skip to Main Content

MLP13_sansa-kanava

Haluatko tietää medialähetystyöstä? Olet oikeassa paikassa!

Me Sansassa autamme sinua omaksumaan, miten medialähetys on osa seurakuntasi lähetystyötä juuri nyt.

Vuonna 2020 vuositeemamme on Aasia elämään. Monissa Aasian maissa myös mobiilisovellukset ja sosiaalinen media tavoittavat hyvin. Lue lisää teemavuosisivulta!

Ajankohtaista

Etsimme uudelle lähetystyöntekijällemme Miia da Silvalle nimikkoseurakuntia. Haluaisiko teidän seurakuntanne lähteä tukemaan Miiaa Toivoa naisille -työssä? Ota yhteys Sansan kumppanuuspäällikkö Anitta Vuorelaan.

Huom! Korona-ajan tietoa

Liikkumis- ja kokoontumisrajoitusten vuoksi perinteinen lähetystyö on vaikeutunut monilla työalueilla. Medialähetystyön mahdollisuudet tavoittaa ihmisiä ovat sen sijaan kasvaneet entisestään. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että tuki medialähetystyölle jatkuu ja että se voisi jopa kasvaa.

Jos seurakunnassanne olitte aikeissa kerätä kolehdin, niin poikkeusoloja varten Sansa on luonut seurakuntalaisille mahdollisuuden lahjoittaa medialähetystyöhön. Katso tarkemmin seurakuntalaisten lahjoitus.

Videosuositus

Lähetysaika ekstra on video, joka kertoo Sansan medialähetystyöstä ulkomailla ja kotimaassa. Suosittelemme 8-minuuttisen videon katsomista seurakunnan tilaisuuksissa sekä työntekijä- ja/tai luottamushenkilöiden kokoontumisissa. Katso Lähetysaika ekstra!

Kolehtiasioita

Kirkkohallituksen määräyksen mukaan 8.3.2020 kannettiin kolehti evankelioimiseen median kautta aasialaisille Medialähetys Sanansaattajien kautta.

Ihmisiä Bangkokin kadulla kännykät kädessä.

Kolehtipyhän 8.3.2020 tuotto käytetään mediakehitysprojekteihin ja varustamiseen muun muassa Indonesiassa, Kambodžassa, Kiinassa ja Thaimaassa. Kuva Bangkokista: Ilkka Kastepohja.

Maailman väkirikkaimman maanosan, Aasian, väestömäärä kasvaa jatkuvasti ja valtaosa ihmisistä on nuoria. Mediakehitys on nopeaa, ja Aasia johtaa kehitystä. Aasian maaseudulla ja kaupungeissa mediaa käytetään kuitenkin eri tavalla.

Kaupungeissa televisio ja älypuhelinpohjainen digitaalinen media ovat yhä suositumpia, kun vastaavasti maaseudulla muutos on maltillisempaa. Medialähetys Sanansaattajat rohkaisee aasialaisia yhteistyökumppaneitaan käyttämään juuri niitä medioita, joita ihmiset kussakin maassa käyttävät.
Vaikka muodot muuttuvat, ilosanoman välittäminen Jeesuksesta Kristuksesta on yhä lähetystyön ytimessä. Medialähetys Sanansaattajat varustaa, kouluttaa ja vahvistaa evankeliumin kuulumista eri medioissa.

”Asun maalla kaukana Phnom Penhistä. Perheradio Krusa FM ei kuulu täällä, siksi kiitän Jumalaa, että voin kuunnella ohjelmia suorana Facebook Liven kautta. Se on suuri siunaus. Ohjelmien kautta olen oppinut  luottamaan Jumalaan aiempaa enemmän ja elämään nöyrästi Häneen uskoen.”
(Kambodzalainen palaute Facebook Live -kanavasta)

Kolehdin tuotto käytetään kristillisiin mediakehitysprojekteihin Aasiassa, mm. Indonesiassa, Kambodžassa, Kiinassa ja Thaimaassa, sekä mediatyöntekijöiden kouluttamiseen ja varustamiseen.

”Olin vuosien ajan buddhalainen, koska se vain tuntui sopivan minulle. Viime vuonna kuulin, että hyvin tunnettu japanilaisen shakin mestari on kristitty. Uteliaisuuteni heräsi. Hän mainitsi Raamatun, joten latasin heti puhelimeeni raamattusovelluksen. Raamatun tekstit tekivät minuun suuren vaikutuksen, ja aloin käydä radioasemanne tarjoamaa raamattukirjekurssia.”
(Japanilainen älypuhelinsovelluksen käyttäjä)

—————————————————————————————————–

Kirkkohallituksen suosituskolehti vuonna 2020 on raamatunopetusohjelmat Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa.

”Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana.” Room. 10:17

Lähetystyössä Raamattu on tärkeä väline evankeliumin välittämisessä. Raamattu ja sen opetus avautuvat parhaiten omalla äidinkielellä. Monissa kulttuureissa puhutulla kielellä ja kerrotuilla tarinoilla on kirjoitettua vahvempi asema. Kaikki eivät osaa lukea, aina Raamattuja ei ole saatavilla tai ne ovat liian kalliita. Erityisesti Aasiassa on tällaisia alueita (esimerkiksi Kiina, Kambodža, Mongolia ja Indonesia), joissa kristillisyys on nuorta ja opetuksen tarve suurta. Median eri muodot mahdollistavat raamattuopetuksen saattamisen alueille, joissa ei välttämättä ole edes seurakuntia. Siellä, missä seurakuntia on, raamattuohjelmat täydentävät seurakuntien antamaa opetusta.

”Asun Pohjois-Mongoliassa. Olen kuunnellut FEBC:n perheohjelmia jo monta vuotta.
Vielä vuosi sitten vaihdoin kanavaa, kun alkoi selvästi kristillinen ohjelma, mutta sitten
jokin minussa muuttui. En muista tarkkaan, milloin se tapahtui, mutta aloin kuunnella
myös näitä ohjelmia ja nyt käyn seurakunnassa. Olen myös mukana pienryhmässä, missä
tutkimme yhdessä Raamattua. Raamatun teksti on liian pientä, että pystyisin sitä
lukemaan, ja siksi kuuntelen radiosta ohjelmia, joissa opetetaan Raamattua.
Kuuntelemalla radiota olen oppinut tuntemaan Jeesuksen.”

Intiassa on jo vuosikymmeniä lähetetty vähemmistökielillä radio-ohjelmia, joiden kuulijoista moni
on tullut uskoon. Kuuntelijat ovat toivoneet enemmän raamattuopetusta, ja tätä toivetta on kuultu.
Kiinassa kristittyjen määrä on viime vuosikymmeninä kasvanut, mutta Raamattuja ja kunnollista
raamattuopetusta on ollut liian vähän. Tämän takia erilaiset harhaopit ovat levinneet, kun
Raamattua ja kristinopin perusteita ei tunneta. Internetin, mobiiliapplikaatioiden ja ulkomailta
radioitavien raamatunopetusohjelmien avulla on voitu varustaa seurakuntia ja niiden työntekijöitä.
Raamatunopetusohjelmista on tullut monelle elintärkeä hengellisen kasvun väline:

”Kiitos paljon! Kuuntelemme niitä joka päivä ja saamme niistä valtavasti hyvää. Kun
sydämissämme on Jumalan sanaa, se näyttää valoa ja ohjaa kulkemaan oikeaan
suuntaan. Jaan ohjelmianne myös seurakuntamme WeChat-ryhmässä, jotta voimme
kasvaa hengellisesti yhdessä veljien ja sisarten kanssa.”
(Guilin-veli, WeChat-kuuntelija Kiinasta)

Lähi-idässä kristityt ovat vähemmistö, ja useissa maissa heitä vainotaan. Joillakin alueilla uskoon
tulleet elävät salaa kristittyinä muslimiyhteisön keskellä. Näissä tilanteissa esimerkiksi kristillinen
satelliittitelevisiokanava SAT-7 on kristityn ainoa seurakunta ja mahdollisuus saada
raamatunopetusta.

Venäjän Karjalan syrjäkylillä tai Kroatian maaseudun pikkukaupungeissa on tarjolla vain vähän raamattuopetusta. Venäjän Karjalan ja Kroatian medialähetystyön kautta myös näillä alueilla
voidaan saada evankelista raamattuopetusta omalla kielellä.

Kolehtituotoilla mahdollistetaan, että ihmiset voivat jatkossakin saada raamattuopetusta kielellä,
jota he ymmärtävät.

———-

Lisätietoa kirkkohallituksen 8.3.2020 kolehtipyhästä sekä vuoden 2020 kolehtisuosituksesta & kolehtien tilittämisestä

Muuta materiaalia

Sansa nyt -uutiskirje seurakunnille ilmestyy muutaman kerran vuodessa. Lue tuorein mediapankista!

Domini Life. Mietitkö, kuinka voisit tukea seurakuntalaistesi elämää kristittynä tässä ajassa? Domini Life -älypuhelinsovellus auttaa virkistämään rukouselämää ja tuo iloa arkeen. Domini Life kokoaa eri toimijoiden uutisvirtaa, tarjolla on Voimasanoja Raamatusta vuoden jokaiselle päivälle ja mahdollisuus tehdä oma rukousohjelma. Rukousseinälle voi jättää rukousaiheita ja rukoilla muiden jättämien aiheiden puolesta. Tilaa esitteitä osoitteesta sansa@sansa.fi tai p. 019 457 7700. Domini Life on ladattavissa maksutta Android- ja iOS-laitteille. Lisätietoa ja latauslinkit: https://domini.life.

Toivo ja Anna - kallellaan lähetyksen suuntaan

Toivo ja Anna – Sansan uutisankkurit
kallellaan lähetyksen suuntaan

Lähetysaika-uutiskatsaus. YouTubesta löytyvä Lähetysaika-katsaus kertoo medialähetystyöstä nykyaikaisella ja rennolla tavalla.

Lähetysaika tekee medialähetystyötä tutuksi ja innostaa työhön mukaan. Lyhyt ja helppo suoralinkki kanavaan on YouTube.com/lahetysaika. Tilaa Lähetysaika-kanava, niin saat tiedon sähköpostiisi aina, kun uusi jakso ilmestyy. Tilaaminen onnistuu klikkaamalla YouTubessa videon alla näkyvää Tilaa-painiketta.

Materiaalia maahanmuuttajatyön tueksi. Sansa julkaisee arabiankielisen saarnan joka sunnuntaiksi. Saarnat löytyvät tallennettuina Sansan verkkosivuilta ja SoundCloud-palvelusta.

Etsitkö Sansan logoa? Logoja ja muuta materiaalia löydät mediapankista!

Ota yhteyttä

Lähetystyö on yhteistyötä. Miten voimme tehdä sitä seurakuntasi kanssa? Ota yhteyttä!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku