Kolehtipyhä 2024 – Anna äidille toivoa

Sansan valtakunnallista kolehtipyhää vietetään äitienpäivänä 12.5.2024 ja kolehdin tuotolla tuetaan Intiassa tehtävää medialähetystyötä.

Tiesitkö, että maailman väkirikkaimman maan väestöstä vain kaksi prosenttia on kristittyjä? Intiassa kristityt kohtaavat paljon syrjintää ja suoranaista vainoa.

Suomi Intia
(Wikipedia)

Lisäksi naisen asema voi olla alueesta riippuen erittäin heikko. Siinä missä suomalainen 18 vuotta täyttänyt nainen vasta aloittelee aikuisuuttaan, Intiassa tytöistä lähes neljäsosa on jo naimisissa ennen täysi-ikäistymistään. Intialainen nainen tulee äidiksi keskimäärin 8 vuotta nuorempana kuin suomalainen, ja äiti- ja lapsikuolleisuus ovat moninkertaisesti suuremmat.

(CIA)

Mediatyö tuo kristillistä toivoa turvallisesti television, radion ja sosiaalisen median välityksellä jokaisen ulottuville. Hengelliset ohjelmat ovat vaikeuksien keskellä kuin luotettava ystävä, joka lohduttaa ja valaa toivoa.

Sansa tukee mediatyötä Intiassa Trans World Radio Intian kautta. Työtä tekevät paikalliset itse, ja ohjelmat vahvistavat omaa kieltä ja kulttuuria. Mediatyö mukautuu paikallisiin olosuhteisiin: esimerkiksi ohjelmat jaetaan usein sosiaaliseen mediaan, ja suurin osa tv-ohjelmien palautteista tulee nykyisin YouTubesta.

(CIA)

Kolehdin tuotolla tuetaan vähemmistökielisten audio-opetusten tuotantoa ja jakelua intialaisille pienryhmille sekä viidellä suurella kielellä lähetettäviä televisio-ohjelmia. Ohjelmat ovat Toivoa naisille -työtä, mikä vahvistaa naisten yhteiskunnallista asemaa levittämällä tietoa tasa-arvosta. Näissä keskusteluohjelmissa yhdistetään hengellistä antia sekä tärkeitä arkielämän tietoja ja taitoja.

(Wikipedia)

Intialaisella äidillä saattaa olla vahva tukiverkosto ympärillään, mutta yhtä asiaa hän ei yleensä saa perheeltään – Jumalan tuomaa toivoa ja rauhaa sydämeen. Me voimme tänä kolehtipyhänä antaa parhaan äitienpäivälahjan intialaiselle äidille!

Intiassa tuloerot ovat valtavat. Maasta löytyy suurta rikkautta, mutta toisaalta keskivertopalkka on vain 387 dollaria, mikä vastaa kuvassa esitetyn intialaisperheen kuukausituloja.

Skandinaavisen perheen elämä on paljon väljempää ja keskimäärin vauraampaa. Lämmitystä tarvitaan, viilennystä ei niinkään.

Kuvat, tiedot ja käyttölupa: gapminder.org / Dollar Street

Tämän intialaisen perheen kuukausitulot ovat 369 dollaria. Näin he asuvat. Tämän skandinaavisen perheen kuukausitulot ovat 4884 dollaria ja näin he asuvat.
intialaisen perheen ja skandinaaviperheen elämän vertailua.

Katso video Sansan työstä Intian naisten parissa

Katsojapalaute, hindinkielinen Toivoa naisille -ohjelma

”Mieheni on kohdellut minua väkivaltaisesti, koska yksikään lapsistamme ei ole elänyt yli 8 kuukautta syntymän jälkeen. Minusta tuntuu, ettei minua varten ole ketään tässä maailmassa.

Löysin vahingossa ohjelmanne televisiosta ja huomasin, että se on tarkoitettu naisille. Nyt minulla on keino jakaa suruni ja saada rukoustukea. Kiitän avustanne ja pyydän rukousta sen puolesta, että Jumala siunaisi kohtuani terveellä vauvalla.”

 

Osion kuva

Ohjeet kolehdista seurakunnille

Kirkossa kerättävä kolehti Intian mediatyölle

Kolehtikohteena ” Medialähetys Sanansaattajien mediatyö Intiassa”

Medialähetys Sanansaattajat ry, PL 13, 05801 Hyvinkää

Seurakuntakohtaiset viitenumerot (Yleinen kirkkokolehti)

IBAN: FI78 5062 0320 1903 60
SWIFT/BIC: OKOYFIHH

* * *

Seurakuntakohtaiset tiedot suoratoistolähetyksiä varten yksityislahjoituksia varten

Yleistiedot:

MobilePay: 44744, viestikenttään: Intia (summan voi valita itse)
Puhelinlahjoitus: 0600 18808, 15,36€ + pvm
Tekstiviestilahjoitus: tekstaa 10SANSA numeroon 16588. (10€)

Keräyslupa: Manner-Suomi RA/2020/1017 Poliisihallitus 26.08.2020. Voimassa 01.01.2021-

Yhteystiedot

Valtakunnallista kolehtipyhää koskevissa kysymyksissä sinua palvelevat:

  • Toiminnanjohtaja Mikko Matikainen, p. 050 302 3241
  • Yhteisötoimintojen koordinaattori Laura Ahonen, p. 050 366 2774 (seurakuntavierailut)
  • Kirjanpitäjä Raakel Iskanius, p. 050 564 3541 (lahjoitukset)


Materiaalit

Download all

Suosituskolehtikohde ” Arabiankielinen työ Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä”

SAT-7 Arabic -satelliittikanavan arabiankieliset ohjelmat tavoittavat katsojia 20 maassa. Ohjelmasisällöissä pyritään huomioimaan maiden erilaiset kulttuuriympäristöt ja tarpeet. Siksi tuotantoa on jaettu eri maihin.
Ohjelmia tehdään Tunisiasta, Egyptistä ja Algeriasta käsin. Tunisiassa ohjelmia tekee paikallisesti SAT-7:n kanavalle Perpetua Productions -tuotantotiimi. Sosiaalisen median alustoina ovat YouTube, Twitter, Instagram ja Facebook.
Katsojaseuranta järjestää erillisiä opetuslapseuttavia kokoontumisia, joihin katsojat voivat halutessaan osallistua ja saada syvällisempää tietoa sekä kontakteja seurakuntiin ja pienryhmiin. SAT-7 Plus -sovelluksen kautta kaikki kanavat ovat katsottavissa ympäri maailman.

Osion kuva