohjelmaa. Näin tapahtui myös tämän kuulijapalautteen lähettäjälle Gujaratissa:

”Kasvoin hinduperheessä. Sairastuin vakavasti enkä pystynyt enää kävelemään. Sitten ystäväni sanoi, että uskomalla Jeesukseen paranee. Hän kehotti kuuntelemaan radio-ohjelmaa omalla vasavin kielellämme. Jumala paransi minut! Sen jälkeen koko perheeni ryhtyi seuraamaan Jeesusta.”

Tiesitkö?

  • Etelä-Intiassa puhutaan mieluummin englantia kuin hindiä. Intiassa onkin maailman maista toiseksi eniten englantia puhuvia.
  • Intiassa on laitonta olla pitämättä huolta omista ikääntyneistä vanhemmistaan.
  • Maailman suurin uskonnollinen tapahtuma, Kumbh Mela, järjestetään Intiassa joka kolmas vuosi. Osanottajia voi olla jopa 12 miljoonaa. Hindut uskovat, että Kumbh Melan aikaan Ganges-joessa peseytyminen huuhtoo pois heidän syntinsä.
Lahjoita kohteeseen
FaktataulukkoIntia
Väkiluku1352 milj (2018, Wikipedia)
Kaupunkilaisia34,9% (WRDB)
Viralliset kielethindi ja englanti, muita kieliä 447
Lukutaito69% (WRDB)
Uskonnothinduja 72,4%, muslimeja 14,38%, kristittyjä 4,81%, etnisiä uskontoja 3,99%, sikhejä 1,76% (WRDB)
Vainoindeksi10. pahin (OpenDoors)
Mediatmobiiliyhteys 96,4%, internet käyttäjiä 45% (Datareportal 2021)
Sansan kielet alueellagujarati, hindi, orija, tamil, dhodia, kharia, kukna, kurukh, kutchi, magahi, maithili, mauchi, mundari, vasavi
Sansan yhteistyökumppaniTWR, UELCI, LML
Sansan työtä alueellavuodesta 1987

Linkit & mediat

sansa.fi/lahjoitus/intia

Maanosan muut työalueet

Arabiankielinen alue (SAT-7) | Indonesia | Intia | Iran | Japani | Kambodža | Keski-Aasia| Kiina | Mongolia | Thaimaa | Turkki | Venäjä |

Paluu karttaan

#Intia, #Aasia

Tarinoita Intiasta

Me ihmiset laitamme toivomme moniin asioihin ja toisiin ihmisiin – vaurauteen, verkostoihin, sukulaisiin, ystäviin ja jopa lapsiin. Mutta kaikki on väliaikaista ja katoavaa, vain Jumala pysyy muuttumattomana. Hän on ainoa todellinen toivomme. Teidän ohjelmanne antoi minulle tämän tärkeän opetuksen.

Assaminkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute Intiasta (TWR)

Kurkussani oli kasvain ja olin siitä huolissani. Eräänä päivänä avasin radion juuri, kun sieltä tuli ohjelmanne. Soitin ohjelmassa annettuun numeroon ja selitin tilanteeni. Henkilö siellä rohkaisi ja lohdutti minua. Jumala vastasi rukouksiimme, ja koin ihmeparantumisen. Opin ohjelmasta myös, että murehtiminen ei ole ratkaisu.  

Kuuntelija Intiasta (TWR, kukna)

Sukulaisteni luona kävi aikoinaan kristittyjä, jotka lauloivat kristillisiä lauluja ja jakoivat Jumalan Sanaa. Kuuntelin heitä. Halusin sydämessäni uskoa Herraan, mutta perheeni painosti. Mentyäni naimisiin sain keskenmenon, jolloin anoppi vei minut erilaisiin rituaaleihin. Kävin myös okkulttisissa menoissa, mutta niistä ei ollut apua. Sain vain uusia keskenmenoja. Yksi sukulaisistani kertoi minulle Jeesuksesta. Toukokuun 21. päivänä vuonna 2022 aloin katsoa Toivoa naisille -televisio-ohjelmaanne. Se on antanut minulle suunnatonta iloa ja toivoa. Ohjelman sielunhoitaja rukoili ja rohkaisi minua. Vaikka minulla on monia terveyshaasteita, kuukautta myöhemmin raskaustesti näytti positiivista. Uskon Jeesukseen ja että hän pitää huolen kaikesta. Seuraan ohjelmaanne, ja Jumala ohjaa minua elämäni joka askeleella. 

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR, orija)

Alueemme on mäkinen, joten täällä ei ole sähköä. Meillä on ollut radio vain viihteen vuoksi. Kuuntelimme radiosta muita kuin teidän ohjelmianne. Eräänä päivänä eräs henkilö esitteli meille vasavinkielisen ohjelman. Kuuntelimme sitä ja pidimme siitä erittäin paljon. Niinpä aloimme kuunnella ohjelmaa säännöllisesti. Opimme siitä monia asioita. Kuulimme evankeliumin ja vastaanotimme Jeesuksen elämäämme. Jumala toimi meissä ihmeellisesti ja opimme vähitellen tuntemaan Herran. Pidämme jumalanpalveluksia omassa kylässämme ja minä teen myös palvelutyötä.

Vasavinkielisen ohjelman kuuntelija Intiasta (TWR)

Vaimoni ja minä olemme surullisia, sillä meillä ei ole lasta. Ohjelmanne ovat rohkaisevia ja siunaavia, ja niiden kautta opimme Jumalan Sanaa. Sielunhoidon ja rukouksen ansiosta meillä on toivoa ja rauha Jeesuksessa. Kiitos rukouksistanne ja että olette opettaneet meitä rukoilemaan.

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR, hindi)

Kun kuulin ohjelmanne ensimmäisen kerran, olin aivan innoissani, että meidänkin kielellämme on radio-ohjelma! Myös lapset kuuntelevat mielellään.

Radio-ohjelman kuuntelija Intiasta

Koska asumme hyvin syrjäisessä kylässä, on radio ollut ainoa ilomme ja virkistyksemme arjen työn keskellä.

Radiokuuntelija Intiasta
Olen 20-vuotias ja uskon Jeesukseen. Äitini oli uskossa, mutta monien perheongelmien vuoksi hän on menettänyt uskonsa. Kohtaan paljon vastustusta ja taistelua, mutta Jumala on ollut kanssani eikä uskoni ole horjunut. Voisitteko rukoilla äitini puolesta, niin että hän kääntyisi jälleen Jeesuksen puoleen?
Palaute Intiasta
Kuuntelen säännöllisesti ohjelmaanne. Saan siitä valtavasti toivoa, rauhaa ja inspiraatiota. Olen lapseton nainen, monien avioliittovuosien jälkeen yhä lapseton. Viime viikkoina olen oppinut Toivoa naisille -ohjelmasta Jumalan ylistämisen merkityksestä. Ymmärsin, kuinka meidän pitäisi riemuita Jumalasta, Luojastamme. Innostuin oppiessani Jumalan ihmeellisestä suunnitelmasta, joka on tässä maailmassa Johannes Kastajan syntymän ja Jeesuksen Kristuksen syntymän taustalla. Olin niin onnellinen. Pyydän teitä rukoilemaan puolestani, että myös minun elämässäni Jumalan suuri suunnitelma tulee täyttymään.
Palaute Intiasta

Vaikuta

Lahjasi muuttaa maailmaa

Lahjoita kohteeseen