Indonesia

Maailman suurimman saarivaltion Indonesian kansallinen motto on “moninaisuudessaan yhtenäinen”. Maahan lasketaan kuuluvaksi yli 15 000 saarta!

”Olen kiitollinen siitä, että voin kuunnella paikallisradiosta Toivoa naisille -ohjelmaa. Ilahduin, kun kuulin siitä, miten apostoli Paavali toimi levittäessään evankeliumia. Sain siitä intoa julistaa evankeliumia toisille. Tilanne täällä on nykyään turvallisempi, mutta ihmisten moraalinen tila on särkynyt. Siksi evankeliumia pitää julistaa.”
– Kuuntelija Indonesiasta

Moninainen ja yhtenäinen

Tuhansista saarista koostuva maa on kansojen tilkkutäkki; siellä puhutaan satoja kieliä ja murteita. Indonesian itäisimmästä pisteestä läntisimpään on matkaa 5100 kilometriä.

Kaikista maailman maista Indonesiassa on lukumääräisesti eniten muslimeja. Ainoastaan Balin saari tekee tähän poikkeuksen, sillä valtaosa balilaisista on hinduja.  

Toivoa naisten arkeen ja nopeaa apua kriisiin

Tuemme jaavan- ja indonesiankielisiä Toivoa naisille -ohjelmia sekä Balilla kuultavaa indonesiankielistä kontaktiohjelmaa Rukoillaan yhdessä. Lisäksi tuemme tavoittavaa muslimityötä, mediatyön koulutusta ja kriisiradiotyötä. 

Niin sanotulla Tyynenmeren tulirenkaalla sijaitseva Indonesia on maanjäristyksille ja tulivuorenpurkauksille erityisen altista aluetta. Kriisiradio (First Response Radio) auttaa luonnonkatastrofin sattuessa, kun normaalit viestintäyhteydet ovat poikki.  

Suomalaisten tuella Indonesiaan on hankittu kaksi kriisiradiopakettia eli kahteen matkalaukkuun mahtuvaa radiostudiota ja lähetintä. Luonnonkatastrofin sattuessa koulutettu tiimi kuljettaa matkalaukut ja antennikassin kriisialueelle, pystyttää radioaseman ja aloittaa elintärkeän tiedon radioinnin.  

Tiesitkö?

  • Indonesian nimi tulee kreikan kielen saarta tarkoittavasta nesos-sanasta yhdistettynä aasialaisen Indus-joen nimeen. Britit antoivat maalle tämän nimen.
  • Indonesiassa on 400 tulivuorta, joista 127 on aktiivisia.
  • Vanhan perinteen mukaisesti balilaiset eivät anna vauvan jalkojen koskea lattiaan ensimmäiseen kuuteen kuukauteen, koska pelkäävät, että piru voi tulla lapseen.
  • Indonesia on ollut vuosia maailman lahjoitusindeksin kärjessä. Maassa on korkein lahjoitusaste ja vapaaehtoistyön tekijöijöiden määrä. Meillä länsimaisilla olisi paljon opittavaa Indonesiasta. Lähde: Cafonline.org
Lahjoita kohteeseen
FaktataulukkoIndonesia
Väkiluku279 milj (2023, Wikipedia)
Kaupunkilaisia56.6 % (WRDB 2020)
Viralliset kieletindonesia
Lukutaito96 % (DataReportal 2023)
Uskonnotislam 78%, kristinusko 12.7%, etniset uskonnot 2.2%, hindu 1.6% (WRDB 2020)
Vainoindeksi42. pahin (OpenDoors)
Mediatmobiiliyhteydessä 99,5%, internetin käyttäjiä 77 % (Datareportal 2023)
Sansan kielet alueellaindonesia
Sansan yhteistyökumppaniFEBC, TWR
Sansan työtä alueellavuodesta 1995

Linkit & mediat

sansa.fi/lahjoitus/indonesia

Maanosan muut työalueet

Arabiankielinen alue (SAT-7) | Indonesia | Intia | Iran | Japani | Kambodža | Keski-Aasia| Kiina | Mongolia | Thaimaa | Turkki | Venäjä |

Paluu karttaan

#Indonesia, #Aasia

Tarinoita Indonesiasta

Tuhlaamme aikaa juoruiluun

Me perheenäidit tuhlaamme välillä aikaamme juoruiluun tai naapureista puhumiseen. Tämänpäiväinen Jumalan sana muistuttaa, että minunkin pitää lopettaa sellainen toiminta. Me emme saa tehdä mitään, mikä ei miellytä Jumalaa. Jos haluamme muuttua, olen varma, että Jumala auttaa meitä pääsemään eroon asioista, jotka eivät ole Hänelle mieluisia. Näin synti ei hallitse elämäämme eikä uskomme horju helposti.

Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija Indonesiasta (TWR)

Olen kiitollinen arvokkaasta tiedosta

Toivoa naisille -ohjelma on todella hyvä ja oivalluksia antava. Se ei sisällä vain terveysneuvontaa vaan myös tarvitsemamme hengellisen opetuksen, jotta uskomme kasvaisi vahvemmaksi. Opin, kuinka Jumala on tehnyt naisesta vahvan. Olen kiitollinen kaikesta arvokkaasta tiedosta. Toivon, että tulevaisuudessa voisimme puhua myös teknologiasta naisten näkökulmasta, koska monet kaltaiseni äidit kokevat vaikeaksi pysyä ajan tasalla nopeasti muuttuvan teknologian kanssa.

Toivoa naisille -kuuntelija Indonesiasta (TWR)

Jumalan rakkaus saa minut itkemään

Silloin kun olin vielä nuori ja vahva, olin kovasydäminen ihminen. Mutta kun halvaannuin, Jumala sai uskoni liikkeelle. Itken usein, kun kuuntelen musiikkia ja hengellistä puhetta Heartline-kanavalta. En itke omaa tilannettani vaan sitä, kuinka paljon Jumala on rakastanut kovaa sydäntäni. Jumalan rakkaus sai minut haluamaan muutosta. Olen kiitollinen siitä, että Heartlinen tiimi kävi luonani, rukoili ja on ollut tukenani uskon matkalla.

Radiokuuntelija Indonesiasta (FEBC)
Olen kiitollinen siitä, että voin kuunnella paikallisradiosta Toivoa naisille -ohjelmaa. Ilahduin, kun kuulin siitä, miten apostoli Paavali toimi levittäessään evankeliumia. Sain siitä intoa julistaa evankeliumia toisille. Tilanne täällä on nykyään turvallisempi, mutta ihmisten moraalinen tila on särkynyt. Siksi evankeliumia pitää julistaa.
Palaute Indonesiasta
Toivoa naisille -ohjelman jälkeen sydämeni rohkaistui voittamaan pelon. Ymmärsin, ettei minun tarvitse pelätä, koska Jeesus suojelee minua aina. Edellisestä ohjelmasta ymmärsin myös, että kun haluan tunnustaa syntini ja pyytää Jumalalta anteeksi, Hän antaa anteeksi ja pyyhkii pois kaikki syntimme
Palaute Indonesiasta
43-vuotias indonesialainen nainen Trifena, maanviljelijä: Toivoa naisille -ohjelmassa puhuttiin Vanhan testamentin Hannasta. Opin häneltä paljon. Hän ei suuttunut, vaan vastasi kauniisti, kun Eli epäili hänen olevan juovuksissa. Hän oli sinnikäs, ja Jumala vastasi. Kannan usein huolta elämästäni. Minulla on kaksi lasta, joiden kouluttaminen maksaa. Välillä rahaa on vähän, koska sato on ollut huono. Mutta kiitän Herraa, että aina jotenkin rahat riittävät ja lapset ovat saaneet jatkaa koulussa.
Palaute Indonesiasta
Suku yrittää lähes joka päivä saada minua kääntymään heidän uskontoonsa. Olen kuitenkin edelleen kristitty, koska uskon, että vain Jeesus voi pelastaa minut. Mitä enemmän kuulen Jumalan sanaa Toivoa naisille -ohjelmista, sitä enemmän haluan pysyä Jeesuksen seurassa lopun elämääni. Rukoilkaa puolestani, että uskoni pysyisi lujana painostuksen keskellä.
Palaute Indonesiasta
Olen muslimi. Minulla on ollut kolme miestä, mutta nyt elän yksin. Olen kotoisin Itä-Jaavalta, mutta muutin Balille koska minulla on ollut HIV jo seitsemän kuukautta. En halua perheeni tietävän siitä, sillä he karkottaisivat minut. Nyt toinen silmäni on sokeutunut HIV:n seurauksena. Pelkään, että jos kuolen, kuka huolehtii hautajaisistani, koska minulla ei ole enää perhettä. Olen helpottunut, kun kuulin ohjelmanne ”Rukoillaan yhdessä”, ja kun soitettuani ohjelmaan te tulitte katsomaan minua ja rukoilitte puolestani.
Palaute Indonesiasta
Kuuntelen mielelläni indonesiankielistä Toivoa naisille -ohjelmaa, varsinkin kun ohjelman toimittaja keskustelee lääkärin kanssa. He puhuvat monista terveysasioista. Ohjelman kautta myös uskoni Jeesukseen saa vahvistusta, vaikka elänkin ihmisten keskuudessa, jotka eivät usko Jeesukseen.
Palaute Indonesiasta

Lahjoita ohjelmatuotantoon Indonesiassa

Lahjasi muuttaa maailmaa.

Lahjoita kohteeseen