Kansainvälinen työ

Kansainvälinen Toivoa naisille -työ toimii sen puolesta, että yhä useammat naiset ympäri maailman voisivat kuulla olevansa arvokkaita, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän.

TWR Women of Hope perustettiin Marli Spiekerin johdolla vuonna 1997 nimellä Project Hannah. Marli loi yhteyden maailman naisten välille yhdistäen rukouksen voiman ja kristilliset radio-ohjelmat.

Toivoa naisille -työn ydin on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle lyhyt esirukous. Rukouskalenteria käännetään yli 100 kielelle ja saman esirukouksen rukoilee päivittäin yli 110 000 naista eri puolella maailmaa. 

Erikielisiä rukouskalentereita löydät täältä.

Suomenkielinen, ruotsinkielinen, englanninkielinen ja espanjankielinen kalenteri löytyy täältä.

Työn toinen ydinsisältö on Toivoa naisille -ohjelmat, joiden kautta naiset hyötyvät kahdella tapaa: he saavat hyödyllistä tietoa esimerkiksi terveydestä ja oikeuksistaan, sekä kuulevat heitä rakastavasta ja arvostavasta Jumalasta. Ohjelmat suunnitellaan paikallisesti niin, että ne kiinnostavat juuri kyseisen maan naisia. Toivoa naisille -ohjelmia tuotetaan yli 70 kielellä ja niitä lähetetään radion, television, internetin ja mobiilisovellusten välityksellä.

Rakkaus Jeesukseen ja naisten aseman edistäminen ovat uuden kansainvälisen Toivoa naisille -työn johtajan Susie Pekin kaksi
suurta intohimoa.

Toivoa naisille -työn kansainvälinen johtaja on brasilialainen Susie Pek. Susie on ollut jo aiemmin mukana TN-työssä 14 vuoden ajan. Hän aloitti Brasilian TWR:n (Trans World Radio) assistenttina ja tuottajana, toimi TN-työn kansallisena koordinaattorina ja viimeisimpänä aluekoordinaattorina Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Koulutukseltaan Susie on opettaja ja kielenkääntäjä.

 

Susie tunnetaan Brasialiassa Toivoa naisille -työn lisäksi hartausohjelman kolumnistina ja blogistina sekä kristillisten konferenssien arvostettuna puhujana. Vuonna 2022 TWR Brazil julkaisi hänen kirjoittamansa hartauskirjan “Hope Encounters”.

Susie on naimisissa pastori Douglas Pekin kanssa, joka on monipuolisesti mukana TWR:n brasilialaisen yhteistyökumppanin RTM Brasilian toiminnassa. Susie ja Douglas ovat molemmat kotoisin São Paulosta, jossa he asuvat tälläkin hetkellä.

Susie Pek aloitti tehtävässä helmikuussa 2023. Rukoillaan Susien puolesta hänen johtaessaan Toivoa naisille -työtä uudelle aikakaudelle, ja samalla muistetaan rukouksin myös edellistä johtajaa Peggy Banksiä, hänen aloitettuaan työnsä vainottuja kristittyjä tukevassa järjestössä.

Tutustu kansainväliseen Toivoa naisille -työhön Trans World Radion Women of Hope -sivustolta.

Euroopan ja CAMENA-alueen koordinaattori Miia da Silva

Suomalainen Miia da Silva toimii Toivoa naisille -työn Euroopan, Pohjois-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian aluekoordinaattorina. Hän asuu Irlannissa brasilialais-amerikkalaisen miehensä Lucas da Silvan kanssa, joka on jatko-opiskelijana Dublinin yliopistossa. Miia da Silva pitää yhteyttä alueensa maiden koordinaattoreihin, kouluttaa, kannustaa ja auttaa tarvittaessa pulmatilanteissa. Miia da Silva sanoo, että ilman uskon ydintä ja halua viedä evankeliumia eteenpäin työ olisi aika tavallista työtä: sähköposteja, budjetteja, kokouksia, matkustelua.

Usko kannattelee ja on juuri, josta tulee voimaa. Lähetystyö on tiimityötä. Olen työssä kärkenä, mutta teemme sitä yhdessä lähetystyötä lähettävän seurakunnan kanssa.

Miia da Silva jäi vanhempainvapaalle 1.12.2023. Häntä sijaistaa Miia Kallio 31.8.2024 saakka.
(Miia Kalliota puolestaan sijaistaa va. Toivoa naisille -työn yhteyspäällikkönä Suomessa Henna Luoma.)

Osion kuva