Indonesia

Maailman suurimman saarivaltion Indonesian kansallinen motto on ”moninaisuudessaan yhtenäinen”. Maahan lasketaan kuuluvaksi yli 15 000 saarta!

”Olen kiitollinen siitä, että voin kuunnella paikallisradiosta Toivoa naisille -ohjelmaa. Ilahduin, kun kuulin siitä, miten apostoli Paavali toimi levittäessään evankeliumia. Sain siitä intoa julistaa evankeliumia toisille. Tilanne täällä on nykyään turvallisempi, mutta ihmisten moraalinen tila on särkynyt. Siksi evankeliumia pitää julistaa.”
– Kuuntelija Indonesiasta

Moninainen ja yhtenäinen

Tuhansista saarista koostuva maa on kansojen tilkkutäkki; siellä puhutaan satoja kieliä ja murteita. Indonesian itäisimmästä pisteestä läntisimpään on matkaa 5100 kilometriä.

Kaikista maailman maista Indonesiassa on lukumääräisesti eniten muslimeja. Ainoastaan Balin saari tekee tähän poikkeuksen, sillä valtaosa balilaisista on hinduja.  

Toivoa naisten arkeen sekä nopeaa apua kriisiin

Tuemme jaavan- ja indonesiankielisiä Toivoa naisille -ohjelmia sekä Balilla kuultavaa indonesiankielistä kontaktiohjelmaa Rukoillaan yhdessä. Lisäksi tuemme tavoittavaa muslimityötä, mediatyön koulutusta ja kriisiradiotyötä. 

Niin sanotulla Tyynenmeren tulirenkaalla sijaitseva Indonesia on maanjäristyksille ja tulivuorenpurkauksille erityisen altista aluetta. Kriisiradio (First Response Radio) auttaa luonnonkatastrofin sattuessa, kun normaalit viestintäyhteydet ovat poikki.  

Suomalaisten tuella Indonesiaan on hankittu kaksi kriisiradiopakettia eli kahteen matkalaukkuun mahtuvaa radiostudiota ja lähetintä. Luonnonkatastrofin sattuessa koulutettu tiimi kuljettaa matkalaukut ja antennikassin kriisialueelle, pystyttää radioaseman ja aloittaa elintärkeän tiedon radioinnin.  

Tiesitkö?

  • Indonesian nimi tulee kreikan kielen saarta tarkoittavasta nesos-sanasta yhdistettynä aasialaisen Indus-joen nimeen. Britit antoivat maalle tämän nimen.
  • Indonesiassa on 400 tulivuorta, joista 127 on aktiivisia.
  • Vanhan perinteen mukaisesti balilaiset eivät anna vauvan jalkojen koskea lattiaan ensimmäiseen kuuteen kuukauteen, koska pelkäävät, että piru voi tulla lapseen.
Lahjoita kohteeseen
FaktataulukkoIndonesia
Väkiluku276 milj (2022, Wikipedia)
Kaupunkilaisia57.0 % (DataReportal)
Viralliset kieletindonesia
Lukutaito95 % (WRDB)
Uskonnotislam 79.1%, kristinusko 12.2%, etniset uskonnot 2.3%, hindu 1.6% (WRDB)
Vainoindeksi28. pahin (OpenDoors)
Mediatmobiiliyhteydessä 98.3 %, internetin käyttäjiä 73.7 % (Datareportal 2021)
Sansan kielet alueellaindonesia
Sansan yhteistyökumppaniFEBC, TWR
Sansan työtä alueellavuodesta 1995

Linkit & mediat

sansa.fi/lahjoitus/indonesia

Maanosan muut työalueet

Arabiankielinen alue (SAT-7) | Indonesia | Intia | Iran | Japani | Kambodža | Keski-Aasia| Kiina | Mongolia | Thaimaa | Turkki | Venäjä |

Paluu karttaan

#Indonesia, #Aasia

Tarinoita Indonesiasta

Olen kiitollinen siitä, että voin kuunnella paikallisradiosta Toivoa naisille -ohjelmaa. Ilahduin, kun kuulin siitä, miten apostoli Paavali toimi levittäessään evankeliumia. Sain siitä intoa julistaa evankeliumia toisille. Tilanne täällä on nykyään turvallisempi, mutta ihmisten moraalinen tila on särkynyt. Siksi evankeliumia pitää julistaa.
Palaute Indonesiasta
Toivoa naisille -ohjelman jälkeen sydämeni rohkaistui voittamaan pelon. Ymmärsin, ettei minun tarvitse pelätä, koska Jeesus suojelee minua aina. Edellisestä ohjelmasta ymmärsin myös, että kun haluan tunnustaa syntini ja pyytää Jumalalta anteeksi, Hän antaa anteeksi ja pyyhkii pois kaikki syntimme
Palaute Indonesiasta
43-vuotias indonesialainen nainen Trifena, maanviljelijä: Toivoa naisille -ohjelmassa puhuttiin Vanhan testamentin Hannasta. Opin häneltä paljon. Hän ei suuttunut, vaan vastasi kauniisti, kun Eli epäili hänen olevan juovuksissa. Hän oli sinnikäs, ja Jumala vastasi. Kannan usein huolta elämästäni. Minulla on kaksi lasta, joiden kouluttaminen maksaa. Välillä rahaa on vähän, koska sato on ollut huono. Mutta kiitän Herraa, että aina jotenkin rahat riittävät ja lapset ovat saaneet jatkaa koulussa.
Palaute Indonesiasta
Suku yrittää lähes joka päivä saada minua kääntymään heidän uskontoonsa. Olen kuitenkin edelleen kristitty, koska uskon, että vain Jeesus voi pelastaa minut. Mitä enemmän kuulen Jumalan sanaa Toivoa naisille -ohjelmista, sitä enemmän haluan pysyä Jeesuksen seurassa lopun elämääni. Rukoilkaa puolestani, että uskoni pysyisi lujana painostuksen keskellä.
Palaute Indonesiasta
Olen muslimi. Minulla on ollut kolme miestä, mutta nyt elän yksin. Olen kotoisin Itä-Jaavalta, mutta muutin Balille koska minulla on ollut HIV jo seitsemän kuukautta. En halua perheeni tietävän siitä, sillä he karkottaisivat minut. Nyt toinen silmäni on sokeutunut HIV:n seurauksena. Pelkään, että jos kuolen, kuka huolehtii hautajaisistani, koska minulla ei ole enää perhettä. Olen helpottunut, kun kuulin balinkielisen ohjelmanne ”Rukoillaan yhdessä”, ja kun soitettuani ohjelmaan te tulitte katsomaan minua ja rukoilitte puolestani.
Palaute Indonesiasta
Kuuntelen mielelläni indonesiankielistä Toivoa naisille -ohjelmaa, varsinkin kun ohjelman toimittaja keskustelee lääkärin kanssa. He puhuvat monista terveysasioista. Ohjelman kautta myös uskoni Jeesukseen saa vahvistusta, vaikka elänkin ihmisten keskuudessa, jotka eivät usko Jeesukseen.
Palaute Indonesiasta

Kiitos jaavankielisestä Toivoa naisille  -ohjelmasta. Siinä puhuttiin juuri punaisesta guava-hedelmästä. Olen tiennytkin, että siinä on A-, B- ja C-vitamiinia. Nyt kuulin, että se auttaa myös dengi-kuumeen aikana. Sain myös siunausta Jumalan sanasta, joka taas veti minua lähemmäs Jumalaa.

Palaute Indonesiasta
Jaavankielinen Toivoa naisille -ohjelma on todellinen siunaus elämässäni. Olen sen kautta ymmärtänyt, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Hän voi parantaa särkyneet sydämet. Niinpä kun sydän on särkynyt, kannattaa mennä Jumalan eteen, koska Hän parantaa ja palauttaa ennalleen. Tästä lähtien turvaan elämässäni Jumalaan.
Palaute Indonesiasta
Indonesialainen Kadek on kahden pienen pojan isä ja kertoo: ”Avioiduin hyvin nuorena eikä minulla ollut kunnon tuloja, mutta tuli kaksi lasta. Rahahuolet kasaantuivat ja paineiden alla aloin huutaa lapsille ja joskus jopa lyödä. Kun kuuntelin ohjelmianne, sain niistä vähitellen apua, sillä te puhutte Raamatusta. Sain voimaa toimia paremmin perheessäni.”
Palaute Indonesiasta

Lahjoita ohjelmatuotantoon Indonesiassa

Lahjasi muuttaa maailmaa.

Lahjoita kohteeseen