Intia

Intia on äärimmäisten vastakohtien valtio. Valtavassa maassa on 22 virallisen kielen lisäksi satoja muita kieliä ja murteita. Myös sanoma Jeesuksesta on kerrottava lukuisilla eri kielillä, sillä omalla äidinkielellä kuultu sanoma koskettaa.

“Ennen kuin kuulin gujaratinkielisestä naistenohjelmasta, olin pelokas ja hyvin huolissani elämästä. Kuunneltuani ohjelmaa ajatukseni muuttuivat. Sain toivoa ja voimaa. Päätin, etten enää stressaa. Aloin elää ohjelman opetuksen mukaan ja ohjasin perhettäni samaan. Rukoilen, että moni nainen kuuntelisi ohjelmaa ja oppisi hyvän tavan elää.”
– Toivoa naisille -ohjelman seuraaja

Ainoa radio-ohjelma omalla kielellä

Intia on yksittäisenä maana suurin työalueemme. Tuemme siellä 15 kielellä tehtävää mediatyötä: Toivoa naisille -tv-ohjelmia viidellä valtakielellä sekä kymmenellä vähemmistökielellä sosiaalisen median ja mediasoittimien kautta jaettavia ohjelmia. Joillekin vähemmistökansoille nämä ohjelmat ovat ainoita omalla kielellä kuultavia ohjelmia. Lisäksi olemme mukana Intian luterilaisten kirkkojen viestinnän koulutuksessa.  

Lesken tarina

“Jäin leskeksi ja yksin kahden pojan kanssa. Mieheni vanhemmat ajoivat minut pois talostaan valheellisin syytöksin. Kun katsoin ohjelmaanne, kuulin, että Jumala voi antaa minulle voimaa ja olla kanssani. Välillä minusta tuntuu, että Jumala on hylännyt minut enkä halua enää elää. Olen kiitollinen, että voin jakaa vaikeuteni kanssanne.” 

Tieto kristillisistä ohjelmista kulkee ystävältä ystävälle

Intialainen kristillisen median seuraaja on usein kuullut joltakulta ystävältään, että omalla kielellä on tarjolla kristillistä ohjelmaa. Näin tapahtui myös tämän kuulijapalautteen lähettäjälle Gujaratissa:

”Kasvoin hinduperheessä. Sairastuin vakavasti enkä pystynyt enää kävelemään. Sitten ystäväni sanoi, että uskomalla Jeesukseen paranee. Hän kehotti kuuntelemaan radio-ohjelmaa omalla vasavin kielellämme. Jumala paransi minut! Sen jälkeen koko perheeni ryhtyi seuraamaan Jeesusta.”

Tiesitkö?

  • Etelä-Intiassa puhutaan mieluummin englantia kuin hindiä. Intiassa onkin maailman maista toiseksi eniten englantia puhuvia.
  • Intiassa on laitonta olla pitämättä huolta omista ikääntyneistä vanhemmistaan.
  • Maailman suurin uskonnollinen tapahtuma, Kumbh Mela, järjestetään Intiassa joka kolmas vuosi. Osanottajia voi olla jopa 12 miljoonaa. Hindut uskovat, että Kumbh Melan aikaan Ganges-joessa peseytyminen huuhtoo pois heidän syntinsä.
Lahjoita kohteeseen
FaktataulukkoIntia
Väkiluku1426 milj (2023, Wikipedia)
Kaupunkilaisia34,9% (WRDB 2020)
Viralliset kielethindi ja englanti, muita kieliä 447
Lukutaito76% (WorldBank 2022)
Uskonnothinduja 73,7%, muslimeja 13,4%, kristittyjä 4,8%, etnisiä uskontoja 3,2%, sikhejä 1,8% (WRDB 2020)
Vainoindeksi11. pahin (OpenDoors 2024)
Mediatmobiiliyhteys 95,8%, internet käyttäjiä 48.7% (Datareportal 2023)
Sansan kielet alueellagujarati, hindi, orija, tamil, dhodia, kharia, kukna, kurukh, kutchi, magahi, maithili, mauchi, mundari, vasavi
Sansan yhteistyökumppaniTWR, UELCI, LML
Sansan työtä alueellavuodesta 1987

Linkit & mediat

sansa.fi/lahjoitus/intia

Maanosan muut työalueet

Arabiankielinen alue (SAT-7) | Indonesia | Intia | Iran | Japani | Kambodža | Keski-Aasia| Kiina | Mongolia | Thaimaa | Turkki | Venäjä |

Paluu karttaan

#Intia, #Aasia

Tarinoita Intiasta

Jumalan sana lohdutti ja paransi

Vuonna 2013 jouduin onnettomuuteen ja molemmat käteni ja jalkani murtuivat. Masennuin ja minulla oli monia kysymyksiä. Ystäväni tuli käymään. Nähdessään tilanteeni hän kertoi minulle, kuinka paljon Jeesus rakastaa meitä ja kuinka hän kuoli puolestamme ristillä syntiemme takia. Sitten vähitellen minä ja ystäväni aloimme tutkia Jumalan sanaa. Muutamaa kuukautta myöhemmin löysin Sinun toivosi -ohjelman. Olin onnellinen ja ymmärsin, että Jeesus tuo toivon. Jumalan sana lohdutti minua ja paransi minut täysin. Uskoni vahvistui vähitellen ja sain rohkaisua hengelliseen kasvuun. Kiitos Jumalalle kaikista siunauksista.

Hindinkielisen ohjelman katsoja Intiasta (TWR-Intia)

Hyödyllistä opetusta naisille

Eräänä päivänä etsin televisiosta jotain hyvää katsottavaa. Yhtäkkiä löysin gujaratinkielisen Toivoa naisille -ohjelman. Olin niin iloinen voidessani katsoa kristillistä ohjelmaa. Olen katsonut kaikki jaksot. Opetus on erittäin hyvää ja hyödyllistä naisille. On rohkaisevaa oppia Jumalan sanaa tällä tavalla, ja se auttaa minua kasvamaan uskossa. Nyt katson ohjelmaa säännöllisesti. Kiitos kun autatte naisia kasvamaan kaikilla elämän alueilla.

Gujaratinkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR-Intia)

Kiitos yhteydestä!

Olen vanhempieni ainoa lapsi. Äitini on äkkipikainen, ja hän pahoinpiteli minua jo lapsena. Myös eräs sukulainen käytti minua teini-iässä seksuaalisesti hyväksi. Aviomieheni käytös muuttui, kun menimme naimisiin. Hän ei vietä aikaa kanssani, ei kuuntele ongelmiani eikä rukoile kanssani. Aiemmin hän kirjoitti ja sävelsi kristillisiä lauluja. Halusin kovasti, että rukoilisimme yhdessä ja olisimme toistemme ystävät, mutta häntä ei kiinnosta. Olen huolissani hänen huonoista tavoistaan ja kuinka hän käyttäytyy minua kohtaan. Myös äitini nälvii minua siitä, että minulla ei ole lasta.

Kaikki tämä satuttaa ja itken itsekseni. Minulla ei ole ystäviä, joiden kanssa jakaisin asioita. Olen masentunut enkä ole tyytyväinen myöskään työpaikkaani. Puhun ongelmistani vain Jumalalle. Uskon, että Jumala näkee minut. Koska halusin ajatella jotain muuta, avasin television ja löysin ohjelmanne. Olen iloinen, että on joku, jolle kertoa tuskastani ja huolistani ja joka rukoilee rinnallani. Kiitän Jumalaa, että hän antoi minulle yhteyden teihin.

Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute (TWR-Intia, hindi)

Kaikki on katoavaista

Me ihmiset laitamme toivomme moniin asioihin ja toisiin ihmisiin – vaurauteen, verkostoihin, sukulaisiin, ystäviin ja jopa lapsiin. Mutta kaikki on väliaikaista ja katoavaa, vain Jumala pysyy muuttumattomana. Hän on ainoa todellinen toivomme. Teidän ohjelmanne antoi minulle tämän tärkeän opetuksen.

Assaminkielisen Toivoa naisille -ohjelman katsojapalaute Intiasta (TWR-Intia)

Koin ihmeparantumisen

Kurkussani oli kasvain ja olin siitä huolissani. Eräänä päivänä avasin radion juuri, kun sieltä tuli ohjelmanne. Soitin ohjelmassa annettuun numeroon ja selitin tilanteeni. Henkilö siellä rohkaisi ja lohdutti minua. Jumala vastasi rukouksiimme, ja koin ihmeparantumisen. Opin ohjelmasta myös, että murehtiminen ei ole ratkaisu.  

Kuuntelija Intiasta (TWR-Intia, kukna)

Sukulainen kertoi Jeesuksesta

Sukulaisteni luona kävi aikoinaan kristittyjä, jotka lauloivat kristillisiä lauluja ja jakoivat Jumalan Sanaa. Kuuntelin heitä. Halusin sydämessäni uskoa Herraan, mutta perheeni painosti. Mentyäni naimisiin sain keskenmenon, jolloin anoppi vei minut erilaisiin rituaaleihin. Kävin myös okkulttisissa menoissa, mutta niistä ei ollut apua. Sain vain uusia keskenmenoja. Yksi sukulaisistani kertoi minulle Jeesuksesta. Toukokuun 21. päivänä vuonna 2022 aloin katsoa Toivoa naisille -televisio-ohjelmaanne. Se on antanut minulle suunnatonta iloa ja toivoa. Ohjelman sielunhoitaja rukoili ja rohkaisi minua. Vaikka minulla on monia terveyshaasteita, kuukautta myöhemmin raskaustesti näytti positiivista. Uskon Jeesukseen ja että hän pitää huolen kaikesta. Seuraan ohjelmaanne, ja Jumala ohjaa minua elämäni joka askeleella. 

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR-Intia, orija)

Opimme paljon ohjelmistanne

Alueemme on mäkinen, joten täällä ei ole sähköä. Meillä on ollut radio vain viihteen vuoksi. Kuuntelimme radiosta muita kuin teidän ohjelmianne. Eräänä päivänä eräs henkilö esitteli meille vasavinkielisen ohjelman. Kuuntelimme sitä ja pidimme siitä erittäin paljon. Niinpä aloimme kuunnella ohjelmaa säännöllisesti. Opimme siitä monia asioita. Kuulimme evankeliumin ja vastaanotimme Jeesuksen elämäämme. Jumala toimi meissä ihmeellisesti ja opimme vähitellen tuntemaan Herran. Pidämme jumalanpalveluksia omassa kylässämme ja minä teen myös palvelutyötä.

Vasavinkielisen ohjelman kuuntelija Intiasta (TWR)

Olemme lapsettomia

Vaimoni ja minä olemme surullisia, sillä meillä ei ole lasta. Ohjelmanne ovat rohkaisevia ja siunaavia, ja niiden kautta opimme Jumalan Sanaa. Sielunhoidon ja rukouksen ansiosta meillä on toivoa ja rauha Jeesuksessa. Kiitos rukouksistanne ja että olette opettaneet meitä rukoilemaan.

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR, hindi)

Meidänkin kielellämme on ohjelma!

Kun kuulin ohjelmanne ensimmäisen kerran, olin aivan innoissani, että meidänkin kielellämme on radio-ohjelma! Myös lapset kuuntelevat mielellään.

Radio-ohjelman kuuntelija Intiasta

Vaikuta

Lahjasi muuttaa maailmaa

Lahjoita kohteeseen