Työ Suomessa

Medialähetystyö maailmalla edellyttää vahvaa tukijalkaa kotimaassa. Haluamme tukea suomalaisten hengellistä elämää ja innostaa ihmisiä mukaan lähetystyöhön.

“Tänään kuuntelin viimeiset kaksi jaksoa Jukka Norvannon Vanhan testamentin opetuksista Malakian kirjasta. Nämä viimeiset kaksi jaksoa olivat Jumalan suoraa puhetta minulle ja elämäntilanteelleni. Väsyneenä huolten alla sain kuulla juuri sitä, mitä Isä halusi minulle sanoa. Lämmin kiitos siitä! Itkin ja kuuntelin lohduttavia Jukan sanoja. Se oli balsamia sydämelleni! Siunausta tärkeään työhönne!” Rkk:n kuuntelija

Rukoile, toimi, lahjoita!

Suomessa panostamme erityisesti laadukkaaseen raamatunopetukseen sekä paikallisten seurakuntien kautta tehtävään piiri- ja pienryhmätoimintaan. Suomessa ovat myös työmme tukijat, joihin sinäkin voit kuulua! Työmme mahdollistuu rukoilemalla, lahjoittamalla ja esimerkiksi vapaaehtoisena toimimalla.

Raamatunopetusta ja kohtaamisia kasvokkain

Raamattu kannesta kanteen on Radio Deissä, Järviradiossa sekä omassa mobiilisovelluksessaan kuultava ohjelma, jonka kanssa voi opiskella Raamatun kirjaimellisesti kannesta kanteen. Oppaana toimii radiopastori Jukka Norvanto. Sansa on tuottanut ohjelmaa vuodesta 1997 ja kustannamme edelleen sen radiointia ja mobiilisovelluksen ylläpitoa.

Paikallisissa seurakunnissa ympäri Suomen kokoontuu kymmenittäin Toivoa naisille -ryhmiä sekä lähetyspiirejä, joissa rukoillaan työn puolesta ja innostutaan yhdessä lähetystyöstä. Lisäksi lähetämme usein vierailijoita seurakuntiin kertomaan medialähetystyöstä ja välittämään rohkaisevia tarinoita maailmalta.

Tiesitkö?

  • Tuhansien järvien maa kalpenee suurempien maiden rinnalla; järviä on enemmän mm. Kanadassa ja Venäjällä.
  • Suomen lehdistöä pidetään yhtenä maailman vapaimmista eli sensurointi tai esimerkiksi vallanpitäjien painostus on vähäistä. Suomessa on myös maailman maista vähiten lahjontaa. Monissa muissa maissa viranomaiset eivät suostu hoitamaan asioita ilman lahjontaa.
  • Erään tilaston mukaan Suomen passi on maailman neljänneksi arvostetuin Saksan, Singaporen ja Japanin passien jälkeen.
Lahjoita kohteeseen
FaktataulukkoSuomi
Väkiluku5.6 milj (2023, Wikipedia)
Kaupunkilaisia85.5 %(WRDB 2020)
Viralliset kieletsuomi, ruotsi
Lukutaito100 % (WRDB 2020)
Uskonnotkristinusko 78.3 %, agnostismi 16.7%, islam 2.4%, ateismi 1.9% (WRDB 2020)
Vainoindeksiei 50 huonoimman listalla (OpenDoors)
Mediatinternet käyttäjiä 97.7 % (Datareportal 2023)
Sansan kielet alueellasuomi
Sansan yhteistyökumppanisinä
Sansan työtä alueellavuodesta 1973

Linkit & mediat

sansa.fi/lahjoitus/suomi

Maanosan muut työalueet

Kroatia | Suomi | Turkki | Ukraina | Venäjä

Paluu karttaan

#Suomi, #Eurooppa

Tarinoita Suomesta

Tämä sovellus on kulkenut mukana pitkään. Olen kuunnellut sitä aamuisin ja iltaisin. Päivällä ruokaa tehdessäni, kutoessani. Joskus kirjoitan ylös puhuttelevia kohtia. Etsin Raamatusta uudestaan ne paikat, joita kuuntelin. Jaan ystävilleni mietteitä tekstistä. Mutustelen ja koen saavani hoivaa. Myönnän kyllä senkin, että illalla olen nukahtanut kesken kaiken. Sen voi aamulla kuitenkin kuunnella uudestaan. On ihmeellistä kuulla taustoja aikakausista, tavoista, sanojen merkityksestä. Sanalla on voimakas vaikutus. Pidän tästä sovelluksesta tosi paljon. Kiitos tekijöille.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kuuntelija

Rkk-ohjelmasarjan opetukset ovat sopivan lyhyitä kuunnella. Yhden parinkymmenen minuutin mittaisen jakson olen joskus kuunnellut useammankin kerran uudelleen, koska niissä on asiaa niin paljon, ettei aina yksi kuuntelukerta riitä. Raamatun opetus on syvää ja tasokasta, kuulee, että Jukka Norvanto on perehtynyt opetettavaan Raamatun kohtaan. Eniten Rkk:ta tulee kuunneltua jotain tehdessä; neuloessa, pyykkiä viikatessa tai kirpputorille meneviä tavaroita hinnoitellessa. Iltaisin, jos en saa unta, on myös mukava kuunnella Rkk:ta. Jukan ääni on mukavan tasainen – joskus liiankin, jolloin saatan helposti nukahtaa. Mutta silloin, kun uni ei tule, on ihana nukahtaa totuuden sanan äärelle!

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kuuntelija
Kuuntelin alkuun radiosta. Siirryin sovelluksen käyttäjäksi, kun aloitin opiskelut toisella paikkakunnalla, jonne oli ajomatkaa yhteen suuntaan yli 300 km. Kuuntelin ohjelmaa järjestyksessä, luku ja kirja kerrallaan, ja sain koko Raamatun kuunneltua. Nyt aloitin kuuntelun toiseen kertaan ja odotan [sovelluksen] päivitystä, jotta voin taas autossa työmatkoilla kuunnella ja löytää ihania helmiä siunaamaan päivääni. Samalla muistan läheisiäni rukouksin.
Palaute Suomesta
Tänään kuuntelin viimeiset kaksi jaksoa Jukka Norvannon Vanhan testamentin opetuksista Malakian kirjasta. En tarkkaan muista, milloin aloitin kuuntelemaan lähetyksiä netistä, ihan VT:n alusta. Useampi vuosi on mennyt, kun järjestyksessä olen edennyt. Tänään sain kuitenkin sen päätökseen ja innolla siirryn UT:n puolelle! Nämä viimeiset kaksi jaksoa olivat Jumalan suoraa puhetta minulle ja elämäntilanteelleni. Väsyneenä huolten alla sain kuulla juuri sitä, mitä Isä halusi minulle sanoa. Lämmin kiitos siitä! Itkin ja kuuntelin lohduttavia Jukan sanoja. Se oli balsamia sydämelleni! Siunausta tärkeään työhönne!
Palaute Suomesta
Vuoden 1998 paikkeilla kuulin ensimmäistä kertaa Raamattu kannesta kanteen -ohjelman autossa. Vedet virtasivat silmistäni. Olin niin otettu, että saamme tällaista tietoa suoraan kotiin (tai autoon). Norvannon ohjelma johti minut uskoon, joka vain kasvaa päivä päivältä. Siitä kiitän teitä lämpimästi nyt, vuonna 2016.
Rkk-kuuntelijan palaute Suomesta
Kun olin auto-onnettomuuden takia vain kotona, ohjelma piti minut järjissäni ja auttoi jaksamaan. Kiitos! Tämän olen myös kertonut muille ja erityisesti vasta uskoon tulleille ja vielä etsiville, joilla on paljon kysymyksiä.
Rkk-kuuntelijan palaute Suomesta
Raamattu kannesta kanteen on aamun juhlahetki! Kiitoskiitoskiitos näistä hienoista raamatunopetuksista! Siunausta teille jotka järjestätte sen!
Rkk-kuuntelijan palaute Suomesta
Kiitos ohjelmasta. Se on minulle erittäin tärkeä, jokailtainen must-juttu. Olen kuunnellut Rkk-ohjelmaa alusta asti. Ensimmäisen kierroksen ajan tein muistiinpanoja, nyt ne ovat hyllyssä käytet­tävissä ja apuna hartausohjelmia tehdessä. Mieheni muistuttaa, jos meinaa unohtua: Hei sun ohjelmas alkaa! Joka kerta löytyy jotain uutta, ennen huomaamatonta, uusi näkökulma tai oivallus.
Rkk-kuuntelijan palaute Suomesta
Kiitos Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasta. Tämä on rakkain ohjelmani radiosta. Ohjelma auttoi minua selviytymään vaikeuk­sista. Olen oppinut paljon Jumalan sanasta, ymmärtänyt paremmin elämästä, hyväksynyt asioita, joita en voi muuttaa. Kuuntelen kaikki jaksot joko Deistä tai netistä. Kiitos, että teitte sen netin kautta mahdolliseksi. Lämmin kiitos Sansan työtekijöille, nykyisille ja entisille, kaikesta opetuksesta. Olen tosi kiitollinen.
Rkk-kuuntelijan palaute Suomesta

Lahjoita Sansan kotimaan työhön

Pidetään lähetys käynnissä. Tuet lahjallasi mm. Raamattu kannesta kanteen- ja DominiLife-työtä.

Lahjoita kohteeseen