1970
1970-luku ja avaus kansainvälisessä toiminnassa
1970-luku ja avaus kansainvälisessä toiminnassa

Kesällä 1972 Itävallassa oli vuokrattu työkeskus venäjänkielistä radiotyötä ja siirtolaistyöläisten parissa tapahtuvaa toimintaa varten, mutta sen rahoitus oli katkolla. Sansa päätti ottaa työkeskuksen toiminnan vastuulleen. Radiopastori Earl Pöysti saattoi jatkaa venäjänkielisten radio-ohjelmien valmistusta. Samassa yhteydessä työskenteli yhdistyksen palvelukseen siirtynyt aviopari, Pekka ja Terhi Paajanen, jotka toimivat Itävallassa lähinnä Jugoslaviasta tulleiden…
Lue lisää

1973
Sanansaattajien perustaminen 1973

Rukous, rakkaus ja rohkeus ovat ohjanneet Sansan toimintaa perustamisesta alkaen. Rakkaus lähetystyötä kohtaan johdatti koolle nuorten, lähetystyöstä innostuneiden ryhmän. Tutustuminen kristittyjen vaikeisiin oloihin slaavilaisissa maissa herätti kiinnostuksen heidän auttamisekseen. Samaten nuorten kesäiset aktiot Keski-Euroopassa antoivat runsaasti kimmokkeita siirtotyöläisten tavoittamiseksi evankeliumilla. Tämä toiminta oli järjestäytynyt ja sai nimen Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen…
Lue lisää

Sansan perustajat
Sansan perustajat

Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa.

1980
1980-luku ja lähetystyöntekijät radiotyössä

Hallituksessa tapahtui ensimmäinen suuri muutos, kun pitkäaikainen puheenjohtaja Pekka Kiuttu lähti perheensä kanssa lähetystyöhön Swasimaahan. Professori Jarno Tepora aloitti puheenjohtajana 1981 ja hoiti tehtävää vielä 40-vuotisjuhlaa vietettäessä. Palattuaan kentältä insinööri Pekka Kiuttu on toiminut hallituksen varapuheenjohtajana. Korpiahot siirtyivät 1984 Osijekin kaupunkiin ja aloittivat työn usean seurakunnan alueella.

1982
1982 Marja-Liisa ja David Ezzine
1982 Marja-Liisa ja David Ezzine

Marokossa syntyneen ja varttuneen David Ezzinen isä oli merkittävä henkilö paikallisessa muslimiyhteisössä. Isällä oli moskeijan avaimet ja vastuu viidesti vuorokaudessa huutaa rukouskutsu minareetista. David on Jumalan lapsi, jonka suurin toive on saada lisää jäseniä Taivaan Isän perheeseen.

1990
1988 Eila Murphy
1988 Eila Murphy

Eila Murphy on ollut Sansan lähettämänä FEBC:n palveluksessa vuodesta 1988. Hän ja Yhdysvaltojen Oregonista kotoisin oleva Patrick Murphy työskentelivät Filippiineillä, Saipanilla ja Englannissa ennen kuin vuonna 1999 muuttivat Jyväskylän Säynätsaloon. Patrick työskenteli Sansan niin sanottuna ulkomaisena lähettinä, kunnes jäi eläkkeelle. Perheeseen kuuluu myös kaksi aikuista lasta.

1990-luku ja toiminnan nopea laajeneminen
1990-luku ja toiminnan nopea laajeneminen

Lähetystyöntekijöiden määrä lisääntyi 1990-luvulla. Kroatia itsenäistyi Jugoslaviasta 1991. Korpiahot kutsuttiin Suomeen kotimaan tehtäviin. Seija Uimonen palasi pitkän kotimaanjakson jälkeen Kroatiaan 1990 yhdessä Raili Tapion kanssa, ja he aloittivat työn Kutinan alueella. Paula ja Erkki Pennanen aloittivat muutaman vuoden työjakson Kroatiassa Vinkovcin seurakunnassa 1997. Sansan ylläpitämä raamattukoulu toimi muutaman vuoden ajan…
Lue lisää

1998
1998 internetin valloitus

Tunnistatko nämä Sansan vanhat sivut? Sansa avasi ensimmäiset sivunsa vuonna 1998. Siitä asti sivuja on uusittu tasaisin väliajoin.

2000
2000-luku, lähetystyötä satelliitin ja internetin välityksellä
2000-luku, lähetystyötä satelliitin ja internetin välityksellä

Sansan toimintaa uudella vuosituhannella luonnehditaan kumppanuuden ajaksi. Eri tehtävissä toimi vuosituhannen alkaessa 11 lähetystyöntekijää, ja radio-ohjelmia radioitiin 41 kielellä. Sansan toiminnan painopistettä alettiin siirtää Aasiaan. Intiasta kasvoi keskeinen toiminta-alue. Kroatiaan lähti kaksi lyhytaikaista harjoittelijaa ja 2005 Elina Saari, nykyisin Braz de Almeida. Solveig Mikkonen aloitti 2007 Turkissa muutaman vuoden pituisen…
Lue lisää

2004
2004 Elina Braz de Almeida
Elina Braz de Almeida Kroatian evankelisen kirkon mediassa

Jumala antoi lähetyskutsunsa Elina Saaren, nykyisen Elina Braz de Almeidan, sydämeen jo nuorena tyttönä. Tuusulan seurakuntanuorten toimintaan aktiivisesti osallistunut Elina muistaa Jumalan puhutelleen vahvasti valtakuntansa työhön lähtemisestä.